Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja úplne prvá rozprávka, na ktorej som vyrastala a ktorú som strašne milovala. Ale ja som vždy fandila Tomovi a Jerryho aj doteraz nenávidím. Proste sa mi nepáči, že Jerry skoro stále skončil ako víťaz a práve kvôli tomu faktu som k tomu seriálu postupne začala strácať sympatie a prestal sa mi zdať taký zaujímavý. Tom bude vždy mojou obľúbenou postavou, ale seriál už nemusím. 3* dám len z nostalgie. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že jsem v pěti letech něco ze seriálu Tom a Jerry viděl, avšak nikdy jsem mu nepřišel na chuť. Ze zvědavosti jsem tak nyní zhlédl pár dílů, abych zjistil, jestli se mé hodnocení změní. No stačily pouhé tři díly a Tom a Jerry si bez milosti vysloužil odpad. Seriál je postaven na samoúčelné adoraci extrémního násilí, jejíž cílem je u diváka vyvolat smích. V mém případě se však jednalo spíše o křečovitý úsměv, který pramenil z plytkosti děje a znudění, které jsem již po pár vteřinách pociťoval. Zápletka je velmi triviální a vždy vyústí v závěr, že agrese představuje přijatelný způsob vyřešení konfliktu, během kterého se vlastně nikomu nic nestane. Asi se nelze divit, že vězňové v USA představují téměř 25% všech vězňů světa, když jsou tam děti prakticky od narození bombardovány podobnými seriály. ()

Reklama

RedHot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou bych dům uklízet opravdu nechtěl... mezi typicky groteskními výstupy obou postav (prolétávání stropem, vrhání koláčů, mlácení obřím kladivem) se tu a tam mihnou i prvky americké komiksové kultury. Například díl s názvem Myš na Broadwayi řekne českým capartům jen málo, zato malý Američan je ihned doma. A dostal jsem se i k momentu, kdy Jerry namaluje na obrázek Toma pěšinku a knír "na Adolfa" a následně na výtvor plivne. Takových perel je tam poskrovnu, ale právě to a neutuchající zásoba nápadů na to, jak zabít kočku několikrát za epizodu, činí seriál nepřekonatelným. Je třeba pochválit i úžasné souznění animace s hudbou. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry jdou, k nám teď s náladou. Hurá! Tahle bitva trpaslíka s obrem, neskončí ve zlém, ale v dobrém. A kámoši jak hrom, jsou Jerry a Tom... Tak na tuhle písničku nikdy nezapomenu. Zase se vidím jako malá spolu s mým bráchou a bratrancem u babičky, kdy jsme si nenechali ujít jediný díl... Nezáleží na tom, že je to pořád stejné nebo že je to možná i stupidní, pro mě to má svoje jedinečné kouzlo a vždy si při zmínce o tomhle seriálu vybavím bezstarostné detství... Nemůžu jinak než 5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozlučné duo kočka-myš a "kámoši jak hrom", jejichž dokonalé bitky a naschvály se staly za těch pár desítek klasickými a o nic méně vtipnými. Tom a Jerry je v podstatě taková animovaná verze grotesek s Laurelem a Hardym. Zkrátka kreslený seriál nejen pro děti, který nestárne a je stále stejně atraktivní a zábavný. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Autoři čelili obvinění z rasismu. Jedna z vedlejších postav, ze které jsou vidět jen obrovské boty, sukně a ruce (většinou se smetákem), byla černošská hospodyně s jižanským přízvukem, ztělesňující řadu rasových stereotypů. Od 50. let ji vystřídal mladý, středostavovský a hlavně bílý pár. (zdeny99)
  • Tom hraje na klavír ústřední motiv skladby "Uherská rapsodie č. 2". Jejím autorem je maďarský klavírní virtuóz a skladatel Ferenc "Franz" Liszt. Složil ji roku 1847. (JohnnyBane)
  • Jedna série v šedesátých letech vznikala v Praze. Českým animátorům studia Bratři v triku tehdy šéfoval americký producent Gene Deitch. Žádný zdejší animátor Toma ani Jerryho v životě neviděl. (109)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama