No už od počátku jsem sledoval tenhle seriál, že přeci jen nebude žádná sláva a v důsledku se to i potvrdilo - přesto podobně jako u filmu musím i zde napsat, že rozhodně jisté kouzlo to mělo. Jako je pravda, že zápletky byly občas dost "cáklý" (záporáci mají superzbraň aby mohli zničit Zemi, ale jejich velitelka to neudělá pokud si jí hlavní hrdina vezme), některé postavy byly dost na zabití (Twiggy), ale prostě jako jako odreagovačka na vypnutí mozku (za plné "funkce" rozhodně nedoporučuji) rozhodně koukatelné. Po první sérii jsem už moc nedoufal, že by se to zlepšilo a ono to i překvapilo a satlo se tak. Viditelně se kormidla ujala jiná produkce a ze seriálu ve stylu "stagate ze základny chodíme objevovat" se to změnilo více na "Star trek a objevování planet" což mi osobně vyhovovalo trochu víc a celkově jsem se při sledování druhé série bavil mnohem víc a závěrečná (nikoliv zakončují) epizoda i celkem překvapila svou kvalitou příběhu.nejlepší epizody: 1x06 - The Plot to Kill a City, part I, 1x07 - The Plot to Kill a City, part II, 1x22 - Buck's Duel to the Death, 2x13 - The Dorian Secret(16.1.2011)