Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová loví zločince schopného ovládat mysl ostatních. (Disney+)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriáli Akty X sa predviedlo skutočne pozoruhodné množstvo pomätených sériových vrahov, ale Modellovi  som neprišiel nikdy na chuť ani na prvý raz (diel 17, séria 3), nieto ešte v jeho fakt značne slabom návrate Kitsunegari. Bizarné je, že sérioví vrahovia sa v rámci seriálu viackrát dočkali návratov: okrem tohto a klasika Toomsa ešte napr. magor so slabosťou pre dlhé ženské vlasy (a pohrebné ústavy) Nick Chinlund (epizódy Neodolateľné a Orison). ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Wisden je i tady excelentní, ovšem jeho postava je tu trochu upozaděna a vlastně se charakterově svému dřívějšímu já ani moc nepodobá. Navíc zápletka se sourozencem se stejnými schopnostmi je docela klišé. Přesto nejde o špatnou epizodu, jen v porovnání s předchůdcem značně pokulhává. Několik dobrých scén se tu našlo (chytání hada, Modellův pokus zastřelit Skinnera, zatýkající policista). A skvělá hláška "Není tu, musel jít." ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z väznice vo Virginii odíde( áno odíde, neutečie) agentom FBI dobre známy zločinec Modell, ktorého slová sú nebezpečnejšie ako zbrane. Záhadou ostáva, prečo tentokrát po sebe nezanecháva mŕtvoly. Návrat mystika, Ronina či jednoducho Modella tvorcovia nezvládli, zápletka sotva priemerná. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoilery! Zbytečné pokračování legendární epizody "Pusher" ze 3. série. To kouzlo se napodruhé nepodařilo zopakovat. Na jednu stranu oceňuji, že se snažili o něco trochu jiného, že to neměl být "Pusher" přes kopírák, ale původní epizoda byla dokonale uzavřena a nepotřebovala žádné volné pokračování vycucané z prstu. Samotný Modell je tu upozaděný a vlastně je v tomto příběhu ten hodný. Což mi přijde totálně proti jeho charakteru. Děj není tak napínavý jako u původní epizody a Modellova sestra v žádném případě není tak výrazný charakter, nedokáže se vrýt do paměti. Robert Wisden navíc tenkrát podal herecký výkon, ze kterého až mrazí. Diana Scarwid mu nesahá ani po kotníky. Závěrečný duel mezi Mulderem a "Scullyovou" je sice nervy drásající, ale z vod podprůměru to epizodu nezachrání. Slovo "zbytečnost" zkrátka tento díl vystihuje. Kdyby nevznikl, nikdo by o nic nepřišel. Druhý "Tooms" se nekoná. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle má Modell (Robert Wisden) zavedenou tracheostomickou kanylu po postřelení, když leží v nemocnici. (Winster)

Reklama

Reklama