Reklama

Reklama

Méďa Béďa

  • Česko Méďa Béďa ve filmu (více)
Trailer

Ve vzduchu je cítit jaro – a Cindy se budí do lásky. Jenomže pak si Béďa zahraje na Robina Hooda (“bohatým bral a medvědovi dával”) a ranger Smith ho pošle do ZOO v San Diegu. Tedy alespoň si to myslí. Cindy se vydá hledat Béďu do Kalifornie a skončí v cirkusu bratří Chizzlingových v Missouri! Béďa a Bubu ji spěchají zachránit “a když se do toho Béďa dá, tak nikdy nezklame!” (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

"Tak dejte mi rouru, stejně má ďouru!" ... :-D // "My táhnem' daleko, my táhnem' spolu do St. Louis, a vláček dělá hů hů hů..." // Právě jsem si tuhle klasiku oživil a na těch pět to prostě má, i kdyby to mělo být jenom proto, jak dokonale jsem to znal nazpaměť jako malej kluk. Český dabing tady prostě nemá chybu - to, jak si překladatelé pohráli se spoustou rýmů a slov, a o písničkách ani nemluvě... Hehehehéééj.... ;-) ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Bylo mi šest, když mě mamča vzala do kina, jako jeden z dárků k narozeninám. Dodneška si pamatuju, jak moc se mi to líbilo a byl jsem přesvědčen, že vidím nejlepší film na světě. Od té doby jsem viděl filmů spousty, ale teď mi napadá, že jsem se ve svém tehdejším hodnocení zase tak moc nemýlil. Díky Béďo, díky mami... ()

Reklama

Dellylah 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství, na kterou nedám dopustit ani dnes. Velice zajímavá myšlenka medvěda ve velkoměstě, ale to malé děti pochopitelně nezajímá.Vrchní hlídač Smith je určitě člověk na svém místě, který umí řešit problémy velice efektivně. A k tomu medvěd, kradoucí piknikové košíky, jeho malý-velký přítel a Cinda."No, tak Raťafáku, hodnej pejsek, pusť mě." ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblibenějších filmů, jenž jsem viděl už nespočetněkrát (stará VHS také byla už značně ojetá) a baví mě stále i po tolika letech. Dobrý příběh, výtečný český dabing, vtipné momenty a nezapomenutelné písně. A to mi často pohádky pojaté muzikálně spíše vadí. Jen škoda, že o takhle povedené "animáky" je v posledních letech nouze... Sice silná nostalgie, přesto 5 hvězd. TOP mezi animáky! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Američané natočili spousty kreslených filmů, ale ne každý má tak příjemně dojemný humor, jako Méďa Béďa, jenž útočí v podstatě na lidskou bránici hlavně obrazovým způsobem. I když o humorné hlášky není také nouze. Pravdou je, že kreslené pohádky od firmy Hanna a Barbera nejsou tak pohádkově uhlazené jako od Walta Disneyho, ale dá se s trochou nadsázky říct, že prezentují přímočařeji lidský svět. Ostatně se domnívám, že film je sice určen pro malé děti, ovšem díky vtipnému zpracování se může líbit i starším divákům. Avšak jedno je jisté, medvědice Cinda věděla co je to opravdu milovat. No nepromarněme to a podívejte se, pokud chcete vědět více. Třeba nebudete litovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Méďa Béďa byl prvním celovečerním snímkem dvojice Hanna a Barbera a současně i prvním celovečerním animovaným snímkem, který vznikl na základě televizního programu. (Cherish)
  • Film byl znovu vydán v roce 1986. (Terva)
  • Méďa Béďa byl jednou z postav od Hanny a Barbery, které nosily kolem krku "límeček". To dovolovalo udržovat tělo postavičky statickým a překreslovat jen hlavu, pokud mluvila. Redukoval se tak nutný počet kreseb i rozpočet. (Cherish)

Reklama

Reklama