Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatele přímořského města v Maine terorizuje malá holčička a její panenka. (Disney+)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel bol svojho času veľmi očakávaný, keďže sa na ňom scenáristicky podieľala jedna z najväčších žijúcich spisovateľských hororových legiend, sám pán Stephen King osobne. Treba dodať, že prostredie prímorského rybárskeho mestečka (ktoré bolo veľmi fajn rok dozadu v slasheri Viem, čo ste robili minulé leto) odvádza kus roboty. Detto prítomnosť prekliatej bábiky a všetkého, čo s ňou súvisí. Bohužiaľ, nakoniec určite ani zďaleka nejde o takú pecku, akú by ste čakali a to ako čo už vzhľadom na prítomnosť Kinga, alebo na prítomnosť inak obľúbenej žánrovej ingrediencie a to temnej bábiky, s ktorou sa spájajú hnusné veci. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agentka Scullyová sa chystá stráviť voľný víkend v štáte Maine. Cestou sa zastaví v supermarkete, z ktorého vychádza muž s krvácajúcimi očami ktorá jej povie, že ľudia v obchode tiež potrebujú pomoc. Tak sa nechtiac stáva súčasťou vyšetrovacieho tímu. Jedna z lepších častí, aj keď nápad z bábikou kopíruje iné filmy ( v čase natáčania epizódy populárny Chucky a Detská hra) hlavne skvele zvolená hudba robí túto časť tak skvelou. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bude legrace!" Jak jinak by mohla začínat epizoda, na níž se scénáristicky podílel Stephen King, než záběrem na poznávací značku státu Maine? Aby bylo každému hned od prvních vteřin jasné, odkud vítr vane. Klasických Kingových klišé se tu objevuje hned několik - právě Maine, obligátní postava s nadpřirozenými schopnostmi (předtuchy úmrtí), divné dítě, maloměstské figurky...chybí jen nějaký alkoholik. Fakt, že v má v tomto dílu King prsty, je nepopiratelný. Je ovšem pravdou, že konečná podoba scénáře vychází z pera Chrise Cartera, který Kingův původní námět kompletně přepracoval. Díky tomu to působí jako epizoda Akta X, nijak to v rámci seriálu nevybočuje. Solidní hororové momenty se střídají s brilantními dialogy mezi Scullyovou a nudícím se Mulderem na telefonu, humor je v tomto dílu skvělý. Je to obdobně fungující kombinace děsu a humoru jako epizoda "Detour". Ta je ovšem o třídu lepší. "Chinga" je hezký čtyřhvězdičkový díl, nic víc. Originalitou zrovna nepřetéká a kromě těch vtipných scén rychle vyšumí z hlavy. P. S. Zdejší panenka není Chucky, srovnávání s ním mi přijde nefér. Je to sice také panenka, ale úplně jiného charakteru. Tato panenka ovládá černou magii a její oběti si smrt způsobují samy. Není to slasherový zabiják Chuckyho ražení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama