Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek Deep Space Nine má oproti jiným ST seriálům několik vlastních kvalit. Především jsme na jednom místě -jednak to má takovou domácí atmosféru opravdu života na stanici, druhak můžeme tak sledovat vývoj v daném kvadrantu. Ze začátku převažují jako jinde stand alone epizody, později však se začíná děj opravdu táhnout přes několik epizod. V řadě epizod také vidím jakési dvě až tři linie nezávislé dvě linie. Příjemné je zlidštění a pochopení některých ras. I pres specifické kvality a atmosféru nelze jinak než označit většinu dílů jako klasickou vatu, která často recykluje jiné ST díly a později bohužel i vztahové seriály. Opravdu výborných je pomálu, ty špičkové díly jsou: tři Duet (1x18), Trials and Tribble-ations(5x6) a In the Pale Moonlight (6x19). Nejlepší a nejsympatičtější postavami pro mě byli ferengijský barman Quark a kardassijský krejčí Garak. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

V mnoha věcech je tohle fakt lepší, než Nová generace, hlavně v tricích a maskách. Měňavec Odo mi nahrazuje Data (svým ksichtem a tím, že je jedinej své rasy), bílej parchant Wesley byl nahrazenej černým synkem kapitána, ale chová se uplně stejně blbě, za tu barmanku Sestru v akci je tady mnohem lepší Quark, O'Brien sem zdrhnul aby zastoupil roli Geordiho. A hodně zajímavá je taky ta Dax, která asi šuká obě pohlaví, když je prostřídala svým tělem. Z doktora udělali mladýho pakoša, Kira je docela zajímavá svým politickým a společenským myšlením, ale někdy to hrotí a kapitán je zase ten zásadovej klaďas, kterýho známe od Picarda... a vubec neni špatnej, ale na něho nemá. V pár věcech to na Novou generaci nemá, ale v mnohem víc věcech jo. Po první sérii ale stejně dávám průměr. Ani v druhé sérce žádná změna. Opět některý díly pěkně trapné v nějaké vesnici na cizí planetě (ty mě většinou nebavily). Mimozemšťani všichni vesměs ve tvaru člověka, jenom s hnusnou hlavou. Quark je moje nejoblíbenější postava. Třetí sérka ničím novým nepřekvapí, jede si to ve svejch kolejích a udržuje si to stejnou hladinku, jak když jste po akci a dokrmujete lahváčema... Čtvrtá nabídne novyho člena posádky, a to Worfa z Nové generace. Nevim, co tam dělá, ale docela to oživil... Taky kapitán si gangstersky vyholil hlavu a hned vypadá jako větší drsňák. Jinak se není čemu divit, protože to jede po kolejích, ktery končej dycky tim dobrym zpusobem, takže to nemá čím překvapit. Ale s tim člověk tak nějak počital. Prostě je to takový na relax a mě to stačí sledovat na půl oka, ucha a mysli... Pátá série pořád to samý, akorát mi to připadá, že čím dál tím víc členů posádky má mezi sebou milostné vztahy, což hlavně u Oda nedává smysl (protože je to starej hnusnej emzák, kterej vypadá jak z centra popálenin, ale zas na druhou stranu si asi umí zvětšit penis do různorodejch velikostí a tvarů). Ale zas je docela zajimavy, že se tvůrci nebojej téhle mezirasové lásky. Docela jsem si oblíbil Gula Dukata jako permanentního záporáka nebo postavu Elima Garaka, špionskýho krejčího. Ale koukám na to už jenom ze setrvačnosti. Šestá série jede jede jak mašinka, ale je to prostě blbost, která ničím neuchvacuje. Je to jenom taková nouzovka, když nic jinyho neni, nebo je to dobry jako kulisa k práci, nebo je to taková doplňková strava, ale nažrat se toho pořádně nedá. Jo teď sem si vzpomněl, že všechny ty díly s tim zlym paralelnim vesmirem se mi taky nelibijou. Poslední série pokračuje stejnou nudou, jak všechny předchozí, takže se neni čemu divit, že hodnocení zustane na 2 hvězdách... Nejlepši jak měli a maji pořád nějaky problémy s holoprogramama - že to prostě nevypnou, aby už se nikdy nic nestalo. Holt to maj asi špatně naprogramovany... ()

Reklama

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se dá rozdělit na "do 4. řady" a "po čtvrté řadě" První půlka je upovídaný (někdy až moc) úvod do velkého schématu a pak se to náhle rozjede. U nás se myslím ani poslední řady nevysílaly, takže se ani nedivím zdejšímu hodnocení. Ale akční scény z války a podle mě nejlepší epizody s klingony, které byly natočeny, to vše tam je a pěkně provedeno. Takže bych to zdaleka nezahazoval. Navíc je třeba zmínit skvělou práci s postavami a jejich vývojem, která u ostatních sérií nemá obdoby. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Nevýhoda DS9 je, že i pro mě jako docela velkého fanouška ST začne být tenhle seriál zajímavý až příchodem nové hlavní postavy ve 4. řadě. Pak ale tenhle seriál projde až neuvěřitelnou změnou a z nejhoršího ST tu hned máme aspiranta na ST nejlepší... Bohužel 3 prakticky zahozené řady na začátku DS9 už nejdou odčinit, a tak pro mě zůstává tenhle seriál na úrovni Voyageru (výborný, ale ne tak jako TNG). ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem této série je zasazení na okraj známého vesmíru, respektive na začátek neznámého (nebo alespoň červí díry, která do něj ústí). To skýtá velké množství možností pro scénáristy a ti je celkem slušně využívají. Nové zajímavé postavy či celé rasy, rozmanitá posádka a jistě, že kvalitní triky. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • Herec Andrew Robinson se původně ucházel o roli měňavce Oda. Nakonec ale hrál postavu Elima Garaka, přičemž spolupracoval také s producenty na vývoji jeho charakteru. (mirliflore)
  • Na základě dotazů od homosexuálních fandů Star Treku tvůrci začlenili do několika dílů polibky mezi osobami stejného pohlaví. (Riker)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama