Reklama

Reklama

Skrytá válka

  • Francie Made in France (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sam je nezávislý novinář, který se rozhodne využít své znalosti islámu a infiltrovat se do fundamentalistické sítě na předměstí Paříže. Pronikne do skupiny čtyř mladých mužů, kteří dostali instrukce k vytvoření džihádistické buňky a provedení ničivé akce ve francouzské metropoli. Čekají na návrat svého vůdce, který se záhy objeví plný čerstvě nabytých zkušeností z výcvikového tábora v Pákistánu. Zločinecké plánování začíná, ale jen vůdce podle všeho zná konečný cíl. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

tahit 

všechny recenze uživatele

Islámský fundamentalismus je takřka cítit z každého záběru. Svět, který film ukazuje, je tristní příklad svobodného světa, takže v tomto ohledu nic překvapivého. Postava muslimského novináře je samozřejmě jistá úlitba. Troufám si říci, že ve filmu není zcela bezvýznamné nebezpečí návodu, (viz Avenue des Champs-Elysées). ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Aaa un autre film français que je voyais. Cette fois encore l'autre. Ze začátku to bylo pro Sama, takový napínavý a vzrušující, vetře se k islámistům a dělá že jeden z nich. Jenže jak přijede nejdrsnější a nezkušenější terorista, z výcvikového tábora kde byl drsně proškolen, tak se celé to dobrodružství pro Sama změní boj o holý život. Neni to akční, a ani napínavý, ale je to dobře natočené a zajímavě se to vyvíjí. A bylo dobré vidět, jak se to celé zorganizují do detailu propracují a pak se začnou mezi sebou podezírat, napadat a urážet. Logicky je to dobré, protože je vidět že nemají žádnou disciplínu, jelikož to furt berou jako videohru. SPOILER ! Jo největší legrace byla, to když ten nejdrsnější terorista ze všech, je vlastně sračka a totálně neschopný idiot. Takže bylo to zajímavé, hudba se mi líbila a nápad natočit film na tohle téma, si v pohodě tu čtvrtou zaslouží. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vážení uživatelé ČSFD. Tím, že jste tento film ocenili na průměrných 67%, jste se zasadili o to, že ho nikdo neuvidí. Což je k....a nebetyčná škoda, protože tohle by měl být povinnej biják pro všechny evropský starousedlíky bez rozdílu věku. Bude nám tady všem ještě pořádně horko, protože to nebyla žádná nadsázka. Tohle je realita, přátelé. Předpokládám, že vám vadila ta televizní kamera (nevím, vaše vejšplechty jsem nečetl) a kvůli tomu jste přehlédli pointu- ten varovně zdviženej ukazovák, kterej je tu proto, abychom pojali zaslouženou nedůvěru ke každýmu muslimovi, byť by se nám měl jevit jako ten největší sympaťák na světě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi film o fanatikoch, ktory neprichadza s nicim novym. Proste klasicka recyklace. Zacinam mat pocit, ze vsetci ti dzihadisti, kukluxklanisti a neviem este aki dalsi isti su len banda mladikov, ktori sa nevedia uplatnit a z nudy ich vytrhne az stretnutie s nejakym charizmatickym vodcom, ktory im pravdepodobne vdaka velkemu lofasu natlaci do hlavy kaleraby, ze sa budu môct konecne uplatnit ako teroristi a zabijat ludi, ktori neveria v ich vec, pripadne maju inu farbu/narodnost/orientaciu/alebo znacku botasiek. Nastastie väcsina z tychto mladikov su neschopni a paranoidni luzri, ktori sa neraz vyzabijaju medzi sebou, takze nic velke nedosiahnu ani v tomto smere. A presne taky je aj tento film. Nic nove v ziadnom ohlade neprinasa. Tuctovy priebeh s tuctovymi postavami. Jedina scena, ktora mala fakt tak hustu atmosferu, ze som skoro nedychal, bola finalna scena medzi hlavnym fanatikom a jeho zenou. Zaverecna pointa ma napadla dost skoro, takze ma rozosmialo, ze sa potvrdila. No a finalny happyend potvrdil, ze je to len naivny Hallmarkovsky film o teroristoch. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Francouzi se rozhodli, že si natočí vlastní mafiánský film ve stylu současné britské školy, kdy jde hlavně o zachování současného prostředí. Stejně ale máte pocit, že to je celkově tak nějak vytržené z reality a ve skutečnosti to až tak realistické není. Není to ultranásilné, je to jen takové průměrné. Nic víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve skutečnosti film jako by útoky na redakci Charlie Hebdo předvídal, vznikl ještě v roce 2014 před útoky. (PX)
  • Premiéra filmu byla dvakrát odložena. Poprvé kvůli útoku na časopis "Charlie Hebdo" v lednu 2015, podruhé z důvodu teroristických útoků v Paříži 13. listopadu 2015. (raikonen16)

Reklama

Reklama