Reklama

Reklama

Nezkušená posádka se vydává na nevídanou cestu do vzdálené základny. (SkyShowtime)

Recenze (31)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako pilot seriálu je Emissary vynikající sci-fi záležitostí, nepochybně jeden z nejlepších pilotních dílů jaké jsem kdy viděl. Horší už je když se na něj dívám bez mhouření očí jako na samostatně stojící film, nevyrovnané tempo a občas až přílišná zkratkovitost vyprávění jsou místy až příliš evidentní... ale i tak je finální filosofická pasáž kombinovaná s útokem Cardassianů na stanici vyloženě geniální. I když fanouškům nového "teen Star Treku" od Abramse by z ní nejspíš vyskákala hnisavá vyrážka na celém těle. 8/10 ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rovinu, pokud by tohle nebyl další Star Trek, tak bych se (tehdy) asi s druhým dílem ani neobtěžoval. Chce se to tvářit, že je to strašně cool a filozoficky na výši, ale všechno to vyznívá strašně neuspořádaně, roztahaně a zdlouhavě. Nejvíc iritující je častý Ciscův (oholený) obličej přes celou obrazovku, kdy mi připomíná Thulsu z Barbara Conana! Později ho přijmu, ale Cisco i celé DS9 měli sakra těžkou cestu k tomu, abych si je alespoň nějak oblíbil. Picard tady taky působí tak nějak divně, jako by to ani nebyl on, jak se pohybuje, jak mluví, nehledě k faktu, že by tady měl být někdo vyšší, než kapitán... Právě absolvuji x-tý maratón celého ST univerza a tento pilot vidím za ty roky teprve potřetí, ale určitě naposledy. 90-ti minutová nuda. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení s odřenýma ušima. Není pochyb, že třetí St seriál se rozjel velmi kvalitně, velkolepě a se vší parádou, ovšem přece jen mi Emissary příjde trochu na hraně. Máme tu slušné triky které vůbec nepůsobí lacině, seznámíme se s postavami seriálu a dostaneme originální a zajímavý příběh, který mi ale nepřijde zrovna dotažený a za jinými piloty Star Treku dost pokulhává. Ben Sisko mi zatím moc nesedl, zápletka výborná, Cardassiani potěšili, ale nejlepší na tom stejně je kapitán Picard a zajímavé propojení s Novou generací. No, uvidíme, jak to bude dál. Za pilot 70%./10.3.13 - Měním názor, je to jasně za plný počet. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vítejte na Bajoru. Už je to dávno, kapitáne. Už jsme se setkali? Ano pane. Během bitvy. Byl jsem na Saratoze u Wolf 359´´. Pro mne, zřejmě absolutní top celého pilotu. Sisko (který by svému protějšku nejraději urval palici) vs. Picard. Ono ostatně elegantní propojení na TNG je lahůdkové a žádoucí. Včetně O´Brienova odchodu z Enterprise, při které nezůstane jedno ST oko, suché.;-) Koncipovati razantní začátek, který nás bez milosti hodí doprostřed oné výše vzpomenuté bitvy (prohrané, jak znalci vědí) jako úvod pilotu, je též výrazný plusový bod, včetně nekompromisního zabití manželky hl.postavy. Na ST dosti temné. Samoz. v době DSC, jen pouhá zívačka. Mě vyjímaje. Nápad s úvodním textem, později zopakován u pilotu k STV. Nedávno jsem si to opět srovnával zkouknutím a stále mi po těch dlouhých letech příjde tento pilot v mnoha stránkách lepší/zajímavější než pilot STV, který ale není kvalitativně o moc níže. Jde tak ve výsledku o subjektivní sympatie. Nábožné mystično aj. mi nevadí. Až na ten pitomý nápad, s tím prudkým světlem alá Sisko a ´´Proroci´´ sáhodlouze a nudně konverzující. A co se týče 2 špeků na závěr, tak vězte, že ta nenápadná skladba, hrající v Quarkové baru se zove Okurky ve Vesmíru:))) (k ověření na zadní str. ost) a my veteráni se můžeme čas od času potěšiti dnes již těžce kultovní O´Brienovou nadávkou díky pův. cz tit.,  Zkurvení Cardassiani. Právě, když jsem to opravil. ;-) Plné 4. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nič výnimočné z tohto pilotného dielu ďalšej Star Trek série nevzišlo, ale dá sa povedať, že sa jedná o jednu z tých lepších častí. Hlavne potešilo vcelku logické prepojenie Next Generations s DS9 a Pickard určite potešil. Nie som si ale istý, že tento seriál dosiahne kvalít TNG, keďže som ho ešte nevidel. Každopádne jednotlivé postavy som si hneď celkom obľúbil. 60 % ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení pilotu nebyla ještě zcela hotová maska ferengijského barmana Quarka (Armin Shimerman). Jeho představitel proto nosil umělý nos určený pro jeho seriálového bratra Roma (Max Grodénchik). (mirliflore)

Reklama

Reklama