Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jej v pěti letech opustil otec, byl Peel Munter vychováván svou milující, ale duševně nevyrovnanou a přehnaně starostlivou matkou v téměř naprosté izolaci. Nikdy tak nepoznal jiný život než ten, který se odehrával za zdmi jeho domova. Po matčině nečekané smrti je nyní již třicetiletý Peel úplně ztracený a sám. Bez práce, rodiny i přátel se musí rozhodnout, jestli bude žít stejně jako jeho osamělá matka, nebo se pokusí změnit běh svého osudu a vrhne se do neznáma. Protože nemá na splátky za dům, rozhodne se u sebe ubytovat pár flákačů. S těmi záhy vytvoří zdánlivě fungující novou rodinu a bratrství. Jeden ze spolubydlících ale zradí Peelovu důvěru a přiměje ho, aby se pustil do pátrání po svých skutečných, dávno ztracených bratrech, které už desítky let neviděl. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Peel" hodnotím skutočne pozitívne. Pre mňa veľmi uspokojivá dramédia s dobrými dialógmi. Alebo teda... väčšinou. Prvá polka filmu je trošku pomalá a nie veľmi zaujímavá, no v po tom ako sa Peel rozhodne nájsť svojich stratených bratov, veci sa veľmi rýchlo dvíhajú. Dialógy sú tam veľmi úprimné, scénky pôsobia uveriteľne a okrem toho Peel sám o sebe je vynikajúci. Vnútorne si akosi zachoval svoju detskú mentalitu a s maminou výchovou (hoci by sa o tom dalo polemizovať) ostal akosi žiť vo svojom vlastnom svete, kde všetko má určité pravidlá. A možno je to pre neho tak lepšie. Pôsobí tak veľmi nevinne. Najlepším možným spôsobom. Ostatné postavy sú podľa mňa tiež celkom zaujímavé. Možno si otec myslel, že svojich synov zachráni, keď ich od matky zobral (a nechal jej iba Peela), no nemusí to tak byť. A veci sa mohil vyvinúť aj pre nich nie úplne ideálnym smerom. A to robí ten film tak veľmi zaujímavý. Je v ňom príjemná naivita, no súčasne aj veľká láskavosť. Nemôžem povedať, že by to ocenil každý, no dokázal som to urobiť ja. Áno, kým sa vydá na svoju cestu je film trošku nezaujímavý, no postupne si ma to potom získavalo viac a viac. Výsledne hodnotím film ako dobrý. Hodnotenie: B ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film je takový vzácný kámen. ne přímo diamant, ale hezký, lesklý oblázek. Který je ale na začátku filmu schován v kusu hlínu (pro někoho možná dokonce v kusu hovna). Kombinace komedie a drama dává tušit lecčemu. Když se na scéně objeví první nájemník, ještě více to zvýší divákovo očekávání, která jsou ale spíše negativní. Za celou dobu se ale film nezvrhne do nějak extra neúnosně drastického dramatu ani do laciné komedie. Humor je příjemný a nenásilný. Rozhovory s bratry jsou tím opláchnutým vzácným kamínkem. Konec je fajn, pohodový a odpovídá celému ladění filmu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Indie FORREST GUMP s místy otravnou a tak říkajíc kolísavou úrovní retardace hlavního hrdiny (což u Gumpa nebylo). Vidět se to dá. 60% ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Tak chabý scénář jsem už dlouho nezažila.Dělat srandu za každou cenu?A jako stěžejní bod dát kojení kluka který za bukem, obrazně řečeno,kouří???I když si tu mateřskou opoičí lásku umím představit v reálu ale tady jsem to celé nedala. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh „Peela“ predovšetkým poukazuje na to, že čo sa stane, keď dieťa zostane pod krídlami matky až príliš dlho. To je samozrejme len jedna strana mince. Film so všetkými svojimi chybami (mnohokrát zjednodušené situácie, až idealistické riešenie jednotlivých problémov) je sledovateľný, bez výraznejšieho poklesu pozornosti – len si musíte vzniknúť na jeho tempo. V hre E. Hirsch je jednoznačne vidieť odkazy na zdroj, z ktorých čerpal (F. Gump). P.S.: „Peel, ty si panna?“ „Ako olivový olej?“ Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Zapli sme to na 40 minút a celú dobu sa tak nudili, že sme to museli vypnúť. Niekedy sa natáčajú také hovadiny, fakt. 1* ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Nikam se to nezene, ale nechalo me to procitit jednotlive postavy. Emile potvrdil svuj talent na asocialni charaktery. Zvlastni byl ten typek s copankem. Porad jsem od neho cekal zradu a nakonec neprisla... ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Táto naivná prechádzka, nezáživným životopisom o niekom, ktorý nemal toho veľa čo ponúknuť. Mľandravý dej o nečudesnom panicovi, ktorý sa nalieval, že vraj materinským mliekom do deviateho roku bol, ústrednou postavou nemohúcnosti, popri ďalších postavách, ktoré neponúkli nič čo by trochu viac zaujalo a zapôsobilo. Na drámu nemožno ani pomyslieť, čo by malo toto neplodné trmácanie dejom aspoň trochu na niečo plodné navodiť. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Odpočinková pohodovka. Přiznám, že na shlédnutí tohoto filmu, to chce mít náladu. Je to dost pomalé hledání rodiny hlavního hrdiny a smyslu činů které se odehrály v jeho pěti letech. Není to žádný filmový skvost, ale lehce nadprůměrná cesta Peela k rodině. Herci dobří (obzvláště Hirsch překvapil), režie v klidu. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

No tak tento film opravdu není pro každého a je svým způsobem výjimečný - v rámci hollywodského mainstreamu. Tvůrcům asi od počátku muselo být jasné, že toto nebude žádný trhák... hlavní hrdina je totiž naprostý tragéd a retard, je kombinací hrdinů Návratu idiota a Forresta Gumpa (jehož kvalit ale nedosahuje). Emile Hirsch se tváří chvílema tak tragicky, že film máte chuť vypnout a už se něj víckrát nepodívat, ale když překonáte první půlhodinu, pak to dáte až do konce, protože chcete vědět jak to celé dopadne. Peel má osobité kouzlo, je to nejenom infantilní pako, ale má i určité charizma, které dokáže ostatní lidi měnit k lepšímu... možná proto, že ho jeho (filmová) matka kojila do 10 let :D Čím více jsem po dokoukání o filmu přemýšlel, tím víc se mi líbil a je docela možné, že se na něj ještě někdy podívám hlavně kvůli výkonům Emile Hirchse a Jacka Kesyho. Jedniná věc, která mi vadí je, když 30 letí týpci hrajou sotva odrostlé teenangery... ()

Reklama

Reklama