Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (73)

lamps 

všechny recenze uživatele

Osvěžující nahlédnutí do zákulisí nejslavnější vesmírné mise, postavené výhradně na odosobněném sledování faktů a vyprávění prostřednictvím autentických zvukových i obrazových záznamů. Pro nezainteresované sice kvůli neemocionálnímu přístupu nepříliš vtahující, ale přesto velmi hodnotný dokument z jiného úhlu pohledu, než jsme u podobných projektů zvyklí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Náhled do průběhu mise Apollo 11 skrze autentické záběry - jak jsem pochopila, tak jde nejen o vyčištěné a restaurované záběry, ale také o záběry nikdy neuveřejněné. Chápu, že to samo o sobě má velkou hodnotu. Zážitek je to tak veskrze autentický, ale musím říct, že právě svou formou mířený na již zasvěceného diváka. A právě v tom vězí ten malý háček. Myslela jsem si totiž, že půjde o více klasický dokumentární styl, kde budou i nějaké ty komentáře a vysvětlení. Nic takového v tom ale nenajdete. Mohla jsem tak sice nasát atmosféru toho tehdejšího dění (ať už z pohledu samotných kosmonautů, techniků a dalších pracovníků NASA nebo zkrátka jen lidí, kteří té události přihlíželi jako diváci), ale místy jsem jednoduše nechápala, na co to vlastně koukám a co se aktuálně řeší. Pro lidi, které vesmírné mise vysloveně zajímají nebo jsou technicky založení, značka ideál. Stejně tak si dovedu představit nostalgii někoho, kdo tuto událost třeba v dětství sám zažil a koukal na to v televizi. I pro takového člověka může být tento dokument skvělým zážitkem. Pro mě jde však ve výsledku pouze o lehce nadprůměrný zážitek, jelikož na mě byly tyto záběry možná až moc syrové a nedovysvětlené. To, co jsem do teď o první misi na Měsíc věděla, bylo rozhodně nedostačující k tomu, abych si tento dokument mohla naplno užít a docenit ho. Subjektivně proto hodnotím takto. ~(3,3)~ ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při sledování fantasticky vyčištěných, do HD restaurovaných autentických záběrů předstartovních příprav a samotného vzletu rakety jsem bezmála pocítil ono vzrušení z dějinotvorné události, která (na moment) spojila celé lidstvo. Následná plavba i přistání již viditelně bojovaly s tím, že nebylo moc z čeho brát, loď ani modul holt "GouPróčky" oblepené nebyly a atraktivních obrázků se nedostávalo (a často tak nezbylo než sestavit slide show ze statických fotek). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je sice fakt, že k páté hvězdě se musím trošku přemáhat, protože to celé šlo až příliš hladce a místy jde znát, že se tvůrci snaží zručně maskovat chybějící filmové materiály zevnitř té plechovky ve vesmíru, ale většinu času to funguje parádně a ta kombinace hudby, zvuků a neuvěřitelně pročištěných záběrů je prostě dechberoucí.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavých záběrů z letu k Měsíci si divák může prohlédnout pouze, pokud je ochoten pronudit se zaběry z letového střediska a především hlášeními ve zkratkách, kterými by zajisté nepohrdnul Ivan Mládek pro napsání druhé zkratkové písně. Léta jsem podezřívala Hollywood, že potlesk v letovém středisku si vymyslel néjaký slaboduchý scenárista. Nikoliv, ti dospělí, vysokoškolsky vzdělaní lidé potleskem sami sobě skutečnê projevují radost, když se dílo podaří. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Dokument vznikol z novoobjavených záberov na 65 mm filme a z viac ako 11 000 hodín zvukových záznamov. (Gothar)
  • Ve filmu je velká faktografická chyba při samotném přistání. Jedná se o chybný údaj aktuální výšky lunárního modulu. NASA zveřejnila přistávací profil Apolla 11, a ten vykazuje daleko pomalejší klesání. Záběr přistání ve filmu začíná přibližně 4 minuty před přistáním a údaj o výšce ukazuje 49 000 stop (asi 15 km). Tou dobou bylo skutečné Apollo 11 ve výškce zhruba 6 500 stop (necelé 2km). (papuchalk)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama