Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednotka prožívá těžkou psychickou zátěž, když po několik dní nepřetržitě přicházejí ranění. Atmosféra houstne a do tábora přijíždí psychiatr Sidney Freedman, sám ve špatném stavu, protože ho jeden z pacientu viní ze svého zranění. Sidney vymýšlí, jak zlepšit špatnou náladu, ale nakonec se problém vyřeší pozoruhodnou terapií - uprostřed tábora je rozdělán velký oheň, kam si každý něco přihodí, aby si tak ulevil. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

Zajímavosti (3)

  • Michael O'Keefe, který zde ztvárnil Toma, hrál pacienta s hysterickou paralýzou v epizodě Zlí psi a servismani (1974). Ačkoli v obou případech hrál postavu, která se zotavila z hysterické paralýzy a byla poslána zpět na frontu, v této epizodě má jiné jméno. (sator)
  • Píseň, která zazní u „očistného“ ohně, je „Keep the Home-Fires Burning“, britská válečná píseň vydaná v říjnu 1914, pět měsíců po vypuknutí 1. světové války. Hudbu složil Ivor Novello s textem Leny Guilbert Ford. (sator)
  • Sidney (Allan Arbus) poznamenává, že si někteří lidé myslí, že seriál I Love Lucy (od r. 1951) je realita. Sitcom I Love Lucy se začal vysílat v říjnu 1951 a stal se okamžitým fenoménem. Někteří diváci si dokonce mysleli, že se nejedná o fikci, ale o reálný příběh, který se opravdu děje. (sator)

Reklama

Reklama