Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

panoramix 

všechny recenze uživatele

Klasika na kterou nedám dopustit, je pravda že dnes vypadá tento seriál trochu staromódně a pomale, ale pro mě je to parádní zábava. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní nezapomenutelná decentní bristká klasika. A to nemám duchařský žánr moc rád. Doporučuje 4,75 gentlemanů z 5-ti. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Ve své době neotřelý nápad, dnes jsem sledoval jeden díl dost nevěřícně a s úsměvem na tváři..Mám rád anglické detektivky daleko víc jak americké, není se třeba topit v krvi a přehnané brutalitě, abychom si měli po cestě z kina na oblíbenou základnu o čem povídat. Na filmový klub to rozhodně není, ale v nedostatku kultury montérkového režimu na mě působil seriál jako balzám a na každý díl jsem se těšil. Nemohu ho prostě mít nerad. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dle toho, co si moje děravá hlava pamatuje z dob, kdy mi bylo deset, možná jedenáct. Byla to legrace. :-) ()

marko66 

všechny recenze uživatele

Nevadili mi ani tie staré filmové triky, viem si predstaviť keď sa natáčalo išla scéna režisér zavelil Stop! zrazu všetci museli ostať v rovnakej pozícií, Marty Hopkirk na scéénu Akcia! a išlo sa ďalej :D. Ale niektoré časti sú si tak podobné a tak nudné že mal som chuť to hneď vypnúť, zase niektoré skôr tie prvé časti tak pri nich som sa celkom bavil no viac bolo tých strašných preto dávam len 3* (60%) ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Jako teeneager jsem tento seriál hltal a vždy se těšil na další díl. A docela přesně si vzpomínám, že jsme jím i ve škole téměř všichni co byli kolem mého věku žili. Zajímavé - teď, když se na něj dívám znovu si v paměti vybavuji i tehdejší mé pocity z některých částí a momentů které se časem zasuly kamsi do pozadí. Velmi pochybuji, že tento seriál může plnně ocenit nynější mladší populace. Každá generace má své vlastní sny a tužby a tím pádem i vlastní hrdiny. Pro mne tedy kultovní záležitost. ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu převratné efekty dnes už asi nikoho neomráčí, stejně tak jako děj a zápletky jednotlivých dílů seriálu. Přesto se jedná o příjemnou záležitost, která ani po tolika letech od jejího vzniku neurazí a dá se u ní příjemně oddychnout. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Detektívna klasika, cover verzia už taká podarená nebola. Dej bol pomerne jednoduchý, Marty ťahal gaštany z ohňa za nie veľmi bystrého Randalla. Nechýbal suchý britský humor, ktorý v britských detektívkach nikdy nemôže absentovať ()

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Seriál je skvělý! O tom není pochyb. Jediná připomínka - v černobílé podobě, jakou mám na VHS je milionkrát lepší než v barevné verzi. Ale možná to je o mojem zvyku, protože jsem ho viděla v ČB podobě tisíckrát (doslova a do písmene). ()

haffen

všechny recenze uživatele

Na tento seriál si spomínam obsahovo len veľmi málo, ale viem, že som bol na tom vždy nalepený a hodne ma to bavilo. Skúsim niekedy pozrieť a hodím hodnotenie... ;) ()

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

4* jsou z nostalgie, protože když jsem tento seriál viděla po mnoha letech jako dospělá, přišel mi stupidní, ale jako dítě jsem se skvěle bavila a těšila na další díly. někdy je lepší ponechat si hezké vzpomínky a "nevstupovat podruhé do stejné řeky". ()

LLenin 

všechny recenze uživatele

V označení dílů je trochu b... je to dost přeházené Všechny díly jsou barevné, my jsme je viděli černobílé, protože jsme neměli barevné televize. 01- Můj zesnulý společník. 02- Potíže se ženami. 03- Noční trezor. 04- Milovníci ptactva. 05- Peníze ke spálení. 06- To je sladký pokojíček. 07- Kalnější než voda. 08- Duch, jenž zachránil Monte Carlo. 09- Poznáváte toho muže? 10- Co vyprávěl duch. 11- Strašidelný dům. 12- Ani vražda není, co bývala. 13- Muž odnikud. 14- Sentimentální cesta. 15- Těžký případ. 16- Od kdy už nemáš vidění. 17- Čtenář myšlenek. 18- Návštěva v archívu. Díly 19-26 jsou s titulky, protože u nás nikdy nebyly vysílané. 19- Samá práce, žádné peníze. 20- Nikdy nevěřte duchovi. 21- Kdo kdy slyšel, aby duch umíral. 22- Pro dívku, která má vše. 23- Někdo prostě chodil po mám hrobě. 24- Vendeta za mrtvého muže. 25- Obětní beránek se vždy najde. 26- Falešný úsměv. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malý a pamatoval jsem si z toho jen pár scén a to, že se mi to líbilo. Když jsem spatřil DVD, neodolal jsem a teď vím, že ty scény tam opravdu byly a že se mi o líbí pořád. Buď Britové netočí špatné seriály nebo u nás vysílají jen ty dobré. Prostě je to další čestná výjimka, která dokazuje, že ne každý serál musí být nezbytně příšerná konina, a to i když jsou tam duchové, soukromí detektivové a klasičtí padouši. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

V dobách raného mládí jsem byl tímhle dílem fascinován a uchvácen. Bolševik ho sice koupil a pustil (dokonce dvakrát, byť ne všechny díly a navíc černobíle - barevná verze na DVD byla překvapující), ale pak se po něm slehla zem a domácí obrazovku zahltila veledíla (mnohými dodnes tak horoucně milovaná) od Majora Zemana až po Nemocnici na kraji města. Po roce 89 se tenhle Randall a Hopkirk objevili zase na na Primě a já s obavami očekával, jak se mi to bude líbit po těch letech. A líbilo! Stejně jako filmy ještě starší to má půvab, vtip, lehkost a také pravidla hry (což moderní seriály - zejména remaky postrádají) a jistou logiku, danou námětem i charakterem postav. Navíc se z toho stalo skutečně stylové retro - kdybych měl někomu předvést, jak vypadal svět v přelomu 70. a 80. let (oblečení, auty, ulice, hospody, ale i předměty denní potřeby), pustil bych mu pár dílů tohoto seriálu. Chápu, že ten, kdo tenhle seriál viděl až v současné době tak nadšený nebude, ale možná bude více těch, kteří mu na chuť přijdou, než těch, kteří nad ním mávnou rukou. No a na závěr nemohou než konstatovat, že jeho remake ze samého konce tisíciletí je právě tím nejlepším oceněním toho původního - originálu. Jedná se totiž podle mého názoru o snad nejhorší anglický seriál, na který jsem kdy koukal ( a nedokoukal). A to, že v seriálu ze sedmdesátých let jsou triky leckdy ne zcela dotažené a Hopkirk má stín nebo se pod ním prohne sedačka, když se posadí, nehraje vůbec, ale vůbec roli. No a ještě nezbývá dodat, že Anette Andre pro mně patří dodnes k tomu nejhezčímu, co se na plátně nebo na obrazovce v sedmdesátých letech objevilo. ()

queckelberghe 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som sledovala ako malé dieťa (ďakujem rodičom, že mi to dovolili a neposlali ma spať) a vtedy som ním bola doslova fascinovaná. A, neviem prečo, ale Hopkirka som sa doosť bála. Večery s ním sa pre mňa ale stali príjemnou večernou klasikou a vždy som z toho mala parádny zážitok. ()

Virusman666 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál mého mládí, chtěl bych poděkovat cenzorovi, který ho pustil v dobách temných do distribuce, za totáče to nebyla asi žádná sranda... Snad je ještě na živu a přečte si můj dík.. ()

Reklama

Reklama