Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Dado 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry sprevádzali celé moje detstvo a ja jednoducho musím siahnuť po najvyššom ohodnotení. Priznám sa však, neraz som držal palce práve Tomovi a keby sa mu aspoň v jednej časti podarilo tú prefíkanú myš chytiť a zožrať, nemal by som už absolútne nič, čo by som mohol tomuto seriálu vyčítať. (95%) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti odstartovala tahle dvojka svou kariéru v r. 1940 a je zcela jednoznačně největším úspěchem tvůrčí společnosti Hanna-Barbera. Je také dlouhodobě jediným seriálem z této animační dílny, který stylem kresby a zpracováním upomíná na klasického Disneye (srv. třeba se seriály "Méďa Béďa", "Flinstoneovi" či "Scooby Doo"). Je až neuvěřitelné, že tahle hra kočky s myší vydržela scénáristům přes třicet let a brutalitu některých scén se podařilo překonat až seriálu "Happy Tree Friends". ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč vždycky Jerry na Toma vyzrál a ten musel odejít s prázdnou. Jako animovaný seriál je Tom a Jerry velikánem. Vždycky jsem byl fanda Toma a i zůstanu. Originalita každého dílu občas dovádí člověka k k myšlence, jestli je to fact snad jediný dokonalý seriál, bez chyb co se kdy natočil. 98% ()

RedHot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou bych dům uklízet opravdu nechtěl... mezi typicky groteskními výstupy obou postav (prolétávání stropem, vrhání koláčů, mlácení obřím kladivem) se tu a tam mihnou i prvky americké komiksové kultury. Například díl s názvem Myš na Broadwayi řekne českým capartům jen málo, zato malý Američan je ihned doma. A dostal jsem se i k momentu, kdy Jerry namaluje na obrázek Toma pěšinku a knír "na Adolfa" a následně na výtvor plivne. Takových perel je tam poskrovnu, ale právě to a neutuchající zásoba nápadů na to, jak zabít kočku několikrát za epizodu, činí seriál nepřekonatelným. Je třeba pochválit i úžasné souznění animace s hudbou. ()

karlik4801

všechny recenze uživatele

Kultovní animovaný seriál, který je nadčasový. Koukám že vznikal roku 1940 a drží se skoro do dnes. I když v roce 2013 o něm není tak slyšet. Při mém vyrůstání nejelo na kazetě snad nic jiného než tahle dvojka. Neškodný, škodný seriál pro děti, ale když se na to koukám dnes, nejde jen o nostalgii, ona je to furt krása. A taky mi konečně dochází že je Jerry sráč a Toma je mi vážně líto. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • První krátký film ze seriálu Tom a Jerry, ve které se ústřední dvojice ještě jmenovala Jasper a Jinx. V hollywoodských studiích MGM poté hledali lepší jména. Ta se losovala z klobouku, do kterého animátor John Carr vložil jména "Tom a Jerry". Když jeho návrh uspěl, dostal odměnu 50 dolarů. (zdeny99)
  • Tato epizoda byla vyřazena z DVD kolekce společnosti Warner Home Video pro USA a také z vysílání některých televizních stanic kvůli rasovým stereotypům. Tom se v epizodě dvoří okouzlující kočičí samici tím, že Jerrymu zatemní obličej doutníkovým kouřem a přiměje ho k minstrelskému tanci. (HappySmile)
  • V původním vydání Československé televize byl díl nazván pouze „Smlouva“. (Scottman)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama