Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 186)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Smraďochu, smraďochu, čím tě to krměj??... Vyloženě úchylná zábava, která se mísí s geniálním scénářem. To, co se děje momentálně od 4 po 7 sérii nemá obdoby a prakticky v každém dílu jsou takové gigantické špeky, které prostě nezapomenete ani po lobotomii. Je opravdu těžky vybrat oblíbenou postau, protože každá je svým způsobem specifická, ale prostě nejvíc se směju při hláškách Pheobe, která mě svýma songama už několikrát dostala do kolen. Když k tomu připočtu její minulost ze které si nedělá hlavu, je to pro mě jednoznačně nejkomediálnější ženská postava v dějinách všech seriálů. Je toho tuna pro napsání a ještě bych měl v hlavě stejně fůru věcí, které bych chtěl napsat, podobně se asi cítí scénáristé, ale není moc času, protože za chvíli běží další díl. Pro mě nejoddechovější záležitost. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Velice těžko se mi popisuje vztah k tomuto seriálu, jenž je tím prvním, který jsem kompletně zhlédl, a po kterém sáhnu vždy, když nemám do čeho píchnout. Jejich příběhy jsem prožíval, nebojím se to říct otevřeně, víc než svůj život. Bavili mě totiž hodiny a hodiny a nejen díky tomu mi všichni tolik přirostli k srdci. Nejsem schopen z této party vybrat jednu postavu, kterou bych preferoval před ostatními. Nikdo nevyčnívá, lépe řečeno jeden bez druhého by nevytvořili takový fenomén. Co se týče humoru, tak Přátelé gradují okolo páté série, kde každý díl překypuje geniálními scénkami. Emocionálně silnější okamžiky však přicházejí až v pozdějších sériích. Za nejsilnější pasáž považuji vztah Joyeho a Rachel, který mě chytil za srdce od prvních okamžiků. Pro mě už víc než jen seriál. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. - 7. série: 100%, 8. série: 95%, 9. série: 90%, 10. série: 95%. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned po MASH nejlepší seriál všech dob! Můžu sledovat jak dlouho a jak často chci, pokaždé se královsky bavím! Naprosto úžasný a krásný humor, dokonalý výběr hereckého obsazení všech hlavních i vedlejších postav, velmi příjemně strávený oddechový čas pokaždé, když přijdu z práce. Miluju tuhle partičku! Díky tomu, že se v telce stále točí všechny série za sebou, tak se nemusím bát, že nebude den, kdy bych si těch pár minut neužila ve vynikající společnosti těchto televizních přátel. Dnes opět poslední díl a opět mě těch několik závěrečných chvil citově odrovnalo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zasloužilá legenda na poli sitcomů, která spolehlivě odreaguje obsah lebky v unavený podvečer. S přibývajícími sériemi je to ale čím dál větší meh - blablabla vztahy (je to lepší než turecká telenovela... ale ne o moc), blablabla trapnohumory (docela často). Novější sitcomy s dravější srandou a více ranařským charakterem mě baví víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne seriál, ktorý mohol trvať ešte niekoľko desaťročí a postupne sledovať život jednotlivých 'priateľov' by som si nenechal ujsť! Veľká škoda jeho predčasného ukončenia, pretože nebolo jedinej časti, ktorá by nudila! Každá postava bola nekonečne skvelo charakterovo zobrazená a mala charakteristické výnimočne vtipné črty, ktoré začali tvoriť úplne neznámi herci, no vďaka seriálu sa prepracovali až k hollywoodskej elite. Postupne sa v seriáli objavili aj niektoré väčšie herecké hviezdy, ktoré okorenili jeho potenciál. Uplatnenie v iných filmoch si niektorí z nich nájdu však už len sporadicky, pre mnohých z nás totiž budú v pamäti ako jedineční a jediní priatelia. 95%. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 035)

  • Šesť farebných bodiek v logu "F.R.I.E.N.D.S" má rovnaké farby ako šesť dáždnikov, ktoré majú postavy v úvodnej znelke. (Lweon)
  • Chandler má skotské předky. Jeho představitel Matthew Perry má ve skutečnosti předky z Anglie, Irska, Německa, Švýcarska a z matčiny strany má původ francouzsko-kanadský. (plevel22)
  • Courteney Cox (Monika) uvedla, že všichni hlavní herci písničku z úvodní znělky nesnáší. (Anife)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama