Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovec odměn unesl Scullyovou a Mulder odhalí mimozemskou agendu. (Disney+)

Recenze (10)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní zakončení minulého dílu s mimozemským lovcem se kterým si to na férovku v potopené ponorce rozdá agent Mulder. Potěšující je i zapojení Pana X. Má to akci, napětí, atmosféru a mrazivé finále a to doslova. Vše co od mytologického dílu očekáváme, zde dostaneme. Spokojenost a už se nemůžeme dočkat na další mytologické díly, máme se na co těšit. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Panebože, Scullyovú zasa uniesli??? A to sme len v druhej sérii!! Koniec hry je pokračovaním resp. dokončením predchádzajúceho príbehu Kolónia a je to pravdupovediac cca ten moment, kedy som stratil záujem vyznať sa v sci-fi linke Aktov X, rezignoval som na jej pochopenie a iba som to pozeral, sem-tam som niečo pochopil, väčšinou nie. Dobrou správou je, že i sci-fi časti sú spravidla natočené tak pútavo a disponujú takými vydarenými postavami, scénami a atmosférou, že v zásade nikdy nejak enormne nevadilo, že niektorí z nás nerozumeli scenárom. Na mňa toho už ale proste začalo byť priveľmi: únosov, sprisahaní, zrád, klonov, oplodnení, kolónií, mimozemšťanov atď. Táto epizóda je okrem motívu s dvojníkmi zaujímavá sústredením sa na Mulderovu sestru (alebo je všetko, opäť, úplne inak?) a finálnym výťahovým súbojom titanov v podobe Skinnera a Pána X, u ktorého je každým ďalším dielom zrejmejšie, že má k sympatickému pohoďákovi ďaleko. A zase to akvárko! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyhrajete jenom správné bitvy, agente Muldere. Tahle je už prohraná." Ale přesto si to Mulder rozdal na férovku s mimozemšťanem. Komu není rady, ten možná umrzne. Mě však nejvíc zaujala hláška: "Co opera? - Nikdy jsem nespal lépe.", protože ta je jak z mého života. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o chlup lepší než předchozí díl. "End Game" přináší odpovědi na otázky položené v minulé epizodě, ale zároveň nechává otevřená vrátka pro další mytologické části. Je to o poznání akčnější a velkolepější díl. Není se čemu divit, když ho režíroval Rob Bowman, autor těch největších "blockbusterů" v rámci Akt X (včetně prvního filmu). Tady je už jasně vidět, že mytologie se bude snažit jít filmařsky ještě o krok dál než samostatně stojící epizody. Ono to v podstatě celé vypadá jako takový malý film. Velký podíl na tom má i perfektní výprava. Třeba finále s ponorkou v Arktickém oceánu má skvělé provedení, vypadá to hodně dobře, obzvláště na poměry seriálu z roku 1995 (v pátečním hlavním vysílacím čase, kdy na stanici FOX běžely Akta X, dávala konkurenční CBS seriál Diagnóza vražda...to je sakra rozdíl :-) ). Je opravdu obdivuhodné, co tady tvůrci dokázali - navezli do ateliéru 140 tun sněhu a ledu a nechali to tam 5 dní chladit. A k tomu si ještě postavili pohyblivý model ponorkové věže. Přitom stanice FOX se v té době primárně soustředila na sitcomy nebo pubertální mýdlové opery Melrose Place/Beverly Hills 90210. Akta X byla opravdu přelomová. Dnes už filmově vypadající seriály nikoho nepřekvapí, ale tenkrát to byla vážně bomba. "End Game" je podle mě naprosto klasický mytologický díl, který obsahuje řadu ikonických momentů - kromě zmíněného finále jde například o brutální úvodní scénu v motelu mezi "Mulderem" a Scullyovou, výměnu na mostě nebo bitku Mr. X a Skinnera ve výtahu. Skinner tu má hned několik výrazných charakterových momentů, opět pokračuje budování důvěry mezi ním a agenty. Trochu mi v tomto dílu chybí Muž s cigaretou, ten k té mytologii prostě patří, ale uznávám, že v tomto příběhu by pro něj asi nebylo místo. Za mě celkově super. Je to napínavé, dramatické, výborně natočené a kvalitně zahrané (tady exceluje nejen hlavní duo, ale i ostatní zúčastnění - zejména Steven Williams a Mitch Pileggi). Mytologické díly jsou svým způsobem šílené slátaniny, ale v této fázi seriálu jsou to kvalitní slátaniny (i po scenáristické stránce). Jeden takovýhle díl strčí do kapsy všechny mytologie z řad 10 a 11. A možná i 9... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama