Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muldera a Scullyovou sleduje televizní štáb pořadu „Policie v akci“ a točí o nich dokument. (Disney+)

Recenze (9)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na 7. sérii nadávám zprava i zleva, ale na jednu stranu se mi líbí, že se tvůrci seriálu nebáli experimentovat. Uvědomili si, že po nějakých cca 140 epizodách už Akta X jen těžko překvapí, a tak zkoušeli nové věci. Díl "Hungry" byl netradičně natočen z perspektivy monstra. "X-Cops" je zase stylizován jako epizoda reality show Cops. A to se vším všudy - znělka "Bad Boys", ruční videokamera, dlouhé záběry bez střihu, vypípávání vulgarismů, zachycení událostí v reálném čase... Je pravda, že kvůli formátu, jakým je to natočeno, ta epizoda není moc strašidelná, ale napětí a působivost jí rozhodně nechybí. Líbí se mi, že to má takový "reálnější" look (nic paranormálního na kameře neuvidíme). U tohoto dílu je bezpochyby forma víc než obsah, ačkoliv i ten je dobrý. Monstrum, které se přiživuje na lidském strachu a bere na sebe podobu toho, čeho se oběti nejvíce bojí, je skvělý nápad. Tenhle díl je něco jiného, nejsou to klasická Akta X, ale já se u toho vždycky výborně bavím. Pro mě je to jeden z vrcholů 7. řady, která je jinak jako celek z mého pohledu tou nejslabší sérií s Mulderem a Scullyovou (když nepočítám revivaly). Tenhle experiment se opravdu vydařil. P. S. V epizodě najdeme i slušnou porci humoru, za čárou je jen rozhádaný homosexuální pár. Nic proti nim, ale tyto postavy jsou poněkud trapné. Leč v reality show se takovéhle barevné charaktery objevují, tak asi proto je do dílu připsali. Někomu jejich přítomnost tento díl kazí, já však ty dvě scény s nimi přežiji. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu bolo vidno, že predsa len sme už v 7. sérii, takže sa tvorcovia jednak začali opakovať (po epizóde Tvary znova vlkolak... alebo nie?), jednak sa zjavne nebrali príliš vážne a jednak skôr experimentovali s formou, než aby sa sústredili na scenár (takže tento diel je found footage, čo bolo po rok starej Záhade Blair Witch v kurze). ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I don't know what it is about a full moon - It's just, something about it. People just go off the wall. I mean these are some pretty scary neighborhoods to begin with - I haven't been on the job that long myself, but, I've seen more than my fair share of crazy stuff. When the moon is full - It's just, like, times ten... I don't know, uh.. I don't know - Maybe it's the tides of something.. But irregardless - we're on the job, and if that makes people breathe a little easier knowing we're out there, or, be a little less nervous walking the streets at night, well, that's a good feeling." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reportéri televízie natáčajú výkon služby jedného z miestnych policajtov ktorý zareaguje na hlásenie vystrašenej ženy že v blízkosti domu zbadala akúsi príšeru. Na rovnaké hlásenie zareagujú aj agenti Mulder a Scullyová a tak sa chtiac nechtiac objaví ich vyšetrovanie Aktov X v televízii, čo si Mulder užíva, zatiaľ čo Scullyovej to príliš nevyhovuje. Epizóda natočená štýlom živého vysielania práce zachránarov či policajtov svojho času tak populárnych hlavne na staniciach ako Reality TV či Crime and Investigation či filmov ako Rec. Oživenie seriálu spoločne so zaujímavou pointou že nepriateľom je strach obetí (Kingovo To za tým asi hľadať netreba :-) ) pokazilo hlavne zaradenie černošského homosexuálneho páru do epizódy, v ktorej boli úplne zbytočný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama