Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 7
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Recenze (207)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál bez minimálně jedné postavy čerpající životní energii ze sarkasmu nebo cynismu už dnes snad nikdo nenapíše. Ale v případě Jany Štěpánkové tuto neoriginalitu rozhodně tvůrcům vyčítat nebudu. Naopak bych je svinským krokem hnal bejkovcem kolem vsi za předabování Mira Nogy Petrem Rychlým. Nejen že je to (jak podotýká Tosim) naprosto zbytečné kvůli češtině tohto Slováka, ale proč by boha jeho nemohl otec rodiny mluvit slovensky? Myslím, že by to dnešním mladým svišťům jen prospělo, navíc slovenskočeských manželství je ve věkové skupině manželů Kudrnových víc než dost, tak na co si to sakra hrajeme? To by ale bylo na delší debatu a hlavní je jiná věc. A sice to, že Ranč U Zelené Sedmy je (když ho vezmu jako celek) s kadencí jednoho dílu týdně v pohodě (ale bez přemýšlení a rejpání) sledovatelný seriál, jehož kvalita, reprezentovaná zde především zábavností, osciluje okolo průměru televizní zábavy. Nicméně v porovnání s ambiciózními komediálními pokusy jako byl Duch Český a podobné slátaniny vypadá jako Twin Peaks vedle Buffy. 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, u kterého bych se chtěl připojit ke chvále Jany Štěpánkové a zároveň se zeptat, proč Miro Nogu musí předabovávat Petr Rychlý, když Noga mluví česky více než dobře. První díly tohoto seriálu byly velice crazy, jen teď, u třetí řady, mi už připadá, že téma je poněkud vyčerpané... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Po Bylo nás pět určitě nejlepší porevoluční seriál.Jana Štěpánková jako ironická a prostořeká babička je naprosto geniální a nejlepší v seriálu.Scénář je taktéž výborný.Sice mě trošku zarazilo to přemístění děje v 2. sérii ale kvalitu to snížilo jen minimálně(ale bohužel přece jensnížilo)!Když se podívám co se dnes točí, tento seriál je potěšení pro každého, kdo se chce nenáročně(tím se myslí né trapně) pobavit.Uvidíme jak dopadne nová série ke které přistupuji spíše chladně.Ale opravdu nechápu zdejších zdejších 60%... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohodový, nenáročný, trochu laciný a ne vždy vtipný rodinný seriál, který by udělal lépe, kdyby měl díl kolem 25 minut a ne kolem hodiny; přeci jen se to rychle přejí. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý komediální seriál s mimořádně vtipným scénářem (Ivo Pelant) a sympatickým obsazením. Milena Steinmasslová a Miro Noga sice přece jen občas trochu ujedou a (zejména v první sérii) s dobrými úmysly mírně přehrávají,. zato Lubomír Kostelka je jako děda Jeřábek, vyjukaný z bláznivé městské rodiny, velmi dobrý a Jana Štěpánková jako trhlá babička naprosto geniální!!! Letos by se měla točit třetí řada. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

No jo, první dvě série byly hodně dobrý, ale ta třetí už nějak nemá šťávu. Jako kdyby se scénáristi vyčerpali a jen se opakovali sbíráním toho, co bylo dobrý v dřívějších dílech. I tak to má vysokou úroveň, proti všem ostatním našim seriálům (kromě humoresek), ale ta třetí série je už jen nuda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který doplatil na (relativně) velký počet dílů. Ze začátku to totiž chvílemi bylo opravdu vtipné. Ke konci bohužel už zdaleka ne tak a utopilo se to ve vlastní šťávě. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Zvláště ten díl, kdy se dohadují, jak budou bohatým Němcům "prodávat" český venkov, je pikantní... P.S. Nechápu, proč v každém podobném seriálu začne hezká holka chodit s takovým tím very hepy very frý kůl cizincem, co přitom vypadá, mluví a chová se jako buzna a postavit ho před zatlučení hřebíku by znamenalo destrukci v okolí jedné galaxie (viz taky Duch český). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Skvělý rodinný seriál o jedné střeštěné rodince, která zdědí ranč. První řada je zcela jistě geniálním přínosem české kinematografii, děj je zajímavý a díky své krátkosti trampoty měšťanů nemají jedinou šanci přestat bavit. Sympatičtí hrdinové, především babička a soused, a velice vtipný scénář Ivo Pelanta je tak vynikající kombinací, kvůli které si rozhodně nelze nechat tento seriál ujít. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jakési poselství o životě mimo velkoměsto a učinění venkova jaksi sympatičtějším místem obecně. Taková snaha se cení. Zbytek tohoto díla mě prostě nijak neoslovil. Nevím, co bych dál mohl hodnotit. Nemám prostě moc rád takové ty příběhy rozjuchané rodinky a jejich patálie při pokusu být jako my, aby nám byli bližší. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Ranč je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů zejména díky nesmrtelné babičce v podání skvělé Jany Štěpánkové. I když druhá série zaostává za tou první, pořád ještě je to sranda. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápady sem tam okořeněný totální hovadinou nebo ujetostí a postupně to šlo všechno z kopce a kvalita i uvěřitelnost příběhu i postav klesala. Poslední řadu jsem už ani nedodívala, to bylo moc i na mě. Většina postav se stala karikaturou sebe samotný, ustál to jenom tatínek. Babička dostávala k uzoufání nudný repliky a přednášela je jako sarkatiský vtípky nejvyšší kvality, a přitom tyhle hlášky mohly bejt tak leda letního výprodeje. Z polohy "celkem uvěřitelnej příběh o měšťácích na vesnici" se seriál posunul až ke "absurdní příběh o měšťácích na vesnici." Děti hrály podle věku od nejstarších nejlepších (Elis, chvílema Štěpán) k nejmladším nejhorším (otřesnej prkennej neherec Matěj). Dávám body za nápad a hlavně originální a vtipnou první třetinu a pak taky za Nogu a Štěpánkovou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízny seriál o rodine Kudrnovcov, ktorá sa rozhodla, že opustí mestský život a bude hospodáriť na statku, ktorý získali ako dedičstvo. Mne táto rodinka veru moc sympatická nikdy nebola. Ale nosatý Miro Noga, neatraktívna Milena Steinmasslová, či trapne uštipačná Jana Štěpánková to aspoň ako tak dokázali zahrať. Však to čo tam predvádzajú ich seriálové deti je naozaj herecká úbohosť. S prihliadnutím na to, že sa jedná o čiste televízny produkt, dávam "Ranču U zelené sedmy" dve hviezdičky. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších novodobých českých seriálů a zároveň jeden z nejvtipnějších českých seriálů celkově, to je mé hodnocení tohoto seriálu, který je zajímavý už jen svým originálním dějem, ale navíc také úžasným prostředím, ve kterém se odehrává, a také jsou zde k vidění velice zajímavé postavy, což dodává seriálu ještě o něco více na kvalitě. Já osobně jsem si rodinu Kudrnových zamiloval od první chvíle, a když se k tomu ještě přidá vesnické prostředí a statek obklopený přírodou a úžasným okolím, tak je to prostě úžasné. Nejvíce jsem si asi oblíbil babičku Kudrnovou a její úžasný sarkasmus a smysl pro humor. Ona totiž vždycky dokáže trefně a vtipně zareagovat a zhodnotit situaci. A z velké části má na oblíbenosti této postavy podíl paní Jana Štěpánková, která ji ztvárnila. Zajímavé na tomto seriálu také je pozorovat, jak Kudrnovic děti s každou další sérií rostou a dospívají. A snad mě ani nenapadá, co více dodat. Tenhle seriál je od začátku do konce velice povedený a musím se přiznat, že toto je jediný český seriál, který jsem si pořídil na originálním DVD. Bohužel u nás však vyšla pouze první série, takže zbytek jsem si musel nahrát z TV. Každopádně tedy tento seriál považuji za jeden z nejlepších počinů v české seriálové tvorbě a po zásluze mu ode mne náleží pět hvězdiček. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč cpe Česká televize zrovna do tohohle šmejdu. Předloha možná není špatná, ale provedené je žalostné. lavně díky hereckým výkonu všech mladých protagonistů, kteří zde v tomto absolutně selhávají. Je zde vidět rozdíly, jak to vypadá když někdo hrát umí (Stašová) a neumí (omladina). Jejich antihraní působí tak křečovitě, že si to nejde nevšímat. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jojo, dobrý seriál, který mě zastihl ve správném věku. Viděl jsem všechny díly a líbilo se mi to. Když to teď nedávno opakovali, tak jsem o to zavadil jen jemně, ale tenkrát to byla každotýdenní povinnost. Povedené příběhy od typické rodinky z typické české venkovské krajiny. ()

Reklama

Reklama