Reklama

Reklama

To je vražda, napsala

(seriál)
  • USA Murder, She Wrote (více)
Drama / Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (1984–1996), 198 h 48 min (Minutáž: 45–93 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Scénář:

Peter S. Fischer, Robert E. Swanson, Tom Sawyer, Robert Van Scoyk (více)

Hrají:

Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye, Michael Horton, Ken Swofford, Julie Adams, Herb Edelman, Keith Michell (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Bývalá učitelka angličtiny a spisovatelka ve výslužbě Jessica Fletcherová s úspěchem řeší kriminální případy. Jeden z nejúspěšnějších amerických televizních seriálů, k němuž se diváci rádi pravidelně vrací. Hlavní postavu, bývalou policistku a spisovatelku ve výslužbě Jessicu Fletcherovou, ztvárnila herečka Angela Lansburyová (nar. 16. 10. 1925), která ji také hrála ve čtyřech celovečerních televizních filmech. V jednotlivých příbězích se hrdinka spoléhá především na vlastní úsudek a intelekt, které ji s neodolatelným šarmem a vytrvalostí pomohou proniknout až na dno každého zločinu, na nějž narazí. Seriál To je vražda, napsala, vznikal celých dvanáct let. Angele Lansburyové nepochybně přinesl slávu, kromě toho ztělesnila hlavní role ve filmech Žít a nechat zemřít, Diamanty jsou věčné, Oddíl 10 z Navarone, Bitva o Británii a Rozbité zrcadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (379)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Priemerný detektívny seriál osemdesiatych rokov, ktorý je v našich končinách pomerne známy a vzhľadom na reprízovanosť zrejme aj populárny. Jednoduchý dej, klasické detektívne zápletky či pre mnohých ľudí sympatická hlavná predstaviteľka dokážu zaujať a vtiahnuť do atmosféry vyšetrovania zvlášť staršiu generáciu. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je příjemné, když je nějaký seriál vtipný a zábavný, ale tohle není ten případ. Tedy pokud nejste odkojeni pořádně cynickým humorem... Jessica Fletcher je coby spisovatelka záhadným magnetem na vraždy, což se jí v jejím povolání pochopitelně hodí. Zánovní případy řeší s rádoby noblesou a pokud objevíte zásadní šablonu pro vypátrání vraha můžete to zabalit celkově. Jsou i horší výtvory, tenhle se přisál k určité skupině, což není zločin. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Mohl to být příjemný kriminální seriál ze staré školy. Detektivní konverzačka ve stylu Columba. Jenže to by museli mít tvůrci trochu fantazii na scénáře (každý díl je prakticky podle stejné šablony) a hlavně by zde musel být jiný vyšetřovatel. Angela Lansbury není špatná herečka, ale její postava Jessicy Fletcherové je neuvěřitelně nesympatická, té bábě se prostě nedá fandit. Aspoň že epizodní postavy jsou většinou příjemné. Snad v každé epizodě, kterou jsem zahlédl, byl jako host nějaký známý herec z jiného seriálu (hlavně z MASHe). Ale ti to nezachrání. No, abych to úplně nezatracoval, některé díly celkem ušly...a jako oddechovka u ospalého dopoledne to také jde. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Stará vražda napsala, že je to vražda. Máte-li zálibu v mírně obézních důchodkyních, co všude strkají svůj všetečný rypák a sežraly Šalamounovo hovno, pak je tohle seriál přesně pro vás. Jestliže však nejste gerontofilní a netrpíte ani sebemrskačskými sklony, nejspíš si v záplavě kriminálek najdete vhodnější podívanou, u které ve vás pohled na hlavní postavu nevyvolá stejné pocity, jako když přežvykujete písek. Pár dílů jsem s prarodiči vydržela "sledovat" (ve skutečnosti jsem většinu pozornosti věnovala křížovkám, mé tradiční záchraně a sebeobraně proti TV vkusu nejstarších členů rodiny). 31% ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Musíte uznat, že se jedná o kultovní seriál, který je málokomu neznámý! Jessica je však postrach! Ani ne tak kvůli tomu, jak by vypadala, jeké má přátele a rodinu ( a že toho za tyx spousty dílů nasbírala), ale především kůvli tomu, že kdekoli se objeví, vždy dojde k vraždě ( mírně mi to připomíná Vraždu v salóním kupé od pánů LS a ZS)! Pozvali by ste ji na návštěvu? Šli by jste s ní na večeři? Trnul bych hrůzou, že je jídlo otrávené a přemýšlel bych jen nad tím komu jsem ublížil a jestli mi to teď nechce vrátit! TO BY BYLO POKÁNÍ PANEČKU!:) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (50)

  • Název seriálu je odvozen od románu Agathy Christie se slečnou Marplovou. (Kulmon)
  • V některých epizodách se postava Jessicy (Angela Lansbury) objevila pouze na začátku, mluvila přímo do kamery a uvedla danou epizodu, ve které většinou převzal její roli detektiva Keith Michell. (peeteno78)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama