Bottle Rocket
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1994, 13 min
Wes AndersonHrají:
Luke Wilson, Owen Wilson, Robert MusgraveObsah
Krátkometrážní prvotina Wese Andersona vypráví příběh tří mladých zlodějíčků, kteří se připravují na velkou loupež. Kvůli nízkému rozpočtu byly hlavní postavy Anthonyho a Dignana svěřeny bratrům Wilsonovým, pro které se jednalo o první filmové role. (J.Connor)
Renton
Scénář: Wes Anderson .. Udivuje mne, jak někteří stále nedokážou vyhledat zcela jednoduché informace. Tento krátkometrážní snímek v černobílém provedení BYL opravdu předzvěstí celovečerního filmu, který vznikl o dva roky později - viz Bottle Rocket. Zajímavé na něm je však pouze představení se bratrů Wilsonů před kamerou, pro oba premiérově (Owen zde vypadá jak Dolph Lundgren bez svalů:-)). Takže, kdo jest jejich fanda, může se do snímečku s chutí pustit..(30.9.2007)
DaViD´82
Začíná to skoro až tarantinovským dialogem o seriálu Starsky a Hutch. Poté se střídavě disputuje o loupeži při chůzi odnikud nikam a ... A to je vlastně celé. Bez nápadu, bez tempa, bez atmosféry. Budoucího filmařsky "svého" Wese Andersona bych v nejen nepoznal, ale ani nehledal.(24.1.2008)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=HV9fLUAbaO4(2.5.2009)
Natascha
Přesně jak píše dr.Orlok - tři kamarádi naplánují loupež a provedou ji (což ani neuvidíte...). Bohužel to působí jen jako nějaká ochutnávka, upoutávka, nic víc... Cha, tak teď jsem si v profilu přečetla, že to původně měl být celovečerní film a zbylo z toho tohle - tak tomu to odpovídá:-)(8.12.2006)
dr.Orlok
Tři kamarádi naplánují a provedou loupež a... to je vše. Krátký film Wese Andersona, v němž je poprvé k vidění jeho typická atmosféra.Vůbec poprvé se ve filmu objevují bratři Wilsonovi.(9.9.2006)
lakikaki
Chaotické, neprehľadné a pointa (lúpež), ku ktorej sa dostávame niekoľko minút je nakoniec len opísaná, divák ju ani neuvidí. Neskoršia celovečerná verzia je omnoho lepšia.(11.4.2008)
ScarPoul
Typická prvotinka. V tomto prípade môjho oblúbeného a svojími filmamy najdivnejšieho amerického režiséra Wesa Andersona. Bottle Rocket je príjemný kraťas s typickými Andersonovskými dialógmy, ktoré majú spád, šmrnc a ani jedno hluché miesto. Bohužial ručna kamera filmu skôr škodí , než aby ho robila zaujímavejším, preto sú scény kde sa niečo deje a nerozpráva sa tam, veľmi rušivé a nepriehľadné. Ale každý dáko začínal a ako krátky prológ k hlavnému filmu, ktorý prišiel o dva roky neskôr, myslím, že celkom uspokojujúce.(18.6.2009)
blackJag
Černobílý kraťas, který otevřel bránu do světa velkého filmu nejen svému režisérovi, ale i dvěma hlavním hereckým představitelů, bratrům Wilsonovým. Přirozené herecky i literárně, svou náladou připomínající Smithovi MLADÉ MUŽE ZA PULTEM, kteří mají ve svém rodném listě stejný údaj - rok 1994. Úspěch krátkého díla nastartovala projekce na Sundance festivalu a jak to dopadlo, všichni víme: stejnojmenný celovečerní film a slušná kariéra všech tří zmíněných (čtvrtý do party, Robert Musgrave, představitel Boba, nijak zvlášť šanci prorazit neuchopil a naposledy byl viděn právě ve filmech bratří Wilsonových - v ABSURDISTÁNU a TVRĎÁKU TAYLOROVI z let 2006 a 2008). Co do komerčního hlediska, nejlíp je na tom asi Owen Wilson a není nezajímavé, že si zahrál také v předělávce seriálu STARSKY & HUTCH, o kterém vede se svým bratrem na začátku původních BOTTLE ROCKET zanícenou debatu :-) II Scénář: Owen Wilson, Wes Anderson. 85%(15.1.2012)
mischo
YouTube(2.3.2008)
Fifer
Jazzová hudba tady k tomu kraťásku vyloženě sedne, má to ten krásnej feeling nezávislých amerických filmů Tarrantina a Jarmushe. Je to ale jen sled epizodních scének zamýšleného celovečerního filmu, takže samotné to tolik nefunguje.(24.10.2011)