Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

dobrej komediální seriál, akurát mi vadil ten pitomej novej dabing s mahdalem. pak už jsem to přestal sledovat. ale ze začátku to bylo fajn. nezapomenu na scénu, jak Tim stojí u díry do zdi (snad větrání nebo od elektrickýho vedení) a říká, že jestli je tam had, tak ať mu klidně vleze za košili. no a on mu tam vlezl. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Tim Kutil Taylor..... lepsi serial o kutilstvi neznam.... Posledni dily uz nedosahuji takovych kvalit (hlavne kvuli chlupaci Borlandovi) ale uz kvuli tem prvnim seriim stoji za to dat 5*.... Jo a taky nesimem zapomenout upozornit na priserny dabing pana Mahdala, na ktery jsem si dlouho nemohl zvyknout..... puvodni byl mnohem lepsi..... ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy někoho slyšel nazývat seriál slovem KULT, tak pro mě je takovým kultem ve světě seriálu právě Kutil Tim. Nezapomenutelné hlášky, které jsem slýchal každý díl. Vtipné příběhy, za kterými se často skrývalo nejedno poučení a nezapomenutelný Timův soused. To vše dohromady tvořilo neumělou dokonalost, na kterou se budu dívat rád stále dokola. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Zdaleka se nejedná jen o "klasickou rodinnou zábavu". Seriál nabízí přehlídku skvěle, s nadsázkou a humorem, vykreslených důvěrně známých vztahů: 1) manželský, potažmo muž-žena (Tim - Jill, se zdůrazněnou lehkou úsměvnou mužskou ješitností), 2) pracovní (Tim - "flanelový" Al), 3) otcovský+mateřský/rodinný (Tim+Jill - jejich kluci, s opět perfektně odvedenými rozdílými přístupy, ukazujíc jak ohromně důležité jsou obě tak protichůdné role rodičů v rodině), 4) sousedský (Taylorovi - Wilson), 5) vztahy k vlastním profesím a věcem (Tim - jeho auto, které staví, případně celá jeho sbírka nářadí souvisejíc s jeho pro něj paradoxně ne/vhodnou profesí, kde neustále uplatňuje svou ne/šikovnost) a dalších a dalších... A z tohoto těžící lítají tam vtipy jako perly jeden za druhým, přičemž nikdy se nejedná jen o bezduchou legraci, ale vždy za tou inteligentní zábavností, podobně jako v MASHi, se skrývají jistá drobá poselství poukazující nejen třeba na různé úrovně jakési vyspělosti či moudrosti postav, přičemž právě proto jsou tak důvěryhodné. Výběr hlavních představitelů byl taky bezesporu bezchybný (v čele s pro tuto roli jako stvořeným Timem Allenem) stejně jako jejich herecké výkony, úroveň kvality/zábavnosti/smyslupnosti taky v podstatě nikdy neklesla, někdy skoro bych řekl s rostoucími dětmi se dokonce i také zvyšovala, a tak jednoduše není tomuto vpravdě povedenému sitcomu takřka co vytknout. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (32)

  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)
  • Na základě seriálu vznikla i hra na konzoli Super Nintendo, ve které se Tim probíjel televizním studiem s různými kulisami a bojoval například s chlapíkem oblečeným v kostýmu dinosaura. Většinu stránek manuálu tvořil text „Skuteční chlapi si poradí bez instrukcí“. (HellFire)

Reklama

Reklama