Reklama

Reklama

Nezkušená posádka se vydává na nevídanou cestu do vzdálené základny. (SkyShowtime)

Recenze (31)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k Deep Space Nine - seriálu z rodu Star Trek, který byl buď tak geniální že ho nikdo nepochopil, nebo byl zkraje opravdu svým způsobem nudný a na průměrného trekkieho moc filosofický a náhle někdo při upadající sledovanosti objevil Babylon 5 a vzal z něj to nejlepší. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako pilot seriálu je Emissary vynikající sci-fi záležitostí, nepochybně jeden z nejlepších pilotních dílů jaké jsem kdy viděl. Horší už je když se na něj dívám bez mhouření očí jako na samostatně stojící film, nevyrovnané tempo a občas až přílišná zkratkovitost vyprávění jsou místy až příliš evidentní... ale i tak je finální filosofická pasáž kombinovaná s útokem Cardassianů na stanici vyloženě geniální. I když fanouškům nového "teen Star Treku" od Abramse by z ní nejspíš vyskákala hnisavá vyrážka na celém těle. 8/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh se hned od počátku jevil jako nejhorší a bylo tomu pravda. Scénář špatný, hudba průměr. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vítejte na Bajoru. Už je to dávno, kapitáne. Už jsme se setkali? Ano pane. Během bitvy. Byl jsem na Saratoze u Wolf 359´´. Pro mne, zřejmě absolutní top celého pilotu. Sisko (který by svému protějšku nejraději urval palici) vs. Picard. Ono ostatně elegantní propojení na TNG je lahůdkové a žádoucí. Včetně O´Brienova odchodu z Enterprise, při které nezůstane jedno ST oko, suché.;-) Koncipovati razantní začátek, který nás bez milosti hodí doprostřed oné výše vzpomenuté bitvy (prohrané, jak znalci vědí) jako úvod pilotu, je též výrazný plusový bod, včetně nekompromisního zabití manželky hl.postavy. Na ST dosti temné. Samoz. v době DSC, jen pouhá zívačka. Mě vyjímaje. Nápad s úvodním textem, později zopakován u pilotu k STV. Nedávno jsem si to opět srovnával zkouknutím a stále mi po těch dlouhých letech příjde tento pilot v mnoha stránkách lepší/zajímavější než pilot STV, který ale není kvalitativně o moc níže. Jde tak ve výsledku o subjektivní sympatie. Nábožné mystično aj. mi nevadí. Až na ten pitomý nápad, s tím prudkým světlem alá Sisko a ´´Proroci´´ sáhodlouze a nudně konverzující. A co se týče 2 špeků na závěr, tak vězte, že ta nenápadná skladba, hrající v Quarkové baru se zove Okurky ve Vesmíru:))) (k ověření na zadní str. ost) a my veteráni se můžeme čas od času potěšiti dnes již těžce kultovní O´Brienovou nadávkou díky pův. cz tit.,  Zkurvení Cardassiani. Právě, když jsem to opravil. ;-) Plné 4. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení s odřenýma ušima. Není pochyb, že třetí St seriál se rozjel velmi kvalitně, velkolepě a se vší parádou, ovšem přece jen mi Emissary příjde trochu na hraně. Máme tu slušné triky které vůbec nepůsobí lacině, seznámíme se s postavami seriálu a dostaneme originální a zajímavý příběh, který mi ale nepřijde zrovna dotažený a za jinými piloty Star Treku dost pokulhává. Ben Sisko mi zatím moc nesedl, zápletka výborná, Cardassiani potěšili, ale nejlepší na tom stejně je kapitán Picard a zajímavé propojení s Novou generací. No, uvidíme, jak to bude dál. Za pilot 70%./10.3.13 - Měním názor, je to jasně za plný počet. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už celkem klasický startekovský pilot. Na rozhraní třech a čtyřech hvězd. Člověk si vždy k ekipě v novém ST seriálu musí najít cestu skrze více epizod. Zde však chybí příběh s větším spádem a váhou (například NG nebo hlavně VOYAGER!! - to byl pilot, panečku). Proto za tři hvězdy. Herci však vybraní a pasující skvěle (eng version). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to jednoducho medzi moje naj seriály a tým je povedané všetko... ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý Deep Space Nine se vůbec nepovedl. Vrcholem jsou vyloženě špatně vybraní herci, kterým snad herectví není dáno. Asi je to kvalitní pilot mezi ostatními piloty, ale otevřeně říkám, že já mám problém s DSN9 jako takovým. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je tu pilot lépe hodnocený než seriál, tak mně se narozdíl od první série tolik nelíbil. Představení nových postav a úplně nového prostředí je dobré, ale děj na 90 minut nevydá, hlavně druhá půlka byla hodně zdlouhavá. Jasná snaha kopírovat Střetnutí na Farpointu. Picardova rolička mi připadala až nedůstojná, byl tam jen aby to nějak provázali s probíhající TNG, ne kvůli ději. Od začátku je jasné, že sérii bude táhnout hlavně Quark a Odo. (první díl 70%, druhý díl 55% - do nebe volající nesmysl se snížením setrvačnosti, tedy hmoty). Po shlédnutí celého seriálu je evidentní, že Siskův původ vymyšlený v sedmé sezoně je v přímém rozporu s tímto pilotem. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo celkem přeplácané a zvláštně pospojované. Velitel Sisko je zajímavá postava, zachraňuje co se dá. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný scénář a toporné herecké výkony. Události se sypou jedna za druhou, divák nemá šanci to vstřebat. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že se jedná o nejzdařilejší pilotní díl, nijak jsem si posádku neoblíbil, problém mám také s tím, že jakkoliv je myšlenka a střet civilizací zajímavý, tak je to podáno velice suše až nudně, zklamáním je pak slabé finále. Nejsvětlejší momenty pak zastupuje účast kapitána Pikarda. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pilotní díl... to je vlastně... dost nad průměrem. Okolo se mihne Picard, aby dodal dojem Star trek kontinuity, dojde k hezkému představení několika zajímavých hlavních postav, je tam několik konfliktů, které rovnou představí trochu netradičně složitější výchozí uspořádání sil v příběhu... pro někoho kdo ví pro co si jde super. Pro "náhodného diváka" by to asi mohlo být trochu... víc dramatické, ale zase je otázka, kolik takových vůbec okolo bude. Efektivně 3*, ale jako pilotní díl to dává příslib věcí budoucích, což je vlastně účel, takže 4. ()

Reklama

Reklama