Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 5

(série)
USA, (1976–1977), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Don Eitner, Barry Cahill, Jeff Maxwell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (4)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále velmi dobrá série, ale pokud mi začala charakteristika Franka vadit už v předchozí sérii (ještě ne tak zásadně, ale už mi to přišlo místy přes čáru), tak tady se dotahuje na nový level nesnesitelnosti. Stal se z něj naprostý neschopný kašpar, samostatný terč pro vtipy (dokonce i když zrovna nevyváděl nějakou kravinu a ostatních si nevšímal) bez podpory Margaret a i když proti Larryho herectví nemohu moc namítat, tak to, co mu scénáristé napsali, nebyl materiál, který by byla radost sledovat (hrál tu otravnou postavu tak věrně, že mi místy dělalo problémy ho sledovat). Jistě, někdy jeho chování bylo ještě vtipné, ale mnohdy spíše trapné. Zbytek herců tak standard, Margaret ten nový impulz dodal charakterově hloubku, ale někdy mi ta její změna taky přišla trochu neuvěřitelná. Zápletky dílů dobré a opakování dějových schémat jsem zatím tolik nezaznamenal. ()

Reklama

Galerie (3)

Zajímavosti (50)

  • Dr. Freedman (Allan Arbus) píše, že otec Mulcahy (William Christopher) nemá „absolutně žádné školení“ jako terapeut. Katolický kněz je vysoce vzdělaný nejen v teologii, ale také v tom, jak jednat s lidmi. (sator)
  • Vojenský štábní vůz je Studebaker Dictator z let 1935–1936. Vyráběn byl firmou Studebaker Corporation of South Bend, Indiana v USA od roku 1927 do roku 1937. Modelový rok 1928 byl prvním úplným rokem výroby Dictator. (sator)
  • Seržant (Henry Brown) se po amputaci na doktory zlobí a Hawkeye (Alan Alda) říká, že ví, jak to funguje, než se s tím člověk vyrovná, ale jmenuje psychické pochody špatně a některé vynechá. Správně je to takto: popírání, hněv/agrese, smlouvání, deprese a smíření. (sator)

Reklama

Reklama