Reklama

Reklama

Vůně podzemí

  • Francie Underground Fragrance (více)
Trailer
Francie / Čína, 2015, 75 min

Obsahy(1)

Příběh tří lidí žijících v "podzemí" Pekingu - mladíka, který následkem nehody dočasně oslepne, tanečnice u tyče, která si chce najít novou práci, a starého muže, který se snaží získat řádné odškodnění za svůj dům. Yong Le, mladý pracovník, jenž se přistěhoval z jihu, zachraňuje starý nábytek, který následně znovu prodává. Obývá malou místnost v Podzemním městě v Pekingu. Labyrint podzemních chodeb bývalého protileteckého krytu slouží jako levná ubytovna pro lidi, kteří si do metropole přišli splnit své sny. Když ale mladík následkem nešťastné pracovní nehody dočasně oslepne, musí k orientaci ve spoře osvětlených zákoutích sklepa používat provaz. Dokud se na jeho druhém konci jedné osudové noci nesetká s dívkou jménem Xiao Yun, která je stejně jako on migrantkou. Xiao se zoufale snaží najít nové zaměstnání, aby mohla přestat pracovat po nocích jako tanečnice u tyče. Seznámení s Yongem Le a jejich vzkvétající vztah ji povzbuzují v jejím honu za slušnějším místem. V přízemí se mezitím starý Lao Jin už léta snaží od úřadů získat řádné odškodnění za svůj dům, který má být zdemolován. Jeho zdravotní stav se zhoršuje a úspory pomalu mizí. Spoléhá na to, že Yong Le prodá jeho nábytek za dobrou cenu. Životy těchto tří lidí následujících svůj "čínský sen" se protnou v obrovském tavicím kotli zvaném Peking. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Zed70 

všechny recenze uživatele

Středověk s moderními technologiemi. Tak nějak vypadá odvrácená tvář Číny, která je turistům skryta. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dvě skvělé scény nedělají dobrý film, ten se bohužel sám v sobě utápí a ke konci nevím ani co tím chtěl autor vlastně říct. Zase další film, který už si znovu jen tak nepustíte. ()

Reklama

Reif 

všechny recenze uživatele

Občas se mi stane, že takhle v pražském metru potkám lásku svýho života, jenže vlak jede dál a my vystupujeme každý jinde. A tak si řeknu, že se třeba ještě potkáme... Nejspíš se nepotkáme. Podobný problém zažívá Yong, jenže v dvacetimilionovém pekingu to má ještě těžší. A taky proto, že vlastně neví, jak ta jeho láska vypadá. Ale není to v Číně jedno? ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kontrasty temného života v podzemí a žití nahoře mezi nablýskanými supermoderními domy....Ale nic hlubšího v tom není. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co si režisér tímhle fimem chtěl dokázat? Námět bydlení v podzemí, ve kterém se setká gogo-tanečnice s dočasně slepým týpkem, je sice fajn, ale celý ten film působí hrozně bez duše a nezajímavě. Ostatně stejně jako ty mrakodrapy, které v tomto filmu představovaly současnou Čínu a snažili se v něm zapůsobit svojí monumentálností. Marně. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama