Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tak tihle frajeři se s tím neštvou. Jedna z nejlepších a nejnapínavější skoro reálných... Nemocnice, tak jak má být. Napínavá a plná všech nejrůznějších nemocí a krve. Napětí, nebezpečí a smrt podána ve správných dávkách. Já jsem snad nikdy nechtěl víc. Jenom jezdit jako řidič se sanitkou. Ale budu na to potřebovat 3 roky studia, nebo jít někam na východ. Co oceňuji tak zdůraznění emocí, které z toho jenom srší. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podvečerní vysílání na TV Nova a seriálová horečka. Dříve jsme museli koukat na komunistické hovadiny a po nástupu Novy přichází hlavový výmaz americkými seriály.....začíná to nejdříve v nemocničním pristředí ( Pohotovost, Nemocnice Chicago Hope) a končí u kriminálek Las Vegas a New York.......Naprosto bezvadné. I já jsem ohromen. Tu hvězdu dávám jen za to, že když se to začalo vysílat, tak jsem u toho zabíjel čas. To je asi jediné plus. Jen škoda, že tak dobří doktoři jsou jen v seriálu. Kdyby byli takové kapacity v reálu, zřejmě by choroby neměly šanci......American propaganda... ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Lidské příběhy, to je to, o co tu kráčí. Je až neuvěřitelné, kolik postav dostalo svůj prostor, aniž byste měli pocit, že jsou ostatní ochuzené (i když několik zajímavých charakterů nemělo příležitost se plně projevit, nebylo jich ale mnoho). Mrzí mě, že Julianna Margulies se rozhodla seriál opustit (přestože jí bylo nabídnuto 27 milionů dolarů, raději dala přednost divadlu - je vidět, že někteří lidé hrají pro radost a ne pro peníze), na druhou stranu mě těší, že si stála za svým názorem, když autoři chtěli, aby se její postava vrchní sestra Hathawayová stala lékařkou. Julianna byla proti z důvodu toho, že její charakter je se svým postem spokojený. Ale zpět do obecnější roviny. Pravdou je, že některé díly byly natolik emocionálně plné (aniž by sklouzávaly k patosu a sentimentu), že ve mě zanechaly stopy ještě dlouho po skončení titulků (například díl The Long Way Around, ve kterém se objevil i Ewan McGregor). Netvrdím, že některé situace nebyly absurdní a těžko uvěřitelné, ale také je faktem, že většina postav byla napsána tak lidsky a nestrojeně, že díky tomu mízí veškeré výtky, které bychom mohli mít. ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Říct, že je tento seriál realistický, je poněkud troufalé. Věřím, že všechny medicínské případy se takto někde mohly stát, ovšem ne na jednom místě a v takové koncentraci. Co už je trochu na pováženou, je tvrzení, že by všichni doktoři a sestry na pohotovosti byli tak snaživí a ochotní. Obojí je nebetyčný extrém. Ale copak by méně extrémní seriál byl tak poutavý bez přestávky už 13 let? Odpověď je jasná. Bezkonkurenčně nejlepší nekomediální seriál, co je možné v televizi vidět. Pokud jste v Pohotovosti nováček a děsí vás představa shánění a sledování bezmála tří stovek dílů, začněte klidně tím, co v televizi běží zrovna teď. Pokud vás její kouzlo dostane, k tomu prošvihnutému se jistě rádi vrátíte, třeba až Prima bude znovu reprízovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znělka od Jamese Newtona Howarda kdysi odstartovala dlouhou řadu naprosto zaslouženě oceněných scénaristických, režijních i hereckých počinů. Jako prozatím bezkonkurenčně nejlepší epizodu (když nepočítám extrémně citově vypjaté epizody, o kterých mluví Tyler) označím Four Corners, vyprávěnou z pohledů Cartera, Greena, Bentona a Weaverové, navíc ve stylu Mementa, postupně po úsecích od konce k začátku...brilantní kus s dokonalou zápletkou. S přibývajícími léty je Pohotovost stále lepší a lepší - řekněme tak do desáté série. Odchodem Johna Cartera pro mě Pohotovost ztratila takové "to něco", a i když třeba Neela je fakt kus, a veteránů je stále na place spousta, už to prostě nefunguje tak jako kdysi. I tak trvám na tom, že třeba takoví Chirurgové jsou ve srovnání s E.R. k posmání. Jdu ze stovky na 90% pro seriál jako celek. ()

Galerie (861)

Zajímavosti (50)

  • Keď Lydia Woodward písala scenár pre epizódu, ešte netušila, že sa réžie chopí Tarantino. Po zistení sa pokúsila urobiť scenár "hnusnejší". (Real Tom Hardy)
  • Devatenáctá epizoda 8.řady je crossoverem se seriálem Třetí hlídka, který je produkován téměř stejnými producenty jako Pohotovost. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama