Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 185)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Skutečným přátelům odpustíme kolísavou náladu i občasné výpadky soudnosti a totéž promíjím těmto, kteří se zpočátku rozpačitě rozjížděli, aby pak způsobili na několik sezón euforické stavy svým fanouškům a .....opět rozpačitě a vyčerpaně dojeli do cíle. Chci si ale pamatovat to hezké, co mi i prostřednictvím ponahrávaných kazet opakovaně zvedalo náladu, třeba díl, který považuju za naprostý vrchol, kde Ross s kožakama u kotníků volá Joeymu z koupelny své milé: "..... ale z toho mlíka a pudru se udělala paaastáááá...". Pamatujete? :-)))) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Přátelé jsou jako první přítel(kyně) mezi sitcomy. Víte, jako osoba, díky které máte hlavu neustále v oblacích a spodní prádlo neustále na podlaze, ehm. Je to sitcom, se kterým se prostě musejí srovnávat všechny, co přišly a přijdou po něm. A že laťku nastavili sakra vysoko (narozdíl od přítele) Tak vysoko, že se jí nikdo krom W&G ještě ani nepřiblížil. A že už jich bylo... Jéžiš, jak já miluju Přátelé se ani nedá popsat. Jsou to prostě mí přátelé... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne seriál, ktorý mohol trvať ešte niekoľko desaťročí a postupne sledovať život jednotlivých 'priateľov' by som si nenechal ujsť! Veľká škoda jeho predčasného ukončenia, pretože nebolo jedinej časti, ktorá by nudila! Každá postava bola nekonečne skvelo charakterovo zobrazená a mala charakteristické výnimočne vtipné črty, ktoré začali tvoriť úplne neznámi herci, no vďaka seriálu sa prepracovali až k hollywoodskej elite. Postupne sa v seriáli objavili aj niektoré väčšie herecké hviezdy, ktoré okorenili jeho potenciál. Uplatnenie v iných filmoch si niektorí z nich nájdu však už len sporadicky, pre mnohých z nás totiž budú v pamäti ako jedineční a jediní priatelia. 95%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tak tady je mi fakt líto, že to má jen 10 sérií, je to sice svým způsobem hodně, ale díval bych se na to strašně rád dál. Příběhy jsou chytlavé, vtipné, romantické. Na tento seriál nikdy nezapomenu, kdo viděl všechny epizody jen potvrdí. Mezi moji nejoblíbenější postavu patří Joey ( Matt LeBlanc ) o vtipné scény sním není nouze, dále Chandler Bing ( Matthew Perry ), který tvoří nerozlučnou dvojku. A taky nemůžu zapomenout na Rachel Greenová ( Jennifer Aniston ) a Monica Gellerová ( Courteney Cox ) dvě půvabné ženy, co si přát víc. Legendární seriál s velikánským ohlasem a u mě se stal nejoblíbenější hraný seriál. / Viděné epizody z 1-10 série *236.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Železně pravidelná salva smíchu, životní vzory a svého času i můj nejoblíbenější seriál. Každá postava je přesně charakterově daná, každá má nějakou svoji slabost, na kterou ji lze nachytat a určitě každý z nás zná někoho, kdo balí holky na potkání, dělá nervozní vtípky, miluje vědu, nenechá si ujít žádný módní časopis, zbožňuje uklízení nebo je prostě jen mimo. Těžko říct, jestli by se Přátelé ujali i dnes, vždy když se na ně začínám dívat od začátku, tak se u prvního dílu přistihnu, že bych mu možná nevěřil, že to dotáhne tak daleko, na deset naprosto krásných let. O málokterém výtvoru platí tak moc, že se v něm poznáte, že je ze života. A dívat se na poslední díl je jako byste nechávali odjet nejlepší kamarády. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 021)

  • V době vysílání 1. série si každý z šestice hlavních herců přišel na 22 500 amerických dolarů za díl. Ve 2. řadě někteří z herců klesli na 20 000 a jiní se zase vyšplhali na 40 000. Před 3. sérií si všichni herci na popud Davida Schwimmera (Ross) řekli o zvýšení platu na stejnou částku. Během vyjednávání se studiem se veřejně mluvilo o stávce Přátel a mezi fanoušky proběhla anketa, koho z šestice by postrádali nejméně (hovořilo se o možnosti, že někdo seriál opustí). Fanoušci hlasovali pro Joeyho (Matt LeBlanc). Žádný z herců ale seriál neopustil. 3. řada všem hercům vynesla 75 000, 4. řada 85 000, 5. řada 100 000, 6. řada 125 000, 7. a 8. řada 750 000, 9. a 10. řada 1 milion amerických dolarů za díl. Po sečtení si každý z nich ze deset sérií vydělal 88,82 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)
  • Najmenej v 5 epizódach diváci uvidia Phoebe (Lisa Kudrow) písať ľavou rukou. Je to preto, že Lisa Kudrow je v skutočnom živote ľavačkou. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama