Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová prošetřují exorcismus chlapce posedlého zlými silami. (Disney+)

Recenze (10)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. Pravdupovediac, po vypočutí čudného názvu Kalusari som dospel k (značne predčasnému... a zlému, treba dodať) záveru, že to bude tradičná sci-fi epizóda. Nič nemohlo byť ďalej od pravdy! Táto časť je opäť raz jednou z tých, ktoré na mňa pôsobia dojmom, že do nich scenáristi zakomponovali tri-štyri námety, ktoré by možno nevystačili každý na samostatnú epizódu, ale tým, že ich všetky s prepáčením narvali do jednej jedinej časti, vznikla časť mäsitá, nepredvídateľná a prekvapivá. Posúďte sami. Najskôr to vyzerá na zlého ducha, možno poltergeista. Potom sa dej otočí k súpereniu medzi súrodencami. Potom na scénu nabehne diabolská (?) babička vo výbornom podaní francúzskej herečky Lilyan Chauvin (Lilyan mala vcelku nezabudnuteľné postavy v hollywoodskych filmoch Predátor 2 a Univerzálny vojak). Sprevádza ju desivá sekta. Následne sa šokujúco ukáže, že sú to kladné postavy a zlý je tu niekto úplne iný. A dôjde tiež na tému temných dvojčiat a samozrejme všetko zakončí fajnové vymetanie diabla, kde sa tak vrieska, že manželkou mi bolo vytknuté, či to musím mať tak nahlas a nasledovalo pomerne razantné zatvorenie dvier z jej strany. Za mňa (najmä v druhej polovici) pravdepodobne jedna z najtemnejších a najhustejších častí a to paradoxne napriek tomu, že ono to v zásade nie je až tak kvalitné, ako nezabudnuteľné pecky typu Tooms alebo Domov. Napriek tomu je to fakt dobré a tak prižmurujem oko a dávam vám, Fox a Dana, aj štvrtú hviezdu. Mimochodom, Dana: po všetkých tých únosoch ťa dúfam neprekvapilo, že ťa tu neviditeľná sila šmarila o stenu cez celú miestnosť a povláčila po podlahe. Mimochodom, predstaviteľ hlavnej detskej úlohy Joel Palmer si v Aktoch X už zahral, konkrétne v štvrtej epizóde prvej série Informačný kanál. Ale samozrejme ako je na Akty X dobrým zvykom: úplne inú rolu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vzala sis Ďábla, proto máš ďábelské dítě." Tak tohle rumunští vymítači poněkud zjednodušují, ale pořád v tom mají víc jasno než Mulder se Scullyovou. Mě přitom nejvíc pobavil Mulder, když "gentlemansky" vyslal svou parťačku do boje s ďáblíkem a sám šel shánět pomoc. Jinak už samozřejmě nikdy nebudu důvěřovat balónku, který neodletí do nebe a bude mě lákat na koleje, takže jsem z toho nakonec získal i poučení do života. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající epizoda. Pořádně temná a mrazivá. Chlapeček v hlavní roli podal skvělý výkon, opravdu děsivý. Pro mě je tento díl jedním z vrcholů 2. série. Někdo by mohl namítat, že jde jen o vykrádačku "Vymítače ďábla" a "Přichází Satan!". Je to možné. No a? "Ice" z první série je obecně považován za jeden z nejlepších dílů seriálu a u něj nikdo nemá problém, že jde o jasnou kopírku Carpenterovy "Věci". Neoriginalita mi nevadí, když je zpracování výborné. Navíc tady to není klasické posednutí ďáblem, ale... nebudu spoilerovat :-) ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ Jak mi vždy vyhovují temné a drsné případy, tak není divu že se mi extrémně zalíbilo i Calusari, které mezi fanoušky přeci jenom tak známé není. A je to vážně škoda, závěrečné vymítaní dokonce mnohem lepší než třeba ve slavném Exorcist. Pár věcí mohlo být lepší, ale i tak je to kvalitka. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama