Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po více než patnacti letech musím konstatovat, že u mě tento seriál opravdu "vyvanul." Nejzávažnějším zjištěním je, že představitel Randalla je podobný Humphreymu Bogartovi a Hopkirk zase Charlesovi Grodinovi :-D Příjemná záležitost, leč často opravdu jednoduchá, až vás napadá, že Jeff by bez toho chlápka v bílém sám snad nic nevyřešil. Humor je podáván po malých dávkách, řekl bych, až moc opatrně. Spraví se to přibližně až v půlce dílů, což je poměrně pozdě. Aspoň, že ta Anette Andre je sexy, jako celá šedesátá léta, i když postava Jeannie má poněkud "trpnou" úlohu. 70%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasický detektivní seriál s nepříliš komplikovanými kriminálními zápletkami a solidními hereckými výkony obou hlavních postav. Navíc je děj prokládán i sympatickým humorem, takže se divák docela pobaví. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě téměř kultovní seriál - detektivka s duchy...a jak zábavná! Škoda, že namísto repríz naše televize uvádějí jen jeho nepodařený remake... (alespoň že existuje stánkový DVD trh...) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předsudek, že v lehkém žánru jsou humor a odlehčenost s nápaditostí nezvanými hosty, je opravdu jen předsudkem. Aby to mohlo platit, znamená to zvládnout určitě řemeslo, nevyhýbat se přemýšlení a nebát se původních nápadů. Také co nejméně opisovat. Tohle všechno má Randall a Hopkirk v náležité míře a pak ještě cosi navíc. Vtip, humor, nadhled, sebeironii, i poněkud potutelnou úsměvnost. To, co dnes zejména v lehčích žánrech chybí až fatálně. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá britská krimi klasika, která sice za téměř půlstoletí od svého vzniku a v konkurenci dnešních akčních seriálů, trošku ztratila dech, ale rozhodně ne své kouzlo a atmosféru. Díky distributorům za vydání na DVD, navíc s původním českým dabingem. Je čas tuto sehranou a netradiční dvojici, které pomáhá nádherná Annette Andre, opět poslat do akce. P.S. Vždy, když někde vidím opilce, který si nahlas povídá sám se sebou, říkám si, že má nejspíš také svého Hopkirka... Třeba jo, kdo ví? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol spoločnosťou ITC Entertainment vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk" (Randall and Hopkirk - Deceased). Premiéru mal na obrazovkách britskej televíznej siete ITV (Channel 3). Bolo natočených dvadsať šesť častí. Každá z nich má zhruba päťdesiat minút. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Po svojej smrti sa rozhodol, že musí objasniť svoju vraždu. Preto kontaktuje svojho parťáka. Spoločne začnú pracovať na rôznych kriminálnych prípadoch. Navzájom sa skvele dopĺňajú. Je to starý, zábavný, kultový mysteriózny duchársky krimi seriál. **** ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipný seriál, který ale stačí vidět jednou, nebo dvakrát. Potom však s pauzou několika (desítek) let. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně o tom všichni básnili, zejména ze starší generace, jaký to byl fantastický a ohromující seriál. Ano, byl. Ale leda tak pro pamětníky, kteří se v životě nepotkají s moderními postupy kinematografie, a jsou rádi, co jim úpadkový čt1, který mimochodem nenávidím, nabídne. Ani jeden z dvou hlavních protagonistů mně nebyl sympatický. No, dva hnusní a nevzhlední Britové, co vám mám povídat, jistě jste někdy nějakého Brita v životě viděli. A navíc se mně jména těch dvou kreténů neustále pletla. Stručně řečeno, nevím který byl který. Ale to je jedno, protože mě to stejně nezajímalo. A pak ten příběh.Ten byl opravdu "fascinující". A nejlepší byla technická zachovalost seriálu. Zub času na obrazu a spol. zahlodal tak vydatně, až jsem měl obavu, že se v polovině celuloid rozpadne, a tenhle seriál k mé radosti skončí. Neskončil, ale moje sledovanost ano. Pamětníci máte zelenou. 0% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera sa mi podarilo zohnať po neuveriteľných 20 -ich rokoch tento výborný seríal , spomienku na jedno jesenné obdobie plné nedieľ , kedy ho dávali . Teraz sa ujebávam na tých neskutočných hláškach . Normálne si idem vytvoriť atmosféru , ale narozdieľ od nedele si ho budem púšťať v sobotu :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem o seriálu neslyšel, neznal a ani jsem si ho nechtěl obstarat, ale pak mě celkem zajímaly ohlasy tak jsem šel do prvního dílu a pak do druhýho a tak dál. No a potěšilo mě to. Ale dávám jenom 3*, protože poslední díly byla už celkem pruda. Celý seriál jsem zkouknul během týdne což si myslím že je hodně krátká doba, a nenudil jsem se ale ani nadšený jsem moc nebyl. Ale jako seriál se mi to líbí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V danej dobe a jej zodpovedajúcej programovej ponuke bol tento seriál niečím, na čo sme sa každý týždeň tešili. Dnes mi je už jasné, že každý seriál, ktorý má na začiatku nejaký nápad postupom času prestane baviť. U tohto je výhodou, že som ho odvtedy už nevidel a tak sa jeho hodnotenie odvíja od poriadne vyblednutých spomienok. Výhoda pominula, pretože ho na nejakom retro kanáli reprízovali. Nebolo treba veľa, aby som si uvedomil, že v hodnotení sa nesmie vyskytovať ospravedlnenie typu "ale veď na tú dobu". A hviezdička bola fuč. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútna legenda, z ktorej nemohli ľudia oči odtrhnúť, keď to dávali v telke a to dokonca v komunistických časoch. Vrátane mojej mamy, pretože vidieť Anglosasov v čiernobielom televízore bolo kedysi hit. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 19.12.1970+ČST 1 = 31.5.1974, réžia českého znenia (ČST Praha) = BLANKA NOVÁKOVÁ (16.5.2014) - Na úvod zopár faktov. Táto britská séria bola prvou v dejinách ČSSR, ktorá sa dostala na obrazovky ČST rok po tom ako bola nakrútená. Vysielala sa čiernobielo hoci v ostatnom svete ju poznajú vo farbe. Zachovalo sa 17 epizód s pôvodným českým dabingom (František Němec, Václav Postránecký a Jorga Kotrbová) ku ktorým pri obnovenej premiére v roku 1990 pribudla novonadabovaná epizóda zo zákulisia súťaže MISS. Keď som sledoval obnovenú premiéru, bol som nadšený, pretože ide o veľmi zábavný a napínavý počin. Štve ma, že dnes sa programoví pracovníci odvolávajú na rôzne voloviny len aby tento skvost už neuzrel svetlo českých a slovenských obrazoviek. No a tá zlátanina čo si trúfa nazývať sa remakom nestála za nič. (19.10.2004) A potom, že zázraky sa nedejú. Na DVD. REMASTROVANÉ a FAREBNÉ (konečne)! A epizódy ku ktorým sa pôvodný dabing zachoval, ho aj naozaj obsahujú (+originálna stopa samozrejme). ďakujem K&B MUSIC. ĎAKUJEM ! (22.1.2009) ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám jen hodně mlhavou vzpomínku, ale vím, že mou dětskou fantazii hrozně fascinoval detektiv duch. A hrozně mě mrzelo, že jsem vždycky musel jít spát a nemohl se na něco tak ohromně zajímavého dívat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo seriálov na ktorých som ako malý chlapec vyrastal a nemám šajnu jak a či vôbec by ma ešte dnes bavil. A ani nič konkrétne si už z neho nepamätám. Ale bol to pre mňa taký môj obľúbený večerníček, ktorý mi rodičia dovolili pozerať, aj keď ho vysielali v čase, keď som už mal dávno spať. 8/10. ()

Reklama

Reklama