Reklama

Reklama

Buck Rogers v 25. století

(seriál)
  • USA Buck Rogers in the 25th Century
USA, (1979–1981), 30 h 8 min (Minutáž: 48–98 min)

Hrají:

Gil Gerard, Erin Gray, Felix Silla, Mel Blanc, Tim O'Connor, Alex Hyde-White, Joseph Wiseman, Buster Crabbe, William Conrad, Henry Silva, Sid Haig, Gary Coleman (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Pět set let po ztroskotání v ledové tundře je astronaut 20. století Buck Rogers oživen ze svého mrazivého hrobu, aby se utkal s děsivými nepřáteli 25. století a zachránil Zemi. (SkyShowtime)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je z rady tých 70-tkových seriálov, ktoré boli predčasne ukončené pre svoju zmenšujúcu sa sledovanosť. Nie je tiež ani normálne ukončený nejakou zavŕšujúcou epizódu, ale len bežnou. Ide síce o sci-fi seriál odohrávajúci sa v budúcnosti, ale plní skôr akčno-dobrodružný zámer s odľahčenejšími zápletkami, v závere ktorých prichádza vždy k happyendu. O žiadne dark sci-fi sa nejedná, na prílišnú logiku či fantáziu sa to nehrá. Aj high-tech technológia je dosť rezervovaná a pripomína skôr budúcnosť o 20 rokov, nie o 500. Často používané led svetlá, trubice a podobne sú skôr úsmevné. Osadenstvo na čele s hlavnou postavou kapitána je sympatické (až na dosť otravného robota Twiggyho) a v seriáli (hlavne v 1. sérii) sa vyskytne početné množstvo krások, pretože Buck je aj (ne)skrývaný sukničkár. Čo sa týka celkového univerza, tvorcovia si s ními hlavu vôbec nelámali hlavu a tak v každej druhej epizóde stretávame mimozemskú rasu či cudziu ľudskú kolóniu, ktorá sa vyskytne presne raz a nikdy sa k nej späť nevracia. Výnimkou je iba humanoidná rasa Drakonianov vyskytujúcich sa v 1. sérii, ktorej veliteľka má pre Bucky vždy neskrývanú slabosť. Zatiaľčo v 1. sérii je na programe dňa vždy obrana Zeme pred cudzími nepriateľmi, druhá séria je o niečo záživnejšia, pretože sa prostredie presúva na kozmickú loď, ktorá pátra po starovekých ľudských kmeňoch. V niečom pripomína pôvodny seriál Star Trek. Je o niečo vážnejšia, Buck už nie sukničkár a uberá aj zo svojich hlášok. Celkovo to stačí na slušné 3 hviezdy, ale kult z toto aj vzhľadom na priemerné spracovanie asi nikdy nebude. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No už od počátku jsem sledoval tenhle seriál, že přeci jen nebude žádná sláva a v důsledku se to i potvrdilo - přesto podobně jako u filmu musím i zde napsat, že rozhodně jisté kouzlo to mělo. Jako je pravda, že zápletky byly občas dost "cáklý" (záporáci mají superzbraň aby mohli zničit Zemi, ale jejich velitelka to neudělá pokud si jí hlavní hrdina vezme), některé postavy byly dost na zabití (Twiggy), ale prostě jako jako odreagovačka na vypnutí mozku (za plné "funkce" rozhodně nedoporučuji) rozhodně koukatelné. Po první sérii jsem už moc nedoufal, že by se to zlepšilo a ono to i překvapilo a satlo se tak. Viditelně se kormidla ujala jiná produkce a ze seriálu ve stylu "stagate ze základny chodíme objevovat" se to změnilo více na "Star trek a objevování planet" což mi osobně vyhovovalo trochu víc a celkově jsem se při sledování druhé série bavil mnohem víc a závěrečná (nikoliv zakončují) epizoda i celkem překvapila svou kvalitou příběhu.nejlepší epizody: 1x06 - The Plot to Kill a City, part I, 1x07 - The Plot to Kill a City, part II, 1x22 - Buck's Duel to the Death, 2x13 - The Dorian Secret ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dokonalý případ, kdy sci-fi místo vize přítomnosti zachycuje stupiditu dneška. Sledovat se to rozhodně dá, ale zábavné a nesnesitelné je to tak půl napůl. Hvězdičku první řadě zachraňuje eye-candy móda pětadvacátého století. Proč jen první? Protože druhá řada je ÚPLNĚ jiný seriál. Chce být dospělejší, ale bere tím Buckovi vše charakteristické a snaží se ho naroubovat na více sociální notu v podobě Star Treku či Battlestar Galacticy. Díky nízké sledovanosti tak skončil dřív, než si našel svou novou tvář. Jestli si chcete doplnit nějaké popkulturní odkazy, tak neváhejte, zjistíte třeba, že Kryten nepochází z 'Červeného Trpaslíka'. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama