Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč vždycky Jerry na Toma vyzrál a ten musel odejít s prázdnou. Jako animovaný seriál je Tom a Jerry velikánem. Vždycky jsem byl fanda Toma a i zůstanu. Originalita každého dílu občas dovádí člověka k k myšlence, jestli je to fact snad jediný dokonalý seriál, bez chyb co se kdy natočil. 98% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedna z nostalgických záležitostí mého dětství, která ani po shlédnutí ve starším věku neomrzí a baví stále stejně. To ale všichni moji někdejší hrdinové - Donald, Mickey, Goofy, pták Uličník, kojot, vlk, zajíc... To víte, dřív se ty seriály dělaly s láskou ke kumštu, dnes se dělají pro peníze a je to vidět. K samotnému titulu - dějová linka je vlastně ve všech dílech úplně stejná, jiný seriál by to mohlo i odepsat, tento však ne. Navíc připočítejte krásnou, klasickou, ručně kreslenou animaci (ach, ty časy se už nevrátí), skvělou hudbu, velikány jako Joe Barbera a Bill Hanna a na závěr to nejdůležitější - oba hlavní protagonisty, z nichž blíže mi dříve byl Jerry pro ztělesňování dobra. Ovšem po letech musím glorifikovat i kocoura Toma. O hodnocení netřeba pochybovat a závěrem vyhlížím do budoucna, kde to bude vypadat tak, že si dávám repete, tentokráte už s mými potomky. ()

Reklama

Mukunda odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je doopravdy gól. Samoúčelné honičky, lsti a násilí, navíc pohádkovou formou, to se děti dívají na pěkné věci. Násilí, i mezi přáteli je zjevně správná věc a protože se ani jednomu z hrdinů nikdy vlastně nic nestane, i malý divák získává pocit, že může být násilné, jak chce. Násilí je zábava, škodit jinému je správné. Navíc je zde postava Jerryho - myši stavěna do role toho správného, čímž dítě získává negativní implikaci toho, že to, co je považováno za domácího škůdce, je roztomilé, zatímco kocour, který nás před škůdci chrání, je jen zlomyslný padouch. Když to srovnám s našimi starými večerníčky, které dětem předaly nějakou hodnotu, tak toto je doopravdy jen americká sračka. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kocour musí chytat myš, protože je to jeho přirozenost. Tom je však jiný. Potravy je kolem něj dostatek a on si jenom, místo nudného polehávání, jde občas pohrát s myšákem Jerrym. Jenže Jerry ve své malé hlavičce nikdy nepochopí, že jde jenom o hru a chudáka Toma decimuje způsoby, které výrazně překračují zákonem stanovenou hranici pro týrání zvířat. Myšák hřeší na svou beztrestnost a nestranný divák musí po několika vítězstvích honěného prcka začít fandit skutečné oběti - Tomovi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry prošel mým obdobím mládí a i přesto, že se na něj opět rád podívám a na některé díly klidně stokrát zaznamenal jsem, že právě nejlepší díly pochází ne od dílny Hanna a Barbery, ale od Chucka Jonese, tvůrce Roadrunnera a Kojota. Ty díly at už s Moby Dickem nebo v plechovkárně mě dost tak pobavili tenkrát a i nyní, že není možné, abych si právě je nepamatoval a také hlavně díky jim jsem měl Toma a Jerryho tak moc rád. (10/10) ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Poté, co Jerry sní snídani, skočí na nůž na máslo a máslo zasáhne Toma do obličeje. V dalším záběru poté, co máslo zasáhlo Toma v obličeji, je máslo zpět na misce. Pak v záběru, kdy Jerry sleduje Toma, jak vyfukuje páru, je máslo pryč. Když pak Tom trhá telegram, nůž, máslo a citron jsou pryč. Když se Jerry dohrabe k kousku s nápisem „EVEN A MOUSE“, citron a nůž na máslo jsou zpět. Když pak Tom ztratí nervy a zaútočí na Jerryho, citron, nůž na máslo a talířek, na kterém byl citron, jsou pryč. (ČSFD)
  • Půlnoční svačinka je první epizoda, ve které se kocour jmenuje Tom a myš se jmenuje Jerry. V předchozí a zároveň první epizodě Jak kočka dostala padáka (1940) se kocour jmenoval Jasper a myš se jmenovala Jinx. (ČSFD)
  • Nápad umístit Toma a Jerryho do podmořského světa byl použít i ve filmu Dangerous When Wet (1953). Rovněž byly použity i některé gagy z této grotesky (napodobování plavání želvy, útok mečouna a jeho přibití na stožár, fackování Toma ploutvemi či zajmutí chobotnicí). (Jan.Kanak)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama