Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Diskuze

robert8

robert8 (hodnocení, recenze)

filmator

Vysílali ho černobíle, protože tehdy ještě ČST nevysílala barevně. :-)                                                                              Viz 9. května 1973 bylo zahájeno pravidelné barevné vysílánína druhém programu. Na prvním programu se diváci pravidelného barevného vysílání dočkali 9. května 1975. 

robert8

robert8 (hodnocení, recenze)

Radek99

Byl natočen barevně, jenže ČST začala vysílat barevně až někdy v roce 1973, proto běžel v ČSSR černobíle. :-) 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mikik

mikik (hodnocení, recenze)

tak jsem preci jen odebral hvezdicku - ta nebetycna "tupost" obou protagonistu bije az prilis do oci a hrozne mne nadzvedava. I kdyby jednali logicky mohly vzniknout hezke zapletky. Tady jsou do te hlouposti tlaceni scenaristou. napr. nebezpecne misto nejde prohlednou napred duch ap. JInak parada ....

mikik

mikik (hodnocení, recenze)

Pri trose patrani jsem zjistil, ze zakoupeno bylo 18 dilu (jeden se nevysilal kvuli politice) Ten sel prvne az 1990. Nejvetsi praci mi dalo poradi epizod. Protoze tak jak je vysilala CT je to nelogicke a jak je to poskladano na DVD je to jeste horsi. Nakonec jsem nasel premiery v britske TV tady- http://www.tv.com/shows/randall-and-hopkirk-deceased-1969/episodes/  To mi z logiky chronologie vyhovuje (nastup do kancelare ap.). Zbyle dily vysly na DVD pouze s titulky coz kvituji s povdekem.

Cetl jsem take perlicku (neoverenou) -  tento snad jediny zapadni TV serial se u nas zacal vysilat uz v dobe vysilani v Britanii. A to proto, ze se pry mela odvest pozornost naroda od posrpnove normalizace ... jak jsem cetl prodavam :-)

Narozdil od Sicka jsem asi staromilec, ale na mne z toho dycha presne udobi prelomu 60/70 let a serial si uzivam (mozna, ze spis jako film pro pametniky u kterych take nevadi, ze je to cervena knihovna :-) )

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Chcelo by to popatrat v archivoch. A tento moj prispevok prosim berte len ako nepodlozeny dohad. Podla informacii jedneho mojho znameho (doveryhodnost ma stupen JEDNA PANI POVEDALA), okrem epizody s MISS, bolo na prelome rokov 1969 a 1970 odvysielanych vsetkych 25 epizod. A aj s dabingom. Lenze kvoli zlym nosicom (nejake magneticke pasy, priznam sa nie som technicky typ) sa dochovalo iba 17 epizod. Ale ako vravim, je to len dohad, nepodlozeny faktami, ak niekto vie ako to naozaj bolo, rad si to tiez vypocujem. Mozno by bolo dobre oslovit priamo POSTRANECKEHO, ci si to nepamäta.

BerniX

BerniX (hodnocení, recenze)

Netuší někdo, proč se u nás těch pár epizod za komunistů nevysílalo ? Já si všiml, že v oněch dílech je vidět, jak vystupuje duše z těla, ale to snad ten důvod nebyl...

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Zajímavé, já si ho také pamatuji jako černobílý... Možná ho dodatečně kolorovali...?

na příspěvěk reagoval robert8

Příspěvek byl smazán administrátorem.

filmator

filmator (hodnocení, recenze)

Překvapilo mě, že je barevný. Nevysílali ho u nás v TV jako černobílý? Nebo mi už vzpomínky tak vybledly? :-)

na příspěvěk reagoval robert8

Reklama

Reklama