Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima, prima, prima. I horor s panenkou se dá ještě natočit zajímavě a člověk je příjemně napnutý. Starej dobrej ponurej anglickej barák kdesi v prdelově, málo okoukaná Lauren Cohan je sympatická a Rupert Evans jí zdatně sekunduje. Příběh několikrát překvapí v pozitivním slova smyslu, a to je minimálně za jednu hvězdu. V porovnání s Lesem sebevrahů tohle vyhrává na plné čáře. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Chlapec v pruhovaném pyžamu? Ne! Tentokráte jen chlapec. The Boy není zrovna hitem roku, ale jedná se o povedenou žánrovku s celkem kvalitní pointou a hereckým výkonem hlavní protagonistky. Jinak pro mě čistý průměr, kdy eventuélně nebyl problém tohle dokoukat, ale taky bych si to už znova nejspíše Nepustil ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sračkovitý režisér Vilém Zvon se konečně naučil aspoň trochu točit, satanžel se však jeho scénárista vydal nepokrytě čorkařit na brakoviště. A tak tři čtvrtiny filmu sledujeme úmornou uspávačku alá „Anabel“ o trapném až unylém přemísťování břichomluvecké Barbíny po viktoriánském baráku, schopnou vyděsit leda tak labilního loutkoherce s nevyhraněnou sexuální orientací. Na posledních patnáct minut pak z „Hrůzné minulosti“ vyleze „Míša Majers“, aby celou tu kalvárii, plnou otlačených hemoroidů a znuděných oleženin, skvostně ukončil úplně jako … Tady musím toho pissálka pochválit za originalitu! Tak suchý a debilní závěr by nesplácal snad ani několikanásobný absolvent Akademie retardované hororové scenáristiky pro vegetativní pacienty. Etalonem nesporné kvality budiž „příjemně překvapený“ mozkoun Livingdead! A tak jediným pozitivem zůstává ta více než žvýkatelná roštěnka v hlavní roli, která sice dělá, co může, ale na druhou hvězdu by musela minimálně ukázat páreček kulantních mečivek nebo vkusnou díru v sýru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 beze zbytku naplněn a The Boy je "horor" vhodný i na nedělní odpoledne nebo na postrašení ještě neochmýřených adolescentů. Přitom hororové ingredience vynikající: rozlehlé panské sídlo, strašidelná panenka, osamocená dívčina. Bell mohl upéct excelentní a chutný žánrový dortík, místo něj však splácal jen obyčejnou bábovku, která se mu navíc i docela propadla. Velmi záhy je sice odtajněno, kdo že se tu bude starat o pozdvižení, jenže celé to strašení nenabírá žádných grádů. Porculánový hošík, z kterého tu a tam spadne deka nebo sedí trochu jinak, mnoho strachu nenažene. Postupně se sice trochu osměluje a dojde i na nějaké to jemné duchařské bubu, ale většinou jen zírá. Tupě. Vzhledem k přístupnosti pak ani překvapivý závěr nemohl vykročit směrem ke krví zalité tečce, která by tuhle krotkou a ušmudlanou fádnost trochu nablýskala. Dvě hvězdy a jedna navíc za sympatickou Lauren Cohan, ač neukázala nic z toho, na čem by nejen verbalovy zraky rády spočinuly. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. The Boy je na horor až moc hezky natočený ( Kdo by jen řekl, že režisér Devil Inside natočí tak vizuální lahůdku), interiéry zámku zkrátka paráda. Samotná panenka dodává správný mysteriózní nádech a pocit znepokojení, na Lauren Cohan se kouká sakramentsky skvěle a byť se atmosféra buduje pomalu,tak v závěru na nás režisér vychrlí slušný refrešující zvrat, který celkový dojem výrazně vylepšil. Z prozatimní letošní hororové chudoby, tohle definitivně patří k tomu lepšímu. 75% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama