Reklama

Reklama

Mladý Charlie Hansen žije v roce 1968 se svou babičkou Agathou v Demopolisu v Alabamě poté, co jeho rodiče v Chicagu zahynuli při autonehodě. Babička Charlieho postupně rozveselí a koupí mu myšku, kterou pojmenuje Daisy. Jednoho dne chce Charlie koupit krabici hřebíků, aby Daisy vycvičil a postavil pro ni také domeček. Osloví ho ale čarodějnice, která se ho snaží nalákat na karamelku. Ale Agáta ho přivolá a čarodějnice zmizí. Poté, co Charlie o setkání vypráví babičce, dozví se, že čarodějnice jsou skutečné. Babička říká, že čarodějnice proklela její kamarádku z dětství, Alici, a ta pak strávila zbytek života jako slepice. Aby Charlie čarodějnici unikl, rozhodnou se s babičkou, že se ubytují v nedalekém hotelu, kde je šéfkuchařem její bratranec Eston. Druhý den vezme Charlie Daisy a lano na trénink do velkého sálu. Tam potká obézního, ale přátelského chlapce jménem Bruno. Když se Charlie připravuje na trénink Daisy, do velkého sálu vstoupí skupina čarodějnic vedená jejich všemocnou vůdkyní, Hlavní vrchní čarodějnicí. Charlie se schová pod pódiem a zaslechne, jak Hlavní vrchní čarodějnice plánuje dát všem dětem na světě lektvar namíchaný do cukrářských výrobků, který je promění v myši. Čarodějnice čeká na příchod Bruna, kterému předtím dala tabulku švýcarské čokolády s příměsí lektvaru. Poté, co Bruno dorazí, promění se v myš a uteče do ventilační šachty, kde se ukrývají Charlie a Daisy. Hlavní vrchní čarodějnice Charlieho objeví a násilím ho pomocí lektvaru také promění v myš. Bruno i Charlie poté utečou do hotelového pokoje. Později zjistí, že Hlavní vrchní čarodějnice bydlí v pokoji pod nimi. Také vyjde najevo, že Daisy mluví a byla kdysi osiřelá lidská dívka Mary, kterou čarodějnice proměnila v myš. Podaří se Charliemu přemoci čarodějnice? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (132)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Originál patrí k filmom môjho detstva, takže k nemu prechovávam istú nostalgiu. Táto verzia je v pohode sledovateľná (teda až na preafektovaný výkon hlavnej čarodejnice), plná trikov, avšak len so suchým humorom a minimálnym obohatením voči pôvodnej verzii. Čakal som to, takže sklamaný nie som. Nebudem to ako blbeček hádzať do odpadu s typickým komentárom "remake kravina, pozrite si radšej originál", pretože tento film určite nie je určený pre fanúšikov originálu mojej generácie a ani sa o to nesnaží. Náhodou, práve naopak si myslím, že detským divákom sa to páčiť bude, a možno sa aj zasmejú. Na mňa to dojem neurobilo, ale ani nevidím dôvod na to kydať - priemerná rodinná komédia bez hororu a atmosféry. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Ešte raz pre tých zaostalejších toto nie je remake!!!Film ktorý sa natočí podľa knižnej predlohy nie je nikdy remake!Tak a to by bolo ide skôr o to že krátky príbeh Ronalda Dahla úplne odrovnali. A pri tom tú knižku som mal rád no predošlé spracovanie bolo lepšie aj strašidelnejšie toto sa knihy ani moc nedrží hlavne že Afroameričania budú mať radosť ja som ju nemal. Anne Hathaway je síce fajn no tá moderná úpravu a triky filmu len uškodili ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Dahlovu knižní předlohu považuji za výbornou iniciační knihu, která nejmladším čtenářům zprostředkuje první, a přitom bezpečný kontakt s "hororovým žánrem". Obdobným způsobem lze pohlížet i na její filmovou adaptaci z roku 1990. De facto se v obou případech jedná o temnou fantasy, navíc občasně rozmělněnou jízlivým a ironickým humorem, avšak z hlediska dětské perspektivy příběh rozhodně nahání hrůzu. U Zemeckisovy verze jsem měl spíše pocit, že sleduji pokračování Myšáka Stuart Littla. Tento hororový kastrát nemůže vystrašit vůbec nikoho a opravdu nechápu, proč režisér tak neuctivě šlape po duchu předlohy a žánrově se od ní zcela odklání. Celé fiasko je dokonáno použitím nerealistického CGI (místy až navýsost primitivního), za které by se musel stydět i absolvent začátečnického kurzu digitální animace. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Witches uděluji odpad. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Witches" je celkom zaujímavým remakom filmu s rovnakým názvom. Osobne sa mi s originálnom nespája nejaká silná nostalgia. Takže som bol zvedavý, ako to dopadne. Je zaujímavé si uvedomiť, že jedným z producentov bol aj Guillermo del Toro. A keď som mal možnosť vidieť tváre čarodejníc, celkom som si to tam vedel predstaviť, lebo malo to celkom creepy vizuál. Efekty vo filme sú celkom slušne spracované a tvorcovia tu odviedli dobrú prácu. Takže v tomto smere som spokojný. Octavia Spencer je dobrou babičkou, decká sú celkom okey a ... dobre, poďme si niečo povedať o Anne Hathaway. Neviem ako to bude prijaté, no viem si predstaviť, že budú ľudia, ktorí ju pochvália, budú ľudia, ktorým bude vadiť. Jej výkon by som označil ako keby sa utrhla z reťaze a rozhodla sa, že bude robiť čo sa jej zachce. A presne tak to aj poňala. A nakoľko film má byť komédiou, myslím si, že to celkom funguje. Miestami som sa na jej výkone skutočne zabával. Lebo som mal pocit, že do toho dala úplne všetko. Proste si povedala, že pôjde cestou totálneho šialenstva a vskutku jej to vyšlo. Mne osobne to prišlo vtipné. Sám o sebe je film podľa mňa pozerateľný, no vizuálne je asi o niečo temnejší ako bol originál. Neviem či by som to púšťal svojim deťom, no možno keď budú mať tak 10, tak už by mohli zvládnuť aj niektoré creepy scénky. Lebo priznám sa, tie roztiahnuté zubaté úsmevy boli podľa mňa celkom strašidelné. Som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. Hodnotenie: B ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pozitivne vnimam iba pekne naanimovane mysky. A prizvuk sefky-cardodejky. "No GORLIK in the sup". Anicka Hathawayovie je paradna v scenkach v Sathurday Night Live. Tym postavam, ktore tam stvarnila, vdychla zivot. Zial v tomto scenaristickom blabole posobi takmer otravne, hoci sa snazi. Vsetko ostatne je vsak velmi, velmi mdle. Neodporucam. Slabota. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Ke konci filmu zazní krátký úryvek písně „We Are Family“, kterou napsali Bernard Edwards a Nile Rodgers. Původní verzi nazpívala americká vokální skupina Sister Sledge na stejnojmenné album z roku 1979. Zde zazní v podání Samanthy Jade. (noelcoward73)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama