Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 185)

sud 

všechny recenze uživatele

Několik epizod nebylo špatných, ale celkově vzato se mi Přátelé nikdy nelíbili. Humor příliš uřvaný, postavy na zabití, feminismus tu má zelenou a celé takové nějaké, no....jak jen to říct...jo, moc americké, to je ten správný výraz! Nechci zrovna říct, že je to špatný seriál, ale neskamarádili jsme se spolu. Seriál Joey, který volně na Přátele navazuje, dopadl IMHO lépe. 40%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Velice těžko se mi popisuje vztah k tomuto seriálu, jenž je tím prvním, který jsem kompletně zhlédl, a po kterém sáhnu vždy, když nemám do čeho píchnout. Jejich příběhy jsem prožíval, nebojím se to říct otevřeně, víc než svůj život. Bavili mě totiž hodiny a hodiny a nejen díky tomu mi všichni tolik přirostli k srdci. Nejsem schopen z této party vybrat jednu postavu, kterou bych preferoval před ostatními. Nikdo nevyčnívá, lépe řečeno jeden bez druhého by nevytvořili takový fenomén. Co se týče humoru, tak Přátelé gradují okolo páté série, kde každý díl překypuje geniálními scénkami. Emocionálně silnější okamžiky však přicházejí až v pozdějších sériích. Za nejsilnější pasáž považuji vztah Joyeho a Rachel, který mě chytil za srdce od prvních okamžiků. Pro mě už víc než jen seriál. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. - 7. série: 100%, 8. série: 95%, 9. série: 90%, 10. série: 95%. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Áááááách. Tohle je prostě láska na celý život ! Vždy mne rozesmějí a zpraví mi náladu. Chandler je nezapomenutelný a Monika se k němu skvěle hodí ! Ross je sympaťák, Pheobe správně střelená a Rachel má moc nádherné nohy ,-) Sakra, nesmím zapomenout na krásně naivního Joeyho, bez něho by to samozřejmě nebylo ono ! :-) Prostě správná šestka ! Kéž bych měl taky takové přátelé ! ,-( ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vlezlá, křečovitě rozjuchaná a politicky korektní sračka o naprosto nesympatických lidech, se kterými bych nenašel společnou řeč ani omylem. Postavám nevěřím ani dobrý den, a na jejich hru na přátelství odmítám přistoupit. Jednu hvězdičku dávám za stopové množství humoru, který se do toho podařilo scénáristům dostat. Určitě jim to muselo dát řádnou fušku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Železně pravidelná salva smíchu, životní vzory a svého času i můj nejoblíbenější seriál. Každá postava je přesně charakterově daná, každá má nějakou svoji slabost, na kterou ji lze nachytat a určitě každý z nás zná někoho, kdo balí holky na potkání, dělá nervozní vtípky, miluje vědu, nenechá si ujít žádný módní časopis, zbožňuje uklízení nebo je prostě jen mimo. Těžko říct, jestli by se Přátelé ujali i dnes, vždy když se na ně začínám dívat od začátku, tak se u prvního dílu přistihnu, že bych mu možná nevěřil, že to dotáhne tak daleko, na deset naprosto krásných let. O málokterém výtvoru platí tak moc, že se v něm poznáte, že je ze života. A dívat se na poslední díl je jako byste nechávali odjet nejlepší kamarády. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 021)

  • Matthew Perry o roli Chandlera velice stál, protože mu byla charakterově blízká a viděl se v ní. Během konkurzu působil v seriálu Second Chance (od r. 1987), což nebylo pro tvůrce Přátel ideální. Roli ale nakonec získal. (cheyene)
  • Najmenej v 5 epizódach diváci uvidia Phoebe (Lisa Kudrow) písať ľavou rukou. Je to preto, že Lisa Kudrow je v skutočnom živote ľavačkou. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama