Reklama

Reklama

Méďa Béďa

(seriál)
  • Česko Show Médi Bédi (více)

Série(2) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Do Jellystonského parku přišlo jaro: je čas květin, ptáčků, včeliček a co je ze všeho nejlepší, Méďa Béďa a jeho bezva parťák Bubu se právě probudili ze zimního spánku. Pak ale Kupidův šíp najde svůj cíl v Béďově srdci a on ztratí svou chuť k jídlu... ztratí taky tu chichotající se medvědí slečnu? A co jeho šílená láska k medvědici Cindy? Ať už Béďa sní o piknikových koších a pizze nebo učí Bubu, jak být odpovědným obyvatelem lesa, anebo dělá potíže svému oblíbenému protivníkovi rangeru Smithovi, vždycky je dost mazaný na to, aby dal věci do pořádku. Tolik legrace musí být proti pravidlům parku! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

werus 

všechny recenze uživatele

No tak Méďa béďa a malej Bubu jsou úplně špičkoví :). Videokazetu s jejich příběhy bych už asi ani nepřehrála, jak je ohraná.. Shánění piknikového koše někomu třeba nepřijde jako dostatečná zápletka, ale mě to teda stačilo, protože způsob, jakým je Yogi Bear udělaný a vůbec, prostředí Yellowstonu a pan strážník Smith se mi jako malé strašně moc líbilo. Viděla jsem spoustu pohádek, ale tahle mi v hlavě utkvěla jako jedna z těch hodně hodně dobrých a z těch seriálových a od dua Hanna/Barbera jeden z nejlepších, ne-li nejlepší. Doteď si pamatuju epizodu s trpaslíky, nebo jak hrál Méďa Béďa baseball nebo jak se v Yellowstonu točil wester nebo .... :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Při náročnosti dnešního dětského diváka do jejich profilu dva obstarožní medvědi z Jellystonského parku s datem narození někde kolem roku 1961 už příliš nezapadají. Osobně jsem ve ve svém okolí nezaznamenal ani jedinou zmínku, že by tenhle proslulý seriál z řad dětského publika někdo sledoval. To však neznamená, že by tenhle kreslený seriál z hlediska menší popularity v našich končinách byl na tom bídně co do kvality. Svůj rozmach seriál slavil právě v časech,kdy se k nám jeho epizody dostaly jen velmi ojediněle, spíše jako rarita a dnešní generace je vnímají jen jako značně prostinkou ukázku kreslené formy grotesky. Animace rozhodně není nijak oslnivá. Animační technika od té doby dosáhla mnoha revolučních rozměrů a přerodů o kterých si může tenhle seriál nechat jenom zdát. To lepší a originálnější skýtá samotný námět. Veselá dobrodružství která medvědí dvojice prožívá a řeší nejednou nabídnou invenční nápaditost na prostoru, kde by jiní tvůrci tápali a nehnuli se z místa, ale tady se jede na dobrý lesní pohon. Horší je to s tím, jak se po několika epizodách neotřelé prostředí chráněného parku okouká a začne působit monotoně. A do tohoto schématu postupem doby upadne i celý seriál, i když medvědi a všechno kolem nich je vesměs originální a originálně vtipné, ale nedá se svítit. Při dnešním množství bombastických animáků si Méda s Bédou budou hledat své příznivce s velkými obtížemi. Jo, doba se mění, divácí se mění a animovaní medvědi o tom nic nevědí, ale turisty ani diváky neschlamstnou. Mé hodnocení: 50% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľký, sebavedomý, neokrôchaný "Méďa Béďa" z Jellystonského národného parku, po slovensky "Medveď Yogi" z Jellystonu, nikdy nepatril medzi mojich obľúbených animovaných hrdinov. A ten jeho zakrpatený kamarát Bubu sa mi pozdával ešte menej. Ani neviem prečo. Nejdem to analyzovať. Nestojí mi to za to. Skrátka, nepáčilo sa mi to ako decku a nezapáčilo sa mi to doteraz. Páni William Hanna a Joseph Barbara týmto ich kresleným, televíznym seriálom na mňa vôbec nezapôsobili. ** ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbějších seriálů od Hanny-Barbery, i přesto že jsem to ve velkém viděl až v roce 2012. Skromná animace, hlavně dabing je výborný. Na děšji se mi líbilo, jak pořád krade piknikové košíky a snaží se napálit strážce Smithe. Hudba, animace a zvuky jsou stejné jako u Psa Filipsa a Pišty a Fišty. Hudba z prvních cca 20 dílů a samotné první díly byly ještě jako součást Psa Filipsa. Zajimavé, že tyto díly byly vysílané u nás už v roce 1969, kde bych nečekal, že by se odvysílal. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

U Hanny a Barbery byla vždy silná konkurence, například Flintstoneovi. Když nepočítáme krátké filmy s Tomem a Jerrym, je seriál s tímto hrdinou mým nejoblíbenějším ze všech seriálů z této produkce. Skvělý dabing Jiřího Brudera. P.S. Omlouvám se za původní zařazení tohoto komentáře do profilu celovečerního filmu. ()

Zajímavosti (7)

  • Méďa Béďa (v originálu Yogi Bear) je pojmenován po slavném chytači newyorkských Yankees, který se jmenuje Yogi Berra. Berra zažaloval společnost kvůli tomu, že použila jeho jméno bez povolení, ovšem případ prohrál. (HappySmile)

Reklama

Reklama