Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Režie: Jan Němec

komentáře
v bazaru

Obsah:

Nezapomenutelných sedm dní (Seven Days to Remember) je unikátní filmový dokument, který byl natočen v průběhu okupačního týdne od 20. do 27. srpna 1968 kameramany tehdejšího Krátkého filmu Praha. Po vynucených "moskevských dohodách" bylo už nemožné dokončit film v tehdejším Československu. Natočený materiál byl proto tajně dopraven do Kanady a tam zpracován za pomoci přátel z National Film Board. Původní anglický komentář četl Jiří Voskovec.   (Přemek)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele CheGuevara ****

Uzívaná první půlka dá nahlédnout do života českých hipíků, ale jinak je docela zbytečná a navíc informačně nedostatečná. To, co přichází poté, je silnou výpovědí o tehdejší okupaci Československa. Nepopiratelný emotivní náboj však v sobě nenese dokument samotný, ale spíše zachycené historické události. Dlouho mi po nějakém dokumentu nebylo tak smutno aniž bych se cítil jakkoliv citově vydírán. Čirá beznadějn, která nás čekala dlouhých dvacet let. I teď je mi do breku.

profil / všechny komentáře uživatele Hellboy ****

Přínosné i pro Čechy, nejen cizince, kterým byl film určen. I první půlka má své opodstatnění, rozhodně není zbytečná. Druhá půlka je pak samozřejmě o to silnější, oč lépe byl život v Československu počátkem roku 1968 zachycen v té první.

profil / všechny komentáře uživatele YURAyura ****

8/10 Vypoved pro zahranicni pozorovatele o konci ceskoslovenskeho jara - opravdu velmi smutne

Hodnocení uživatelů:
Renton ****