Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Nedílná součást mého dětství na kterou nikdy nezapomenu. Toma a Jerryho jsem měl jako malej na videokazetách nahranýho celkově snad deset hodin. A vždy když jsem byl nemocnej šoupnul jsem do videa kazetu a už to jelo. Takže vždy když vidím tuto kreslenou klasiku, se mi jako první vybaví jak vyháním chřipku z těla ven :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem měl komplet všechny díly na VHS a ještě dnes jsem schopný přesně říkat, co se bude dít v jakýkoli moment jakéhokoli dílu. Protihitlerovské gesto v hned prvním díle je samozřejmě pro dospělé a to hlavně proto, že tenhle seriál byl původně určený pouze pro dospělé a předcházel filmům v kině. Dnes je to zlatý fond zábavy a perfektních vtipů v podání většinou pouze dvojice aktérů. 100% ()

Reklama

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Možná není moc drsňácké aby měl ještě puberťácký tvrďák v oblíbených Toma a Jerryho, ale já to mám v <-> Chci tímto neviditelným gestem prokázat ohromnou čest tvůrcům, kteří bez prdele udělali dětství bambilionu děti něčím fantastickým. "Tom a Jerry jdou, k nám teď s náladou..." <3 Něčí slabina je dildo v prdeli nebo mnutí bradavek po posilce. Já mám tenhle Ying a Yang. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry prošel mým obdobím mládí a i přesto, že se na něj opět rád podívám a na některé díly klidně stokrát zaznamenal jsem, že právě nejlepší díly pochází ne od dílny Hanna a Barbery, ale od Chucka Jonese, tvůrce Roadrunnera a Kojota. Ty díly at už s Moby Dickem nebo v plechovkárně mě dost tak pobavili tenkrát a i nyní, že není možné, abych si právě je nepamatoval a také hlavně díky jim jsem měl Toma a Jerryho tak moc rád. (10/10) ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem absolutně nechápal, co všechny na tomhle fascinuje potažmo baví a nebyl mi seriál moc po chuti. To se doteď vůbec nezměnilo, co jsem ho kdysi namátkou zahlídl po několika letech znovu a uvědomil si proč. Mám rád nadsázku a vím, že není třeba všechno brát vážně, ale zde si nemůžu pomoci. O to hůř, že je Tom a Jerry určen pro malé děti, kterým krásně servíruje násilí, vzájemnou rivalitu, šikanu, dělání sviňáren a další věci... Forma je pohádková a přitom ve své podstatě pěkně zvrácená. Svým dětem, bych nerad něco takového chtěl pouštět. Zbytečná samoúčelnost... ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Herečka Julie Walters uvedla: „Nemohla jsem se na ně dívat. Krutosti bylo až moc. Měla jsem všechny ty podivné obrazy malinkých zvířátek smíchané dohromady.“ Jejich vzájemné násilné chování je parodováno a vystupňováno ve fiktivní televizní show Itchy & Scratchy ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (ČSFD)
  • První krátký film ze seriálu Tom a Jerry, ve které se ústřední dvojice ještě jmenovala Jasper a Jinx. V hollywoodských studiích MGM poté hledali lepší jména. Ta se losovala z klobouku, do kterého animátor John Carr vložil jména "Tom a Jerry". Když jeho návrh uspěl, dostal odměnu 50 dolarů. (zdeny99)
  • Tomův výrok: „Don't you believe it,“ je narážkou na rozhlasový pořad téhož názvu. (Scottman)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama