Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová čelí nadpřirozené síle, která jim způsobuje rychlé stárnutí. (Disney+)

Recenze (12)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ Tato epizoda by se dala po právu označit za jedinečnou. Máme tu prostředí lodi, temnou atmosféru, kvalitní scénář a herce, dobrou hudbu jako vždy, a velmi originální nápad. Snad všechno zde funguje, a právě proto celkem zamrzí že se o této epizodě nemluví častěji, i když slavná a oblíbená je velmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dal jsem si celých 24 hodin náskok, než podám Skinnerovi hlášení." Tak se nám ztratil se čas ... pojďme ho najít, dřív než zemřeme stářím. Já tedy stářím zemřít nehodlám, tak jsem si tento kříženec Filadelfského experimentu a Roswellu užil z pozice nezúčastněného pozorovatele. Docela mě to zaujalo, ale už se trochu Mulderovi divím, že ještě leze na nějakou loď. Z posledních tří epizod už tam dvakrát umřel. Tedy skoro. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I found a children's book of Norse legends. From what I can tell, the pictures show the end of the world - not in a sudden firestorm of damnation as the Bible teaches us, but in a slow covering blanket of snow. First the moon and the stars will be lost in a dense white fog, then the rivers and the lakes and the sea will freeze over. And finally a wolf named Skoll will open his jaws and eat the sun, sending the world into an everlasting night. I think I hear the wolf at the door." ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Když se řeknou Akta X, často se mi vybaví právě tento díl. Na VHS jsem ho v dětství sjížděl pořád dokola. Přiznávám, že nostalgie tady hraje velkou roli, ale i v současnosti u mě tento díl funguje a příjemně mě při jeho sledování mrazí. Nevím, co mě děsí víc - trosečníci na loďce v úvodu, temné útroby rozpadající se lodi, kovový zvuk, který je součástí hudebního podkresu, či vizáž našich agentů (ať už si o kvalitě těch masek myslíme cokoliv, působivé rozhodně jsou). Bowmanova režie je výborná - skvěle pracuje se světlem a tmou, což vyvolává parádní temnou a klaustrofobickou atmosféru. Tomuto dílu odpustím vše, i ten deus ex machina konec. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Myslel som, že keď zostarnem, pôjdem na zaoceánsku plavbu. Ale toto som na mysli nemal.“ Psychologicky intenzívny diel s nezabudnuteľnými maskami. Podobne, ako v Padá súmrak, aj v tejto časti by to hlavní hrdinovia stopercentne zomreli, nebyť „náhodnej“ záchrany v poslednej chvíli. To mi pripadá ako zaujímavé rozhodnutie zo strany tvorcov. K tomu skvelé kulisy obrovskej, rozpadajúcej sa lode, všade naokolo len more a nič iné a k tomu mrazivá záhada (a samozrejme Vladimir Kulich z Vikingov). ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama