Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 185)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Co psát, abych se neopakoval? Vážně těžké, protože "Přátelé" si zaslouží hodnocení pouze v superlativech! Vždyť tenhle sitcom vás bude nejen pravidelně a perfektně bavit, on vás bude mnohdy i dojímat a osudy jeho hrdinů vás budou skutečně zajímat! Na začátku natáčení měli producenti tak šťastnou ruku, že se tomu nechce ani věřit - šestice mladých lidí, kteří k sobě dokonale sednou a co víc, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra, takže jejich přátelství není jen hrané...Při pohledu na stručný seznam hostujících hvězd, který tady máme uvedený, se nemůžu ubránit jisté nostalgii - a v tom tkví jedinečné kouzlo "Přátel". Je to jako vzpomínka na vlastní zážitky, náhodná setkání, zábavné příhody i smutnější momenty - a to se přitom stále bavíme o "pouhém" sitcomu! "Přátelé" prostě dokázali něco neuvěřitelného - prorostli do srdcí a životů mnoha lidí po celém světě. A těmto lidem se po skončení poslední epizody (ano, opravdu je úžasná) bude skutečně stýskat! Větší poklonu "Přátelům" vyseknout ani nejde...P.S.: Chandlere Bingu, jsi bůh! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Asi nejznámější komediální sit-com z dílny Warner Bros, který byl kdy natočen a hlavní aktéry navždy zaškatulkoval do jejich zdejších rolí. Matthew Perry sice nad zbylou pěticí herecky ční, jako kdysi Dvojčata nad New Yorkem, ale každá z postav je zábavná a originální. Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross - moji skuteční televizní Přátelé! ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tak tady je mi fakt líto, že to má jen 10 sérií, je to sice svým způsobem hodně, ale díval bych se na to strašně rád dál. Příběhy jsou chytlavé, vtipné, romantické. Na tento seriál nikdy nezapomenu, kdo viděl všechny epizody jen potvrdí. Mezi moji nejoblíbenější postavu patří Joey ( Matt LeBlanc ) o vtipné scény sním není nouze, dále Chandler Bing ( Matthew Perry ), který tvoří nerozlučnou dvojku. A taky nemůžu zapomenout na Rachel Greenová ( Jennifer Aniston ) a Monica Gellerová ( Courteney Cox ) dvě půvabné ženy, co si přát víc. Legendární seriál s velikánským ohlasem a u mě se stal nejoblíbenější hraný seriál. / Viděné epizody z 1-10 série *236.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

To co Simpsonovi znamenají pro animované sitcomy, to představují Přátelé pro ty hrané. Dnes známe i další seriály, které jsou naplněny hláškami k prasknutí, můžeme ojediněle nalézt i pár kousků s perfektně vyváženými postavami, ovšem vše najednou v kompaktním balení, které se dá rozbalovat znova a znova, přičemž vždy spolehlivě zvedne náladu, to již nemá obdoby... Navíc pro Přátelé neexistoval takřka žádný precedens, nejedná se sice o dílo úplně dokonalé (vlažnější rozjezd), ovšem to co zde předvedli scenáristé i další tvůrci nemá obdoby... Zasloužený kult! 9/10 ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Smraďochu, smraďochu, čím tě to krměj??... Vyloženě úchylná zábava, která se mísí s geniálním scénářem. To, co se děje momentálně od 4 po 7 sérii nemá obdoby a prakticky v každém dílu jsou takové gigantické špeky, které prostě nezapomenete ani po lobotomii. Je opravdu těžky vybrat oblíbenou postau, protože každá je svým způsobem specifická, ale prostě nejvíc se směju při hláškách Pheobe, která mě svýma songama už několikrát dostala do kolen. Když k tomu připočtu její minulost ze které si nedělá hlavu, je to pro mě jednoznačně nejkomediálnější ženská postava v dějinách všech seriálů. Je toho tuna pro napsání a ještě bych měl v hlavě stejně fůru věcí, které bych chtěl napsat, podobně se asi cítí scénáristé, ale není moc času, protože za chvíli běží další díl. Pro mě nejoddechovější záležitost. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 021)

  • Taneční kreace ve fontáně během úvodní znělky byly nacvičené, zatímco záběry, kde po sobě rozesmátí herci cákají vodu, byly improvizací a výsledkem blbnutí, kterým se herci udržovali během nočního natáčení vzhůru. (cheyene)
  • Po teroristických útocích 11. září byla natočena scéna v kavárně Central Perk, kde v pozadí visela americká vlajka na znamení připomenutí této tragické události. „Snažili jsme se nepatrně poukázat na to, že se to stalo,“ prohlásil producent seriálu Kevin Bright v jednom z rozhovorů. Scéna byla ale nakonec vystřižena. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama