Reklama

Reklama

Scooby-Doo na stopě

(seriál)
  • USA Scooby-Doo, Where Are You! (více)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)

Recenze (68)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Duchárska detektívka pre malé deti. Zápletka dokolečka tá istá. Hľadá sa bubák, a tým bol väčšinou správca, majiteľ budovy v ktorej sa daný diel odohrával. Naivné a blbé, až je to dobré. Síce nemalo nárok nepatriť medzi topky, a to ani v detstve, ale vďaka vydarenej kresbe a streštenosti nikdy zásadne nesklamalo. ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Hanna-Barberovský tv kreslený seriál, zábavný, vtipný, jednotlivé díly opakují podobnou formulku, ale to je u Colomba taky. Mnohem lepší než pozdější série, ve kterých jsou hrdinové malí a kýčovitě nakreslení (podobně jako paskvil Tom and Jerry Kids). Prostě - tohle je ta původní klasika, která stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

type_B 

všechny recenze uživatele

I dnes se rád někdy ráno podívám. Je to taková americká obdoba rychlých šípů. Akorát víc "pokleslá". Přiznejme si to: strašidla a hra s nadpřirozeným tajemnem je zábavnější než suché ideály sokolství pozůstalé z dob první republiky. [(Sokolové ale možná neznali obludnou tvář kapitalismu, a proto orientace na harmonizující ideál antické dvojdomosti duše a těla.) To je vtip. hehe] Zajímavá otázka ale je: Je možné vnímat integraci mysteriózního prvku do reálně pojatého světa jako pokus o vytvoření novodobé mytologie? (To se týká hlavně USA a jejich specifického kulturního a historického vývoje.) Není také od věci připomenout, že vznikla řada děl, kde vystupují postavy z cartoonů jako reálně existující postavy. Jejich vystupování v jiném než v původním kontextu jen mimeticky utvrzuje jejich "reálný", ne-fikční charakter. Říkáte postoderna? No, možná, možná je v tom ale něco víc. A to od doby, kdy Warhole vystoupil s těmi svými ohavnými obrazy a upozornil na integraci novodobých prvků (výrobků/zboží) na taková místa kulturní paměti, kde bychom je my možná nečekali. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Scooby-Dooby-Doo, where are you? We got some work to do now." Myslím si, že už absolútne kultová znelka starého seriálu Hanna Barbera, ktorý som kedysi ani v najmenšom nemohol vynechať. Pamätám si ešte časy z 90-tych rokov, keď Cartoon Network robil Scooby maratón všetkých starých seriálov a mal som možnosť stráviť so Scoobym v podstate absolútne celý deň. To boli skutočne skvelé časy a pamätám si to veľmi dobre. "Scooby-Doo, Where Are You?" to odštartoval a myslím si, že tu bolo pár epizód, ktoré boli skvelé. Problém je trošku, že si niekedy už nepamätám, ktoré diely boli z ktorej série. A je možné, že niektoré sa ocitli v neskorších. Každopádne. Animácie boli na svoju dobu veľmi dobré a myslím si, že aj dnes vyzerajú lepšie než posledná Scoobyho reinkarnácia v "Be Cool, Scooby-Doo!". Neviem. Môj názor je, že radšej sa pozerám na postavy keď vyzerajú takto než keď vyzerajú takto. Takže v tomto smere dávam tvorcom veľký kredit. Zápletky a formulky tu fungujú a niektoré epizódy boli fakt dobré. Najviac si asi pamätám hypnotizujúceho klauna, alias Harry The Hypnotist. Vyrastal som s tým a mám na to len dobré spomienky. Občas to vedelo byť trošku otravné, a humor je trošku mix, ale celkovo podľa mňa veľmi dobrá šou. A rád sa k nej vrátim. Len neviem či na to budem mať ešte niekedy dostatok času, keď mám 30 rokov. Možno raz so svojimi deťmi. Hodnotenie: B+ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve své době takřka revoluční seriál. Parta samostatných dětí, později teenagerů, řeší zapeklité duchařské případy a přitom se chovají jako normální dospělí, pes, který se po požití keksíku dostane do tranzu a je ochotný prakticky k čemukoli... kultovní záležitost z produkce společnosti Hanna-Barbera (mj. "Flinstoneovi", "Méďa Béďa"), která je však u nás spolu s většinou jejich seriálů prakticky neznámá. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (34)

  • Postava Freda byla pojmenována podle tehdy výkonného ředitele firmy CBS Freda Silvermana. (helloween93)
  • V rôznych epizódach si môžete všimnúť viackrát sa opakujúce chyby, ako Scoobyho psia známka bez iniciálovej skratky SD, Velmine okuliare bez modrých sklíčok či Shaggyho vždy inak vyzerajúca brada. (Carol Pifková)
  • V prvej epizóde prvej série, keď Daphne otvorí dvere a zjaví sa v nich Čierny rytier, chýba mu na prilbe červený chochol. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama