Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Legendárna rozprávka, ktorá mi pripomína bezstarostné detské rána keď bola vysielaná v telke, malo by to chodiť častejšie. Už len tie vtipy v úvode a znelka, proste úžas :-) Detská jednoduchosť gagov a ezabudnuteľný domáci pomocníci ako prasosaurus - odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, diktafták - diktafón, brontožeriav :-D Jabadabadú :-D ()

Manarit

všechny recenze uživatele

Asi se musím zdržet hodnocení, protože je pravda, že tenhle seriál nevěděl, kdy skončit, tudíž zatímco prvním dílům bych udělila i pět hvězd, u posledních by to možná nebyly ani tři. První část je skutečně povedená, vtípky jsou neotřelé a postavy skutečně úžasné a milé. Nicméně, zvlášt v posledních dílech se vtipnost postav proměnila spíše v nablblost a jelikož jsem jako dítě prvotní část neviděla, měla jsem flinstoneovi zafixované jako rodinu blbců, jakmile se přidaly jejich děti, šlo to zkopce. Po zhlédnutí začátku jsem byla skutečně překvapena. ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Na Cartoon Network jsem seriál sledovala a v originále jako malá holka a ani mi nevadilo, že jsem tomu nerozuměla, obrázky stačili. Jak jsem rostla, tak už to s tou angličtinou přestával být problém a začínala jsem rozumět čím dál víc. Je to jeden z mála seriálů, kde mě nevadí originální znění (a další seriál v originále Yoggi Bear). Nejvíc mě utkvělo v paměti konečné titulky, kde Fred se snaží Dina nechat venku před domem a nakonec se Dino dostane domů a Freda nechá venku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nevěděl kdy skončit, což mu ubírá na kvalitě. Jinak příběhy sice o ničem, ale plné úžasných nápadů a hravosti tvůrců. Již jen ty domácí "spotřebiče" stojí za to. Navíc celý seriál stojí především na ohromně sympatických postavách, které si zamilujete, ale naopak dojíždí na určitou repetetivnost. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika, ktorá sa pre mňa stala skutočným rozprávkovým kultom. Na Freda, Barneyho, Wilmu a Betty naozaj nikdy nezabudnem. Neviem však, či boli nadabované aj ďalšie série okrem prvých dvoch. Dabing je skutočne úžasný: ANDREJ HRYC, ZUZANA TLUČKOVÁ, INGRID ŽIRKOVÁ a IVO GOGÁL. Réžia slovenských dialógov: ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ + Slovenské znenie vyrobila firma AV FINAL (Final preto, lebo tú firmu vlastní B.Filan) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (72)

  • Flintstone znamená anglicky "pazourek" nebo také "křemen". (vojtaruzek)
  • Flinstonovci prekonali rekord v počte častí medzi kreslenými rozprávkami. Následne ich prekonali až Simpsonovci (od r. 1989). (Arsenal83)
  • Flinstonovci boli inšpirovaní sitcomom The Honeymooners (1955). Bol to jeden z prvých sitkomov, ktoré sa priamo zameriavali na dospelé publikum. (Arsenal83)

Reklama

Reklama