Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder se dostane do tajného zařízení a zjistí pravdu o rakovině Scullyové. (Disney+)

Recenze (5)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoilery! Prostřední díl trilogie pojednává o tom, jak se Mulder prochází vládním zařízením a Scullyová zkoumá neznámou bakterii. Takhle zjednodušeně napsané to možná zní nudně, ale opak je pravdou. Nudná epizoda to v žádném případě není. Napínavé rozplétání záhady kolem Mulderovy údajné sebevraždy a velké vládní lži pokračuje. U "Gethsemane" a "Redux I" se mi líbí, jak prostřednictvím retrospektivy postupně odhalujeme zamotaný příběh. Zde jsou hrátky s časovou linií příběhu opodstatněné, retrospektiva zde není lacinou berličkou jako třeba v případě dílu "Tunguska" (tam je úplně zbytečná a k ničemu nevede). Události "Redux I" časově předcházejí závěrečné scéně minulé epizody a my tak můžeme sledovat některé již viděné situace v jiném kontextu (identifikace mrtvoly v Mulderově bytě, výpověď Scullyové před komisí). Mě tento styl vyprávění baví. Michael Kritschgau nám a Mulderovi v poměrně dlouhém monologu odhaluje "pravdu" o velké vládní konspiraci a je to tak poutavě podáno, že by tomu člověk skoro i věřil - byť my diváci víme, že je to celé velká blbost (a je vlastně s podivem, že to Mulder tak rychle a bez výhrad zbaští). Epizoda obsahuje i drobnou porci nostalgie - znovu se vracíme do skladiště v Pentagonu, které známe z konce prvního a posledního dílu 1. série. Do příběhu kromě toho všeho ještě vstupují Skinner a Muž s cigaretou, takže si nemám na co stěžovat. Já mám prostě tuhle trojdílnou mytologickou odbočku rád a ke všem jejím částem přistupuji stejně. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You've seen what they wanted you to see. The line between science and science fiction doesn't exist any more. This is about control, of the very elements of life. DNA - yours, mine, everyone's." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie Getsemanskej záhrady a prechod medzi štvrtou a piatou sériou. Mulder so Scullyovou pokračujú v odhaľovaní konšpirácie smerujúcej až k vedeniu FBI a pátraní po lieku na jej chorobu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama