Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 186)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Smraďochu, smraďochu, čím tě to krměj??... Vyloženě úchylná zábava, která se mísí s geniálním scénářem. To, co se děje momentálně od 4 po 7 sérii nemá obdoby a prakticky v každém dílu jsou takové gigantické špeky, které prostě nezapomenete ani po lobotomii. Je opravdu těžky vybrat oblíbenou postau, protože každá je svým způsobem specifická, ale prostě nejvíc se směju při hláškách Pheobe, která mě svýma songama už několikrát dostala do kolen. Když k tomu připočtu její minulost ze které si nedělá hlavu, je to pro mě jednoznačně nejkomediálnější ženská postava v dějinách všech seriálů. Je toho tuna pro napsání a ještě bych měl v hlavě stejně fůru věcí, které bych chtěl napsat, podobně se asi cítí scénáristé, ale není moc času, protože za chvíli běží další díl. Pro mě nejoddechovější záležitost. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Tohle nepotřebuje delší komentář. S Přáteli jsme koukali na pobřežní hlídku, zpívali (Smraďochu, smraďochu...), pili kafe u Gunthera, pozorovali tlustýho naháče, rovnali ručníky do jedenácti kategorií (každodenní použití, host, vzácný host...), viděli jsme jak striptér plakal, jako duch jsme se účastnili lesbické svatby, přišli jsme na to že Joker je Poker s J...A už jsme vám někdy vyprávěl, jak jsem prošel západní Evropu? Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Po těch deset let jsme se stali součástí života nejlepších Přátel na světě, jejichž humor snad nikdy neomrzí. Možná to někomu může znít nadneseně, ale tohle je opravdu nejlepší seriál, co jsem kdy viděl. Friends navždy. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem to vcelku odsuzovala,takovéhle praštěnosti typu HIMYM zkrátka nemusím.Ale přítel na to každé odpoledne kouká a mě to docela chytlo.Příběh skoro žádný,drama nulové,vtipy taky nejsou nijak brilantní...navíc mi Ross s Rachel lezou slušně na nervy.Ale mám ráda momenty Monica+Chandler a i když se tam nic moc neděje (prostě sitcomy),dávám ty dvě hvězdičky.Stejně jako u HIMYM,nechápu tu mánii kolem toho..každopádně jsou Přátelé pořád mnohem lepší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne seriál, ktorý mohol trvať ešte niekoľko desaťročí a postupne sledovať život jednotlivých 'priateľov' by som si nenechal ujsť! Veľká škoda jeho predčasného ukončenia, pretože nebolo jedinej časti, ktorá by nudila! Každá postava bola nekonečne skvelo charakterovo zobrazená a mala charakteristické výnimočne vtipné črty, ktoré začali tvoriť úplne neznámi herci, no vďaka seriálu sa prepracovali až k hollywoodskej elite. Postupne sa v seriáli objavili aj niektoré väčšie herecké hviezdy, ktoré okorenili jeho potenciál. Uplatnenie v iných filmoch si niektorí z nich nájdu však už len sporadicky, pre mnohých z nás totiž budú v pamäti ako jedineční a jediní priatelia. 95%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Přátelé se stali za těch 10 sérií i mými přáteli a setkání s nimi u obrazovky počítače či televize mě dokázalo dostat do dobré nálady. Smekám před herci a tvůrci seriálu, kteří dokázali přes 200 dílů udržet vysoký standard vtipu (kromě trochu slabší poslední série) a přitom mně nezevšedněli. Po zhlédnutí posledního dílu jsem byl upřímně dojatý a smutný, že už jejich příběh nebude pokračovat. Ale vím, že do budoucna se k nim budu rád vracet. Dlouho jsem přemýšlel, kterého ze šestice přátel mám nejraději (samozřejmě všechny), ale nejvíc asi Rosse. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 035)

  • Když seriál skončil, pořádala Jennifer Aniston (Rachel) se svým tehdejším manželem Bradem Pittem (Will Colbert) večírek u nich doma. Během něj podávali víno, které si producent Kevin Bright šetřil od první řady Přátel. (tyna97)
  • Šestice hlavních postav vypila dohromady celkem 1 154 šálků kávy v průběhu deseti sezón (236 epizod). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama