Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ak si Seinfelda (po prvý krát v živote) pozrie stredoeurópan  v 20-tych rokoch 21. storočia, nezabaví a nenasmeje sa tak schuti, ako Američania na začiatku 90-tych rokov 20. storočia, ale to, že si to pozrie celé, je zrejme postačujúcim dôkazom toho, že aj keď nie je tak kultúro-tvorný a kultový v našich končinách a s odstupom času, ako na druhej strane Atlantiku pred 30 rokmi, má niečo "do seba", to čaro nenútenosti, tú "neznesiteľnú ľahkosť bytia", ktorá sa vám dostane pod kožu a na chvíľu túžite byť súčasťou tej bezproblémovej štvorice kamarátov uprostred bezkonfliktného vibrujúceho new yorčíku... obľúbil som si všetky postavy, prvé miesto má, samozrejme a očakávateľne, kramer, ale aj tak patetické a neobľúbiteľné charaktery, ako George či samotný Seinfeld, sú nejakým zvláštnym (a ktovie, či vôbec zamýšľaným, alebo iba riadením osudu šťastnou náhodou dotvoreným) spôsobom podané tak, že si ich zamilujete. čo je však pre stredoeurópana v roku 2021 asi najzaujímavejším výsledkom sledovania Seinfelda je uvedomenie si, že Friends sú iba plagiát :) vydarený a geniálny, ale plagiát... ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 51. ročník (za rok) 1993 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus + nominace (12) - 50. ročník 1992, 51. ročník 1993 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak český dabing jsem sice neslyšel, ale sitcom je to výborný. Hlavně díky svéráznému humoru a situacím vychází ze života, Seinfield je komik s velkým K. Pravá klasika. Skutečnost, že má zde seriál o více než 20% méně než The Big Bang Theory (po rozšíření hlavního obsazení se ráz seriálu hodně změnil) nebo How I Met Your Mother (postupem času dělali moc čajů z mála sáčků), je skutečně zarážející. Nutno říci, že závěr seriálu je jeden z nejkontroverznějších všech dob, nejen v rámci žánru. ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Pokud si nějaký sitcom zaslouží absolutorium, pak je to tenhle. Fakt, že je založen na reálných postavách a situacích, se odráží v nadčasovosti a zejména v metahumoru, který ve větší míře přichází se čtvrtou sezónou. Pokud se ocitnete v nějaké bizarní životní situaci, máte téměř jistotu, že to téma už bylo zpracováno Seinfeldem. Velkou výhodou je přiznaný humor, kde jako upozornění na humornost před každým dílem uvidíte stand-up Jerryho Seinfelda na dané téma. Zatímco u ostatních sitcomů je vám občas trapně, že se snaží diváka vtáhnout do emocí a strachu o některou z postav, jen aby následoval humor provázený patosem, Seinfeld se tomu vyhýbá právě naprostou průhledností, co se příběhu týče a nedochází ke scénám, na které je vám trapné se dívat (narozdíl od Přátel, HIMYM, TBBT a dalších mnohem slabších odvarů, které bohužel Seinfeldovi nesahají ani po kolena). Je mi záhadou, proč se seriál ve své době neuchytil v českých televizích, ale uznávám, že výrazy typu "get outta here!" bych v českém dabingu rozhodně slyšet nechtěl. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 75 %. "Who figures an immigrant's going to have a pony?" Zbytek sérií se pohybuje kolem 80 %, přičemž kromě krátké, nezábavné a naštěstí rychle opuštěné linky s přesunem Kramera do Kalifornie nikdy pod tohle číslo neklesl. Závěr, ve své době poměrně odsuzovaný, s odstupem času krásně ukázal, co za bandu asociálních maniaků jsme devět sezón sledovali. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (64)

  • V reálném životě Jason Alexander, představitel George, nenosí brýle. Ty, které nosil George, byly pouze jako rekvizita. (MrPierc)
  • Mortyho Seinfelda, Jerryho (Jerry Seinfeld) otce, původně ztvárnil herec Philip Bruns, a to pouze v jedné epizodě, konkrétně ve 2. epizodě 1. série s názvem "The Stake Out". Poté ho hrál vždy už jen Barney Martin. (MrPierc)
  • Priečelie newyorského bistra, kde sa hrdinovia seriálu stretávali (interiér sa nakrúcal v štúdiu v Los Angeles), patrí rovnakému podniku, o ktorom speváčka Suzanne Vega zložila pesničku "Tom's Diner". V seriáli sa vždy objavila len časť neónového nápisu "Tom's Restaurant", podľa ktorého ho na Manhattane nájdete na rohu Broadway a West 112th Street. (mijec)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama