Reklama

Reklama

To je vražda, napsala

(seriál)
  • USA Murder, She Wrote (více)
Drama / Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (1984–1996), 198 h 48 min (Minutáž: 45–93 min)

Scénář:

Peter S. Fischer, Robert E. Swanson, Tom Sawyer, Robert Van Scoyk (více)

Hrají:

Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye, Michael Horton, Ken Swofford, Julie Adams, Herb Edelman, Keith Michell (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Bývalá učitelka angličtiny a spisovatelka ve výslužbě Jessica Fletcherová s úspěchem řeší kriminální případy. Jeden z nejúspěšnějších amerických televizních seriálů, k němuž se diváci rádi pravidelně vrací. Hlavní postavu, bývalou policistku a spisovatelku ve výslužbě Jessicu Fletcherovou, ztvárnila herečka Angela Lansburyová (nar. 16. 10. 1925), která ji také hrála ve čtyřech celovečerních televizních filmech. V jednotlivých příbězích se hrdinka spoléhá především na vlastní úsudek a intelekt, které ji s neodolatelným šarmem a vytrvalostí pomohou proniknout až na dno každého zločinu, na nějž narazí. Seriál To je vražda, napsala, vznikal celých dvanáct let. Angele Lansburyové nepochybně přinesl slávu, kromě toho ztělesnila hlavní role ve filmech Žít a nechat zemřít, Diamanty jsou věčné, Oddíl 10 z Navarone, Bitva o Británii a Rozbité zrcadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (379)

Lima 

všechny recenze uživatele

Záleží na úhlu pohledu. Ti, co slintají u německé Cobry, ti Sherlocka Holmese v sukni pošlou do horoucích pekel. Ti co mají rádi konverzační pohodičku, těm se to líbí. Třeba mojí mamince. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela se to dá, výjimečně. Jen kdyby hlavní autorka, kterou vraždu napsala nebyla tak ujetá ženská s ještě ujetějším dabingem, který musím slýchávat den co den na Nově snad už několik let a nepřestává mě to srát. (2/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé díly by se dali možná i nazvat povedené, ale je trochu škoda, že naše nejoblíbenější televize Nova seriál pojala jako nekonečný kolotoč a nepřestává ho dávat už nějakých pár let. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jessica už není jen sériový vrah, on už je to vrah masový...no počítejte - Je 264 episod. V každé průměrně zahynou dva lidé (hlavní oběť + nepohodlný svědek) - to nám dělá takových více jak 500 obětí.A když nejznámější sériový vrah má na svém kontě dokázaných ani ne 100 obětí...Mhmm, klobouk dolů, před touhle čiperkou, která se maskuje spisovatelkou detektivek a mezitím vraždí na potkání každého paňácu co jí stojí v cestě jejímu snu: Stát se korunovanou královnou zločinu jako Agatha Christie ... ()

