Reklama

Reklama

Boží láska

  • Česko Divine Love (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brazílie, rok 2027. Bůh se neuctívá na mších, ale na tanečních party, a pro rozhřešení si můžete dojet do drive-thru zpovědnice. Úřednice Joana dělá navzdory svým pracovním povinnostem vše pro to, aby naplnila svoje osobní poslání – zabránit co nejvíce párům v rozvodu. Pomáhá jí v tom společenství Boží láska, které se manželům prostřednictvím modliteb a nezvyklých sexuálních praktik snaží navrátit blízkost, víru i touhu. Sama Joana prochází životní krizí, která její vlastní vírou hluboce otřásá. Futuristické drama nabité elektrizující vášní představil Gabriel Mascaro (Neonový býk) poprvé na MFF v Sundance, které si podmanil živelným vizuálním stylem v bizarních kulisách dystopického světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (10)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý (ale bohužel ne zrovna podmanivý) vizuál, skvělá kamera, dobrý soundtrack, celkem dobré herecké výkony. Přesně tohle se mi na tom filmu líbilo, ten zbytek bohužel ne. Sice to mělo nějaký příběh, ale to finále mi přišlo nesmyslné a poněkud nedotažené. Samotná ta sekta je taky zvláštní a i když se tváří, jako křesťanská, je prostě proti Bibli. Ano, uznávám, sekty vznikají tak, že si vezmou něco ze slavných náboženství (křesťanství, buddhismus...), nejlíp ze všech něco a přetvoří si to podle sebe, což vlastně měla i sekta Divine Love. A málokterá sekta vznikne úplně jinak, když teda ještě nepočítám ty novopohanské. Co ale chci říct je to, že ta sekta tu prostě je a pro ten film a jeho příběh ani není bůhvíjak podstatná. A líbilo se mi, jak ústřední pár měl strašně optimistická povolání - manželka má zařizovat rozvody a manžel zajišťuje věnce na pohřby. Ještě dodám to, že když se zamyslíte hned na začátku nad tím, proč na začátku toho filmu má roli vypravěče nějaké dítě, tak se vám povede odhadnout všechny zvraty. Celkově ale není moc o co stát, byť filmařsky je to pěkné. 2* ()

Sarpele 

všechny recenze uživatele

Film, na němž je toho objektivně hodně k ocenění. Kamera kouzlící záběry z šera vystupujících neonových barev, decentní ale působivé herectví Diry Paes, vynalézavá režie, díky níž si vlastně ani nevšimnete, že jde o nízkorozpočtový snímek, nebo některé mrazivě vtipné nápady jako například drive-in zpovědnice. Přesto je toto discodystopické varování před možným budoucím vývojem brazilské společnosti za Bolsonara podivně chladné, řídké a nepůsobivé. ()

Reklama

Marze

všechny recenze uživatele

Bůh se tady neuctívá na mších, ale na tanečních party, pro rozhřešení se jezdí autem do drive-in zpovědnic a hlavní hrdinka toužící po dítěti oddaně pracuje na úřadě, který lidem rozmlouvá rozvody. Manželům v krizi pomáhá ve společenství Boží láska, které se pokouší obnovit vyhaslé vztahy pomocí rituálů, modliteb a praktického sexuálního „výcviku“. Ještě bizarnější prvky obsahuje domácké soukromí hrdinky, jejíž manžel vyrábí pohřební věnce a na krkolomném přístroji značky Made in China se pokouší o léčbu vlastní neplodnosti. Rekvizity fiktivní budoucnosti účinkují svou absurditou, což se týká zejména automatizovaného provozu zpovědnic od nahrávek chvalozpěvů až po kadidlo, nicméně z neosobně chladného vyprávění čiší, že spíše než varování si tvůrce hledá uměleckou zástěrku pro měkčí pornografii. Výsledná podívaná je strašlivě nezáživná, ve své podstatě banální a k nepřečkání. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Dobrý kuchař sáhne po koření, aby dal vyniknout jistým chutím, ten špatný, aby zakryl své neumětelství. Obávám se, že rok 2027 a vše s ním spjaté zde slouží právě jako ono koření špatnému kuchaři. Téma člověka, který se brání přijmout zázrak, který celou dobu vzýval, ve všech ohledech lépe zpracovala už Jessica Hausner v Lurdech. A tohle všechno říkám jako někdo, komu se Neonový býk vážně moc líbil. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Pseudošokující blábol, který mě postupem minut solidně sral až dospěl do vznešeného rozuzlení, který mě dost rozesmál. Ale nic proti, smýšlení lidí v Brazílii může být jiné a nikomu to brát nechci. 20%, které nedávám já, ale Bůh, který do mě vstoupil a to především za supr formu, kterou by se mohl leckdo učit u nás. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama