Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • Plukovník Griswald (Frank Marth) má na uniformě označení „1st Cavalry Division“ (hlava koně na žlutém pozadí). Jedná se o jednotku, kde podle svých slov začínal plukovní Potter (Harry Morgan). 1. jezdecká divize vznikla v roce 1855. Několik jezdeckých pluků se zúčastnilo bojů proti indiánům. 25. až 26. června 1876 byl 7. pluk pod vedením plukovníka Custera zcela zničen v bitvě u Little Big Hornu. Do začátku 2. světové války jednotka postupně přestávala používat koně, neboť byla motorizovaná. Poslední koně opustili 1. jezdeckou divizi 28. února 1943. (sator)
  • Opilý Radar (Gary Burghoff) sedí v baru a vysvětluje, jak se fotil v automatu pro své známé. Přitom říká, že si vlezl do té pětadvaceti centové kabinky a udělal 400 fotek. Stálo ho to 25 amerických dolarů. To je ale nesmysl, protože 25 centů je čtvrt dolaru. Za 400 snímků tedy musel zaplatit 100 dolarů, nikoliv jen 25 dolarů. (pjotri)

Reklama

Reklama