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::: Vím, že je to už asi trapné, ale nemohu si to odpustit: To je vražda, nachcala ! Chi, chi .... no nic ,-) K seriálu: Už od narození ho nesnáším, ne že bych neměl rád detektivní seriály tohohle typu, Columba miluju !! Ale hlavní představitelka v tomto serálu je mi tak strašně nesympatická, že i kdyby byl seriál po scénaristické stránce jakkoliv vydařený tak nemohu dát lepší hodnocení. Viděl jsem sice asi jen dva celé díly - více jsem opravdu nemohl, je-likož kdykoliv jsem potom viděl tuhle ženskou v tv, bylo mi zle ! Skvělé komentáře: Chrustyn, wasel.p, Hanys_, HellFire, Lord Snape ::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Inspirace slečnou Marpleovou je zjevná, jenže pozor! Slečna Marpleová byla jen slídivá stařena, která se nudila a dalekohledem šmírovala své sousedy, tak občas natrefila i na nějaký ten zločin. Fajn. Ale Jessica Fletcherová je úplně jiný, podivnější případ. Má tucty synovců a neteří, rozprsklých všude možně, ustavičně za nimi jezdí, všude je bouřlivě vítaná, všichni sborem říkají, že "Jsme četli všechny vaše romány"... Záhada č. 1: Když je pořád někde na cestách, kde tedy bere čas psát? Záhada č.2: Jak je možné, že ji pořád někam zvou, když musí být všem soudným lidem, poučeným zkušenostmi, jasné, že její příjezd automaticky znamená vraždu. Záhada č. 3: Proč to nikomu není podezřelé a proč všichni detektivové nábožně naslouchají jejím teoriím, když nejracionálnější úvahou by bylo, že Fletcherová je hlavní pachatel a snaží se policii svést z cesty. Záhada č.4: Proč si skuteční vrahové naplánují svůj zločin vždy na dobu, kdy vědí, že tam přijede čenichat Fletcherová? Že by nějaký druh profesionální hrdosti nebo exhibicionismu? Já vím, je třeba to brát s nadsázkou, ale po tolika dílech už je to vážně na pováženou. 60% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku je to celkem prijemny detektivni serial. Jezne uz po nekolika dilech prijdete na sablonu, podle ktere se to cele ridi, takze v kazdem dalsim dile po chvili vite, kdo je vrah, i kdyz to ma zustat utajeno az do zaveru. Skoda. PS: A navic mě s pozdějšími díly už docela vadila samotná Angela Lansbury. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak žádnej oskarovej seriál to rozhodně není, ale je to na zlatou žehličku. Co já se u toho nažehlila prádla, hora Mount Everest hadr. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tahle seschlá stařenka mě jako mladšího vždycky dokázala pobavit. Má své jedinečné charisma. Někdy v dobrém a jindy v tom špatném slova smyslu. Až se Columbo rozvede - tohle bude vhodná kandidátka na novou paní Columbovou. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Kam se Jessica Fletcherová hne, tam se stane vražda. To je mrzuté. Ale Jessica je číman. Vždycky ví, na koho svalit vinu. Kolik lidí už vlastně pyká za její zločiny? A kolik ještě bude? Kdy už jejímu řádění někdo učiní přítrž? Ne, ne, na tuhle geniální vražedkyni, po níž vždy zůstávají alespoň dvě oběti (mrtvola a vězeň) si hned tak někdo nepřijde. ()

Shit odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já tu babu nasnášim, obzvlášť to její neustálý příšerný divení a ty stupidní konce, kde jí nejdřív příšerně zlej padouch všechno vykecá, pak jí řekne, že jí to je stejně k ničemu, protože se jí chystá zabít a ale nakonec je vše díkybohu zachráněno, protože tam vždycky vtrhne kamarád šerif a Jessica může pronést svojí oblíbenou repliku, že už si myslela, že je po ní, ale já stejně vždycky vim, že takovou radost by mi nudělala a že tu bude otravovat do skonání světa ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Důchodce důchodcům. Trochu NAIVNÍ seriál, který mě nebavil, nebaví a ani nikdy bavit nebude. První serie byla koukatelná, ovšem s přibývajícími sériemi, také přibyli ještě více naivní a ohrané zápletky, že jsem začal doufat a postupem času si i přát, aby někdo paní Jessicu Fletcherovou odprásknul, bohužel se tomu tak nestalo a tato paní všechny dokázala ukecat svým bravurním detektivním řečnictvím, aby se odevzdali do rukou zákona. 15 % ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já když otevřu dveře, vypadne mrtvola." V tomto případě by bylo záhodno modifikovat zhruba do podoby "když přijede Jessica na návštěvu, vypadne mrtvola." Nikdy její vlastní, k mé lítosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Masová vražedkyně, důchodkyně s artritidou, či protivná stařena za psacím strojem? Ale no tak lidi, vždyť dobře víte, že smrt na sebe může vzít mnoho podob.. Jednou je to Brad Pitt, podruhé kostlivec v kápi s kosou a potřetí třeba čiperná spisovatelka Jessica Fletcher z Cabot Cove, jenž mně svým vzevřením vždycky trochu připomínala soudce Hardcastla v ošklivé paruce. Až jednoho dne zazvoní u vašich dveří, víte, co vás čeká.. ()

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama