Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 185)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvtipnějších amerických seriálů vůbec, kam se na něj hrabe Beverly hills aj. slátaniny. Mám rád snad všechny i když mi občas Phoebe příjde až moc praštěná. Rád na seriál vždycky koukám, ale tak od šesté serie mi to příjde nepříliš vtipné už když nebydlí Joey s Chandlerem Bylo ta správná dvojka a jejich kravinky v gauči mi chyběli. Jinak je to jeden z mála seriálů, který ačkoliv měl 10 sérií pořád stály za sledování a nejspíš mi bude tahle bláznivá parta chybět ať už to je Monika, Rachel, Phobee nebo Joey, Chandler a Ross. (95%) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc milá závislost pro dospělé. Pohodový sitcom, který leckdo (nebo alespoň ty nejvydařenější díly) schraňoval na véháesky a brzy zjistil, že by musel nahrát prakticky všechno (epizod bylo neuvěřitelných 238 – myslím neuvěřitelných proto, že disponovaly výtečným komediálním timingem a tahem na bránu). Občas měly kolísavou kvalitu a náladu, nejprve se i pomaleji rozjížděly a měly značně neutříděné charaktery, ale pak (a dlouho poté) přinášely neuvěřitelnou radost. Právě v září 2014 tomu bylo dvacet let, co k televizním obrazovkám obecenstvo připoutala první epizoda. A pak už to jelo. Vtipy se testovaly přímo při natáčení na živých divácích, Willis, Roberts, Pitt, Ribisi, van Damme, Williams… Následovala spousta napodobenin, ale tuhle partu, která dokonale podchytila (a ovlivňovala) životní styl, nikdo kvalitou zdaleka ani neohrožoval. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Šesť mladých ľudí z New Yorku, čo spoločne prežívajú svoje radosti a navzájom si pomáhajú, keď sa niektorí z nich ocitne v úzkych. Sú totiž "Priatelia". Jednoduchý námet, z ktorého dokázali jeho tvorcovia vytvoriť jeden z najúspešnejších sitkomov v USA. Joey Tribbiani, Chandler Bing, Monica Gellerová, Rachel Greenová, Ross Geller a Phoebe Buffayová sa pravideľne objavovali na obrazovkách počas desiatich rokov. Skoro vždy bola s nimi zábava. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Naopak mně přijde, že jako jeden z mála seriálů, má tendenci vzestupnou. Když ho dávali poprvé, tak jsem si ho zamiloval až asi někde u šesté série. Změnil se trochu styl humoru a já bych řekl, že k lepšímu. Je pravda, že hlavní hrdinové se v jednom díle dostanou do tolika trapných situací, do kterých se já nedostanu za celý život, ale i v tom spočívá jeho krása. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když člověk jako malý spadne do kotle s kouzelným elixírem zvaným Friends, má tak trochu doživotní problém. V budoucnu pak totiž stačí jen kapka a krom římských legií se okamžitě válí smíchy i on sám a co hůř, válí se smíchy zhruba měsíc, protože samozřejmě KAPKA nikdy nestačí! Je to dar a zároveň i prokletí. Anyway, dabing nebo originál, takový člověk už nepozná rozdíl mezi "Oh.. my.. God.." a "Ach.. můj.. Bože." Obojí je dokonalé. Stejně jako ta sedačka v Central Perk, Joeyho křeslo, nebo Rossův gauč, který říká "vítejte, děti" ale taky "pojď blíž." Vlastně si teď tak uvědomuji, že mám podivnou úchylku na většinu nábytku z toho seriálu. Takže radši změníme téma, "Hm, co říkáte na virus Ebola? To je ale prevít, co?" ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 021)

  • Helen Baxendale (Emily), byla ze seriálu vyškrtnuta dříve, než bylo v plánu, jelikož otěhotněla. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama