Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 185)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Plně si uvědomuju, na čem je založený humor tohohle seriálu, vím, že prakticky všechny vtipné scénky jsou samoúčelné, motivované čistě kompozičně, že se i "vzdělaní" Ross s Chandlerem chovají dost často jako úplně stejní zabedněnci jako Joey (který by opravdu v normálním světě nepřežil), vím, že do chytrosti geniálností typu Monty Pythonů či Atkinsnova Black Adderu mají na hony daleko......... Viděljsemtovšechnotamazpátkynejmíňpětkrát..ufff a je to venku. Ne, tohle je prostě ideální odpočinková záležitost, kdy opravdu můžete hodit logiku a racio za hlavu a vžít se do světa (třebaže umělého) přátelství a pohody. To je taky vše co Přátelé nabízejí- odpočinek a nenáročnou zábavu (kterou zajišťují především Ross a Chandler)-nic víc, ale ani o ždibec míň. Howgh! 100% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Byl jsem v koupelně a zrcadla jsou po obou stranách. Když tam stojíš, čurají s tebou zástupy." Dávno pryč jsou doby, kdy jsem každodenně usedal do červené sedačky, požádal Rachel o kafe, pokecal s Rossem o dinosaurech, nechal si od Monicy vynadat za nedbale pověšený ručník, požádal Joeyho o pár sexuálních rad, přežil Phoebin skřehotavý pokus o zpěv a duševně splynul s mistrem trapného vtipu Chandlerem. Avšak ani při diagnóze Alzheimerovy choroby doprovázené jackpotem ve formě amnézie nezapomenu, jak mi s touto partou bylo dobře. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Crane, Marta Kauffman | Hudba: Michael Skloff, Allee Willis / I'll be there for you by The Rembrandts | Produkcia: David Crance, Marta Kauffman, Kevin S. Bright | Distribúcia: NBC, Warner Bros. Television | Štúdio: Warner Bros. Studios || Jednoznačne najlepší sitcom ešte i doterajších čias (2014). Je až nepochopiteľné, že je človek schopný sa na to pozerať aj po 20 rokoch po niekoľkoročných intervaloch znova a znova. Videl som to slovensky, maďarsky, česky i anglicky. Originál jednoznačne vedie. 100% | FullHD, THX, EN/HU/CZ/SK DTS | ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady neni moc co resit nebo co psat, protoze stejnak uz vsechno bylo napsany, absolutni serialova klasika, na kterou jsem furt dokola cumel v televizi a ted na to budu furt dokola cumet na dvd, vynikajici herecky obsazeni a pro vetsinu zivotni role, skvely camea a perfektni forky. Sice se situace zacnou postupem casu opakovat, precejen tech dilu tu je docela dost, ale to nic nemeni na tom, ze jsem si uzil beze zbytku vsechny dily, at slo o prvni nebo desatou serii. Jeden z mejch nejoblibenejsich serialu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co říci, když už zde bylo vše řečeno? Seriál Přátelé se mi dlouho vyhýbal a já po něm ani neprahnul. Ovšem někdy kolem roku 2000 se to změnilo a já je začal sledovat. A zamiloval jsem si je. Nevím, jestli už jsem viděl všechny díly nebo mi dosud nějaký uniká, ale kdykoli jsou reprízováni, tak si je vždy pustím. Je to prostě super seriál, jedinečný, originální, vtipný. Já ho miluji a milovat ho budu do konce života. Vždy rád uvidím super hloupého Joeyho, který to umí s holkama, super bezbranmnou Phoebe, která neumí moc dobře zpívat, super ostatními přáteli vcelku ignorovaného Chandlera, kteří ani nevědí, jaké je jeho zaměstnání, super kuchařku Moniku, u níž má kterýkoliv z pěti přátel dveře otevřeny, super paleontologa Rosse, který má trable v lásce a samozřejmě super Rachel, po jejíž představitelce jsem pojmenoval svou fenku jezevčíka. A to se ani nezmiňuji o super hostovačkách známých herců, jako jsou Bruce Willis, Freddie Prinze Jr., Danny DeVito a mnoho dalších. Prostě super nezapomenutelný seriál, jemuž se nedá nic vytknout... ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 021)

  • Courteney Cox (Monika) uvedla, že všichni hlavní herci písničku z úvodní znělky nesnáší. (Anife)
  • Taneční kreace ve fontáně během úvodní znělky byly nacvičené, zatímco záběry, kde po sobě rozesmátí herci cákají vodu, byly improvizací a výsledkem blbnutí, kterým se herci udržovali během nočního natáčení vzhůru. (cheyene)
  • Přátelé v číslech: 5 192 minut, 236 epizod, 10 let vysílání, 6 hlavních postav, 25 povolání, 9 svateb, 138 expartnerů, 7 dětí, 5 měst, 4 byty. (tyna97)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama