Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová hledají brutálního humanoidního zabijáka. (Disney+)

Recenze (26)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně jediná epizoda Akt X, kterou si pamatuju dodnes, protože sám jsem klaustrofob a při představě, že bych se plížil tak těsnými prostory se mi obrací žaludek naruby. Vynikající je samozřejmě herecký výkon Douga Hutchinsona, kterého jsem v době zhlédnutí epizody před x lety vůbec neznal. Až Zelená míle mi jeho obličej vryla do paměti :). Ten chlápek umí hrát zatraceně dobře pouhými výrazy obličeje a očima! Z finálního záběru na malou škvírku ve dveřích pro podávání tácku s jídlem a šílený výraz v jeho obličeji mi běhá mráz po zádech. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suverénně nejlepší díl celých Akt X. Stoletý milovník lidských jater Eugene Tooms hravě strčí do kapsy všechny mimozemšťany s Kuřákem i Krycekem dohromady, a může se klidně hrdě postavit po bok takových monster, jako Vetřelec nebo Predátor. Vůbec se nedivím, že se ještě v téže řadě příběh dočkal pokračování, a že oba díly jako jediný nemytologický příběh vyšly i na VHS (kterou jsem si svého času půjčoval několikrát do roka). ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najkultovejších vrahov The X Files, Eugene Victor Tooms po prvýkrát, rozhodne však nie naposledy. Epizóda zameriavajúca sa na pudové vraždenie typu predátor-korisť triafa do čierneho pútavou záhadou, ako aj výberom hlavného predstaviteľa a zobrazením jeho činov. Riešenie vzťahu Mulder-Scully tiež zaujme, no je to skôr parťácke potľapkanie po chrbte, ktoré ostáva v tieni živočíšneho zabijaka. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První samostatně stojící epizoda seriálu. A výborná. V Aktech X se objevilo několik výrazných sériových vrahů, ale Tooms v podání skvělého Douga Hutchisona navždy zůstane tím nejhrůznějším a nejzajímavějším. Tohle je naprosto ikonický díl. Jedna z těch epizod, u kterých je zbytečné psát nějaký obsáhlý komentář. Prostě si to pusťte. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší hlavní expert na žánr horor pochopitelně vítám, že seriál X-Files nezahrnuje pouze tematiku vladní konspirace a že se naopak většinová část dějové linie zabývá vyšetřováním případů spojených s výskytem paranormálních jevů, které mnohdy představují živnou půdu pro efektní hororové zpracování. Epizoda Squeeze je zářným příkladem a divák zde se zatajeným dechem sleduje značně flexibilního vraždícího mutanta, kterého na jedničku ztvárnil Doug Hutchison. Napětí by se dalo krájet a atmosféra znepokojení nekompromisním způsobem prostupuje celý díl. Zvláště na návštěvu mutantího hnízda divák asi dlouho nezapomene. Bez jakýchkoliv pochybností hodnotím pěti hvězdami. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Při psaní této epizody se James Wong a Glen Morgan inspirovali velkou ventilační šachtou blízko jejich kanceláře. Prvotní myšlenka vznikla, když se Morgan zeptal Wonga: "Co kdybychom tu pracovali pozdě v noci a nějaký chlap vylezl z té šachty?" (Kubaaa97)
  • Všechny scény byly natočeny ve městě Vancouver. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama