Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pepa Bláha je ve vedlejších rolích excelentní, v hlavní roli už pouze velmi dobrý. Svokor jako průměr té doby, byl už v propadlišti dějin, odkud se začal poslední dobou stále častěji vynořovat. A vlastně proč ne. Scénář by si sice vystačil s formátem televizní inscenace, která ostatně Dietlovi seděla nejlépe, ale je to profesionálně zmáknuté a hereckou kvalitou to hravě překová všechny tuzemské současné výplody umění. Někdy nezáleží na tom co kdo řekne, ale kdo to řekne. A nezapomeňme ani na tradičně výbornou Štaidlovu hudbu. Produkce: FSB ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Velký výkon p. Bláhy, tradičně suverénní příběh a postavy p. Dietla; pí Veškrnovou dle mého názoru v tomto snímku vidíme nejpůvabnější - mladou, štíhlou a v roli nikoli přihlouplé. Vedle toho však i dost poklesků: podivný nejstarší pár tehdy mladého p. Brodského a báby Tutovky; trochu moc přetažená zápletka; nevěrohodná prosperita venkova plného mladých lidí. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrná lidová normalizační komedie, chvíli zábava, chvíli moralitka o tom, že Naši furianti na vesnici ještě tak úplně nevymřeli a že život si stejně najde své cestičky navzdory předpřipravenému betonovému korytu absolutistické rodičovské výchovy... Potěší vydařený casting a plejáda známých českých herců (zvláště prostořeký děda Vlastimila Brodského), celkem vtipné a trefné dialogy, méně už propagandisticky idealizovaná dokonalost kolektivizované vesnice a okresní přebory v orbě... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Dost průměrná záležitost. Nemůžu si pomoct, ale pro mě Josef Bláha není hercem hlavních rolí a tahle uječená normalizační komedie, kde se mísí socialistické soutěžení s generačními problémy, se příliš nepovedla. Přesto mě ale bavil svérázný děda Vlastimila Brodského, v jehož podání i laciné repliky mají neopakovatelné kouzlo ("Co tady máváš těma ploutvema? Sis něčeho cvaknul nebo co?"). Škoda je scény s ženichem schovaným pod gaučem, tam byl krásný náběh na nadprůměrně vtipnou zápletku, záměrem scénáře ale zjevně nebylo moc bavit, jako spíše moralizovat. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečnou taškařici posouvají někam dál herecké výkony většiny představitelů. Zvláště Josef Bláha v titulní roli, Vlastimil Brodský si úlohu dědečka také poměrně užil a Dagmar Veškrnová jako Štěpánka je také dobrá. Pokud si chcete odpočinout, tak právě tuto vyloženě odpočinkovou záležitost vám doporučuji. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Kľúčovú úlohu mal statok čp. 2 - v komédii rodové sídlo Vavřinců, v skutočnosti majetok rodiny Reitingerů, ktorí spomínajú: "Sedeli sme v nedeľu pri obede, keď prišli dvaja páni v nezvyčajne veľkých autách. Hovorili, že sú z Barrandova, a či si to môžu u nás vyfotiť. Potom prišla ponuka, že si vybrali práve náš dom." Štáb, ktorý strávil u rodiny asi mesiac, žiadne vonkajšie úpravy statku nepožadoval. Interiéry sú točené v ateliéroch. "Na našej žumpe si urobili studňu. Na nej postavili falošnú pumpu. Pri tej pumpe bola priviazaná koza, ktorú im požičal pán z obce, kde sa natáčalo, spomínajú si, že deti kozu kŕmili a zrejme to prehnali, pretože zviera potom nechcelo filmárom konzumovať kvety pri natáčaní." (Raccoon.city)
  • Filmári si miestny komparz z Chlumca vyberali jednoducho. Stačilo ráno dôjsť do krčmy, povedať, že človek bude k dispozícii a večer si došiel pre 150 korún. Vedenie družstva sa ale hnevalo, že ľudia chceli miesto práce na poli radšej hrať v komparze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama