Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Kothy k tomuto seriálu (1)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) 

Tento seriál vypráví o posádce Federace na bajorské (původně cardassijské) vesmírné stanici. Ta je ohrožována ze všech stran. Bohužel to není tak dobré jako Nová generace. Posádka je hodně smíšená. Celou stanici vede kapitán Benjamin Sisko. Dále zde máme i pár starých známých postav, jako je například náčelník Miles O' Brien a nadporučík Worf, který se připojí později. Dále je zde doktor Julian Bashir a trillský vědecký důstojník Jadzia Dax. Nemohu opomenout ani bajorský personál, za který odpovídá major Kira Nerys. Dále je tu ještě měňavec konstábl Odo a barman Quark. Taky bych chtěl zmínit roztomilou poradkyni Ezri, která se k posádce připojí až na konci seriálu. Stanice se nachází blízko červí díry, která představuje riziko. Celou dobu válčí s Dominionem, který je na druhém konči červí díry v kvadrantu Gama a ohrožuje celý kvadrant Alfa. Během seriálu se posádka vydá na mnoho dobrodružství a prozkoumá spoustu planet. Také uzavře řadu spojenectví a pár postav i seriál opustí. Děj bohužel není příliš zajímavý a je dost vleklý. Seriál se spíš zaměřuje na jednotlivé postavy. Dost často jsou zde i Klingoni. Obsahuje také celou řadu tzv. výplňových epizod, které se samotným dějem vůbec nesouvisí. O dost z nich se postará i oblíbený simulátor. "Vítězství je naše!" ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama