Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti odstartovala tahle dvojka svou kariéru v r. 1940 a je zcela jednoznačně největším úspěchem tvůrčí společnosti Hanna-Barbera. Je také dlouhodobě jediným seriálem z této animační dílny, který stylem kresby a zpracováním upomíná na klasického Disneye (srv. třeba se seriály "Méďa Béďa", "Flinstoneovi" či "Scooby Doo"). Je až neuvěřitelné, že tahle hra kočky s myší vydržela scénáristům přes třicet let a brutalitu některých scén se podařilo překonat až seriálu "Happy Tree Friends". ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství, chtělo by se bez přemýšlení napsat, ale ono to tak asi není. Dokonale si pamatuji jen německou znělku „ Vielen Dank für die Blumen“ tzn. asi jsem to víc sledoval na jiných stanicích než u nás. Jinak si Toma a Jerryho pamatuji jen mlhavě, myslím konkrétní vtipné honičky a musel jsem se podívat na připomenutí na youtube. :-) Pak jsem si na pár věcí vzpomněl a dokonce se při nich i zasmál. Proto mohu nechat s klidem čtyři hvězdy, ta pátá sentimentální to tentokrát ale nebude. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Nedílná součást mého dětství na kterou nikdy nezapomenu. Toma a Jerryho jsem měl jako malej na videokazetách nahranýho celkově snad deset hodin. A vždy když jsem byl nemocnej šoupnul jsem do videa kazetu a už to jelo. Takže vždy když vidím tuto kreslenou klasiku, se mi jako první vybaví jak vyháním chřipku z těla ven :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem měl komplet všechny díly na VHS a ještě dnes jsem schopný přesně říkat, co se bude dít v jakýkoli moment jakéhokoli dílu. Protihitlerovské gesto v hned prvním díle je samozřejmě pro dospělé a to hlavně proto, že tenhle seriál byl původně určený pouze pro dospělé a předcházel filmům v kině. Dnes je to zlatý fond zábavy a perfektních vtipů v podání většinou pouze dvojice aktérů. 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V mladosti som si tiež tento seriál nahrával na video, ako píšu mnohí a vydržalo to nahrané pomerne dlho. Mal som to nahrané na niekoľkých VHS kazetách. A ani teraz by mi nebolo proti srsti sa k tomuto seriálu sem tam vrátiť. Násilie som tu nikdy nevnímal nejako negatívne. Naopak, prišlo mi vtipné a necítim sa poznamenaný a nebral som ho vôbec vážne. Nemyslím si, že by deti boli zas tak hlúpe. Navyše teraz už násilie z televízie len tak chŕli skoro v každej relácii a to nehovorím o správach. Seriál mal určite veľa svojich krásnych okamihov - napríklad sa mi vždy páčilo to občasné zmierenie oboch hlavných protagonistov, ktoré ale nikdy dlho nevydržalo. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Tomův výrok: „Don't you believe it,“ je narážkou na rozhlasový pořad téhož názvu. (Scottman)
  • Tom hraje na klavír ústřední motiv skladby "Uherská rapsodie č. 2". Jejím autorem je maďarský klavírní virtuóz a skladatel Ferenc "Franz" Liszt. Složil ji roku 1847. (JohnnyBane)
  • Tom v seriálu zemře celkem desetkrát, nejčastěji v důsledku exploze zábavní pyrotechniky nebo jiných výbušnin. Jednou také spolu s Jerrym spáchá sebevraždu (v epizodě Blue Cat Blues). (vojtaruzek)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama