Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 186)

Hild 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ SERIÁL, CO KDY BYL NATOČEN. Seriál, na který se můžu dívat znovu a znovu. Tomu se říká dokonalost. Nevynechala jsem absolutně žádný díl. Nemohla bych říct, který díl je nejlepší, protože jsou nejlepší všechny, nemohla bych říct, které scénky jsou nejlepší, protože jsou nejlepší všechny a nemohla bych říct, která postava je nejlepší, protože nejlepší jsou všechny. Nejlepší seriálový humor vůbec, velkou zásluhu na tom mají neskutečně přirození herci, kteří nepřehrávají na rozdíl od většiny dalších televizních sitcomů, ne, žádný sitcom Přátelům nesahá ani po kotníky, žádný si totiž nedokázal udržet stejnou úroveň po celých deset let. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Přátelé jsou jako první přítel(kyně) mezi sitcomy. Víte, jako osoba, díky které máte hlavu neustále v oblacích a spodní prádlo neustále na podlaze, ehm. Je to sitcom, se kterým se prostě musejí srovnávat všechny, co přišly a přijdou po něm. A že laťku nastavili sakra vysoko (narozdíl od přítele) Tak vysoko, že se jí nikdo krom W&G ještě ani nepřiblížil. A že už jich bylo... Jéžiš, jak já miluju Přátelé se ani nedá popsat. Jsou to prostě mí přátelé... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

To se takhle v polovině 90. let člověk nudí na víkendové návštěvě u prarodičů na venkově, kteří mají jen tři základní programy, když co neobjeví na ČT2 - neznámý, docela příjemný sitcom od tvůrců mého oblíbeného NA ZDRAVÍ (které předtím uvedla Nova), z něhož se záhy vyklube jeden z největších televizních fenoménů dekády, který vyplní prostor mezi BH90210 a DAWSONOVÝM SVĚTEM. A postačí mu k tomu jen dva byty přes chodbu, jedna útulná kavárna a šestice skvělých komediálních herců coby sympatických newyorských třicátníků se sklony k pubertálnímu chování. A pravidelné dojemně lidské momenty, bezprecedentní camea (van Damme, Willis, Julia Roberts...) a romance mezi Rossem a Rachel, samozřejmě. Rosse a v těsném závěsu za ním pak Chandlera jsem měl nejradši (a z duše nenáviděl Phoebe) a když jsme si s kámošem po jejich vzoru udělali kartičky s top 5 svých milostných objektů z řad celebrit, na mé samozřejmě nemohla chybět Jennifer Aniston. Vítejte ve světě vyznávajícím kult věčného mládí, ve světě chlapeckých mužů, kteří se ze všeho nejvíc děsí toho, že by snad mohli působit homosexuálně a kde je naprosto běžné, že vám žena uteče s lesbičkou a vychovávají vašeho syna nebo, že vám děti porodí vaše sestra. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bylo v mém životě období, kdy jsem myslela, že se už nikdy nedokážu usmát a zbytek své existence probrečím. Nachomýtla jsem se v této zcela pasivní depresivní fázi před TV obrazovkou a potkala jsem JE, "Přátele". A s jejich pomocí zjistila, že navzdory všemu se můžu nejen usmívat, ale dokonce i smát a na nějakých 20 minut zapomenout, jak může být život zkurveně nespravedlivý a hnusný. V posledních sériích úroveň bohužel kolísala, ale tahle šestka trhlých kámošů si beztak dokonale získala moje srdce, hodnocení tomu tedy odpovídá: 95% a TOP10 seriálů. Dlužno připodotknout, že můj drahý polovička nad "Přáteli" ohrnoval nos a odmítal je, dokud se mnou nezkouknul několik dílů a nezískal novou seriálovou závislost:-). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zasloužilá legenda na poli sitcomů, která spolehlivě odreaguje obsah lebky v unavený podvečer. S přibývajícími sériemi je to ale čím dál větší meh - blablabla vztahy (je to lepší než turecká telenovela... ale ne o moc), blablabla trapnohumory (docela často). Novější sitcomy s dravější srandou a více ranařským charakterem mě baví víc. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 031)

  • Hlavním kandidátem na roli Chandlera byl vedle Matthewa Perryho také Craig Bierko, kterému Perry přátelsky radil, jak postavu hrát. Bierko nakonec roli odmítl, protože si byl vědom toho, že hraje pouze Matthewa Perryho. (cheyene)
  • V roce 1993 nabídl Matthew Perry (Chandler) studiu NBC scénář k sitcomu o skupině mladých přátel, který pojmenoval „Maxvellův dům“. Jeho nápad byl ale zamítnut, protože studio už pracovalo na jiném, velice podobném projektu, kterým byli právě Přátelé. (Duoscop)
  • Taneční kreace ve fontáně během úvodní znělky byly nacvičené, zatímco záběry, kde po sobě rozesmátí herci cákají vodu, byly improvizací a výsledkem blbnutí, kterým se herci udržovali během nočního natáčení vzhůru. (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama